Gyproc opdaterer på baggrund af ny SBI-anvisning

Annonce – Dato 23 mar 2017

Ny anvisning for udførelse af bygningsakustiske målinger er udkommet

Gyproc opdaterer på baggrund af ny SBI-anvisning

Gyproc opdaterer på baggrund af ny SBI-anvisning

Ny anvisning for udførelse af bygningsakustiske målinger er udkommet

SBI-anvisning 217, 2. udgave, vedr. udførelse af bygningsakustiske målinger, udkom den 28. februar 2017. Den nye anvisning omhandler de målinger, der gennemføres i en bygning for at eftervise at bygningen opfylder de gældende krav til akustiske forhold iht. Bygningsreglement 2015. Selvom anvisningen primært henvender sig til personer og firmaer, der udfører bygningskaustiske målinger, har den også betydning for leverandørerne, der skal være sikre på at kunne levere løsninger, der leverer op til kundernes og markedets krav til bygningsakustik.

Gyproc opdaterer til den nyeste viden

”Hos Gyproc, går vi meget op i at være opdateret med den nyeste viden inden for bygningsakustik, det være sig efterklangstid, luftlydisolation, trinlyd osv. Derfor er det også vigtigt at være opdateret på hvordan målinger bliver foretaget, så vi bedre kan forstå, kommunikere og samarbejde med akustikerne, på de områder som er beskrevet i SBI anvisning 2017,” fortæller Jesper Friis Pedersen, Support & Project Engineer hos Gyproc.

Alle niveauer af lydisolation kan opfyldes

Ved at kombinere gipsplader og komplementerende produkter i vægge, lofter og etageadskillelser kan næsten alle ønskede niveauer af lydisolation opfyldes. Hos Gyproc skal de blot kende det ønskede lydkrav, så finder de en egnet løsning.

Lydrenovering

Lydrenovering kan for eksempel foretages ved etablering af:

  • Forsatsvægge
  • Nedhængte lofter
  • Svømmende gulve

Gipspladesystemer og perforerede akustiske gipsloftsystemer er en stor del af både nybyggeri og renoveringsopgaver, og det er vigtigt for Gyproc at deres løsninger opfylder alle krav i BR15, så brugerne af en bygning kan opholde sig i et godt akustisk indeklima.

Funktionsnøgler og samlingsdetaljer

På Gyproc’s hjemmeside kan man under ”Konstruktioner” finde en række funktionsnøgler, der bl.a. viser den forventede lydisolation for vægge, etagedæk mv. Men samlingerne mellem de enkelte bygningsdele er afgørende for, om man kan opnå de ønskede lydtekniske egenskaber og det er derfor vigtigt, at den projekterende foretager en undersøgelse af disse forhold.

Se mere om den nye SBI-anvisning 217 her

Læs mere om gipspladers lydisolerende egenskaber

Se mere på www.gyproc.dk

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...