Hotel SleepCph: God nattesøvn trods tyndere vægge

Annonce – Dato 9 jun 2020

En god nattesøvn

Vi sover bedre, når vi ikke bliver forstyrret af uønsket lyd. På hoteller kan nattesøvnen blive afbrudt af elevatorer, døre der åbner og lukker eller andre hotelgæster i tilstødende værelser. Mennesker opfatter lyde og lydstyrke subjektivt, men det er muligt at skabe et behageligt lydmiljø ved at sørge for en god lydisolering.

Slankere konstruktion med samme lydreduktion

På et hotel som SleepCph i København vil der være krav til lydisolering mellem værelserne. Den skal være effektiv og sikre gæsternes privatliv og en god søvn.

Løsningen for SleepCph blev blandt andet to produkter, som er designet til at opnå en optimal lydreduktion i indervægge: GYPROC XR lydlægter og Gyproc ACOUnomic kantprofiler. Opbygningen af skeletsystemet er stort set det samme som ved standardsystemer, men det unikke design sikrede en væsentlig bedre lydreduktion og lettere montage.

Slankere konstruktion med samme lydreduktion

En bedre løsning

På hotellet SleepCph valgte man at ændre den oprindelige plan om dobbeltskelet vægge med 2 x 70 mm profiler til en enkeltskelet-løsning med Gyproc XR lydlægter og 3 lag gips. Ved at vælge en 95 mm lydlægte og 3 lag gips på hver side, kunne man opnå de samme lydmæssige egenskaber, men med en 30 mm tyndere konstruktion.

Gyproc XR er designet til at reducere lydtransmissionen gennem væggen. Lydtests viser, at lydisoleringen kan forbedres med en hel lydklasse for visse vægtyper ift. vægge med standardlægter.

Da XR lægten har 20 % bredere flanger giver det en større forankringsflade og et bedre underlag for fastskruning af gipspladen.

Gyproc XR er designet til at reducere lydtransmissionen gennem væggen

Skær fugetiden væk

Ved at bruge Gyproc ACOUnomic kantprofiler med indbyggede akustiske tætningslister i stedet for traditionelle skinner, sikres lydtæthed i hele væggens levetid. Man undgik dermed brugen af akustisk fugemasse, der har det problem, at den kan nedbrydes over tid. Den hurtigste og bedste løsning, når der opbygges gipsvægge, hvor der er krav om høj lydisolering. Fugetiden spares, og der er ingen udgifter til fugemasse og fugepistol.

Gipsvægge med bæreevne og styrke

Desuden valgte man at bruge Habito fibergips som det yderste lag, fordi det, udover forbedrede lydisolerede egenskaber, har en højere styrke end almindelig gips. Habito er 10 gange så robust som en traditionel gipsplade, og så er den skruefast.

Habito Gipsvægge med bæreevne og styrke

Med Habito fik hotellet SleepCph en mere robust væg over for slid eller slag. Vel at mærke uden at gå på kompromis med muligheden for ophæng af stort og tungt, helt uden forboring eller anvendelse af plugs.

Resultat: Samme lydklasse men slankere væg. Hør Jesper Riise, projektleder hos P.Holm Byg, fortælle, hvorfor den oprindelige plan blev ændret.

Find dokumentation og læs mere om Gyproc's produkter XR lydlægter, ACOUnomic kantprofiler og om Habito fibergips.

Gyproc udvikler og leverer innovative, sikre og bæredygtige systemer til letbyggeri, primært til indvendige vægge, lofter og facader. Besøg vores hjemmeside: www.gyproc.dk

Mere om produktet Indervægge

Indervægge

Et unikt system med stållægter til høj lydreduktion i lette ikke-bærende indervægge

Gyproc Håndbog

Gyproc Håndbog

Gipssystemer til letbyggeri

Læs mere

Se alle vores BIM-objekter her

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...