SOLO 600 Stormsurge

Annonce – Dato 16 nov 2023

SOLO 600 Stormsurge

Efter sidste weekends voldsomme hændelser står det klart, at stormfloden har efterladt os med betydelige udfordringer. Det var en hændelse præget af ekstreme forhold, og dens indvirkning mærkes stadig. Med næsten 2 meters oversvømmelse over det normale vandniveau og enorme bølger langs kyststrækningerne har utallige kloakdæksler lidt skade. Havvandet er strømmet direkte ned i kloaksystemet og har ført store mængder sand og sten med sig, hvilket har medført, at saltvand er trængt ind i vores renseanlæg. Alt dette har lammet den biologiske rensningsproces, hvilket betyder, at vores renseanlæg i øjeblikket ikke fungerer så effektivt som sædvanligt.

Stormfloden udgjorde ikke blot en udfordring i form af massive vandmængder og oversvømmelser, den har også resulteret i skader på kloaksystemet. Havvandet trak sand og sten med sig ned i kloakkerne, og de ældre kloaksystemer var ikke gearet til at håndtere sådanne mængder.

Selvom en stormflod som denne betragtes som en 100-års begivenhed, kan vi ærligt talt ikke forudsige, om vi i fremtiden vil opleve sådanne hændelser hyppigere end tidligere. Vi ser en stigende tendens til, at kloakdæksler bliver skudt af under årlige skybrud, hvilket udgør en betydelig sikkerhedsrisiko i trafikken. Dette er en udfordring, som forsyningsvirksomhederne naturligvis må tage hånd om.

SOLO 600 Stormsurge

I Kolding Kommune har man under stormfloden oplevet, at et kæmpestort 850 kg tungt kloakdæksel blev skyllet af. Dette eksempel giver en tydelig indikation af de kræfter, der er på spil under sådanne hændelser.

Den tiltagende vandmængde og de stadig mere ekstreme vejrfænomener kræver løsninger, der kan beskytte vores kloaksystemer. Under ekstreme vejrforhold som kraftig regn eller højvande kan vandtrykket skabe tilstrækkelig kraft til at løsne kloakdæksler. Dette udgør betydelige problemer for lokale myndigheder, da det medfører mange farer for både trafikanter og fodgængere.

Her kommer SOLO 600 Stormsurge ind i billedet og tilbyder ekstra sikkerhed, når ekstremt vandtryk udgør en bekymring. En klemme, som er placeret under dækslet, giver mulighed for, at kloakdækslet kan åbne sig op til en maksimal vinkel på 15 grader i tilfælde af øget vandstrøm. Dette muliggør passage af vandet, samtidig med at det sikrer, at kloakdækslet forbliver på plads. En låsearm og hængsel begrænser kloakdækslet og tillader det at vende tilbage til sin korrekte position, når vandstanden falder igen.

Denne innovative funktion skaber en tryg og sikker atmosfære for både trafikanter og fodgængere, selv under de mest ekstreme vejrforhold.

Så sørg for at sikre dine vandnetværk i dag ved at se vores video demonstration for at få yderligere information om SOLO 600 Stormsurge og dets imponerende funktioner. Beskyt vores samfund mod fremtidige udfordringer og skab tryghed under ekstreme vejrforhold.

Ydereligere informationer: www.lhi.dk/

Referenceprojekter fra Lauridsen Handel & Import A/S

Kristianiagade 9

Kristianiagade 9

København

Etablering af Teater

Etablering af Teater

Indv.renovering | Odsherred | 6,7 Mio.kr

Indv.renovering af kulturhus i Odsherred . Selve byggeriet er påbegyndt janua...

Ombygning/renovering af Varde Kasserne

Ombygning/renovering af Varde Kasserne

Indv.renovering | Varde | Uoplyst

Indv.renovering af boligbyggeri m.m. i Varde . Selve byggeriet er påbegyndt n...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...