Fuldautomatisk fedtudskiller med pumpe før udskiller

Dato: 23 Feb 2021

McDonald's ved Telefontorvet i Aarhus skulle bruge en fedtudskiller. En af udfordringerne var, at spildevandet fra køkkenet ikke kunne løbe via gravitation, hvorfor det var nødvendigt at pumpe spildevandet. Til at løse opgaven havde McDonald's allieret sig med DetailConsult, som kontaktede Lauridsen Handel & Import A/S i forbindelse med at finde en løsning.

Specialløsning med pumpesump og fedtudskiller Lauridsen Handel & Import

Specialløsning med pumpesump og fedtudskiller

Da det var nødvendigt at pumpe spildevandet før udskiller, skulle der laves en specialproduceret pumpesump med snekkepumper, en NS15 fuldautomatisk fedtudskiller med prøvetagningsbrønd samt alarm og fjernbetjening. McDonald's valgte denne løsning, da den fuldautomatiske fedtudskiller mixer og makulerer indholdet i fedtudskilleren automatisk til slamsugeren. Den rengør automatisk udskillertanken med varmt vand, og endelig genfylder den automatisk udskilleren med koldt vand. Derudover kunne slamsuger, uden at skulle ind i bygningen, starte systemet udefra og blot vente på, at systemet klarer resten.

Fabriksgaranti

Endelig er det værd at bemærke, at Kessel giver 20 års fabriksgaranti på gennemtæring af alle tanke i polyethylen, hvilket var en vigtig faktor for McDonald's samt DetailConsult i beslutningsprocessen.

specialproduceret pumpesump med snekkepumperspecialproduceret pumpesump med snekkepumper

Særlige pumpestationer

Hvis der skal pumpes før fedtudskiller, er det generelt ufornuftigt at anvende konventionelle pumper, knivpumper o. lign., da sådanne pumper emulgerer fedt- og oliepartikler, hvorved partiklerne ikke når at stige til vejrs, eller sagt med andre ord – de når ikke at udskille. Der vil dog være tilfælde, hvor udskilleren er placeret højere end afløbsinstallationer fra f.eks. køkkener, hvilket var tilfældet med McDonald's på Telefontorvet. Ifølge EN 1825 kræver sådanne tilfælde særlige pumpestationer. Disse særlige pumpestationer skal være ikke-emulgerende pumper såsom stempelpumper, sneglepumper, centrifugalpumper, snekkepumper o. lign. Sådanne pumper ”skubber” spildevandet over i udskilleren uden at emulgere indholdet. Dette gør, at udskilleren har tid til at udskille indholdet korrekt. Der findes altså løsninger på markedet, hvor man kan placere en pumpe før en udskiller, uden at det har negativ indflydelse på udskilningsprocessen.

Konventionelle pumper før udskiller er ikke en optimal løsning

Hvis der anvendes konventionelle pumper o. lign. før en udskiller, vil det kræve en meget større udskiller, end der er behov for. Derudover vil ingen pumpefabrikanter oplyse en faktor for dimensionering af udskiller. Ydermere er det ikke optimalt at lede f.eks. fedtholdigt spildevand til pumpe, da dette kræver, at pumpen efterses med jævne mellemrum for at sikre sig, at der ikke er aflejringer i systemet. Det er altså muligt at pumpe før en udskiller, men det kræver, at man tænker sig om.

Firmaprofil

Med mere end 25 års erfaring som producent og serviceudbyder er Lauridsen Handel & Import A/S en af landets førende leverandører til spildevandsmarkedet. Med Lauridsen som samarbejdspartner får man altid de bedste løsninger til spildevandshåndteringen. Lauridsen står altid klar til at hjælpe bygherrer, arkitekter, ingeniører, entreprenører og kloakmestre med beregninger, dimensioneringer, vejledning samt nogle af markedets bedste produkter.

Læs mere om pumpestationer her, tlf. 7516 9029.

Mere om produktet KESSEL Fedtudskillere

KESSEL Fedtudskillere

Bredt sortiment af fedtudskillere til restaurationsbranchen

Fedtudskiller m/2 dæksler

Fedtudskiller m/2 dæksler

Fremstillet i PE-HD med integreret slamfang

Læs mere

Fedtudskiller EasyClean

Fedtudskiller EasyClean

Fritstående fedtudskiller til installation i frostfrie rum

Læs mere

Fedtudskiller Euro G

Fedtudskiller Euro G

Fritstående fedtudskiller til mobile køkkener

Læs mere

Fedtudskiller Ø1000

Fedtudskiller Ø1000

Fedtudskiller installeres i jord med indbygget slamfang

Læs mere

Referenceprojekter fra Lauridsen Handel & Import A/S

Etablering af Teater

Etablering af Teater

Indv.renovering | Odsherred | 6,7 Mio.kr

Indv.renovering af kulturhus i Odsherred . Selve byggeriet er påbegyndt janua...

Ombygning/renovering af Varde Kasserne

Ombygning/renovering af Varde Kasserne

Indv.renovering | Varde | Uoplyst

Indv.renovering af boligbyggeri m.m. i Varde . Selve byggeriet er påbegyndt n...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår