Effektivt og fugtresistent vindspærresystem fra Gyproc A/S

Dato: 6 Aug 2015

Clasroc H Storm er effektiv mod vind og fugt.

Effektivt og fugtresistent vindspærresystem fra Gyproc A/S

Effektivt og fugtresistent vindspærresystem fra Gyproc A/S

Gyproc A/S producerer og leverer Glasroc H Storm vindtætningsplader til lette ydervægskonstruktioner. Vindspærrepladen har været på det nordiske marked siden 2007. 

Glasroc H Storm er uorganisk og består af en imprægneret gipskerne med armering i form af glasfibrer og glasfibermåtter, hvilket gør den resistent over for skimmelvækst. Pladen er meget diffusionsåben, der bevirker at eventuel fugt inde i konstruktionen har mulighed for, at blive transporteret bort, og dermed forhindres fugt- og rådskader.

Glasroc H Storm er vind- og vandtæt og har meget lav vandoptagelse, idet den er klassificeret som H1, hvilket er bedste klasse iht. EN 15283-1 standarden. Pladen er brandhæmmende, dimensionsstabil samt let at håndtere og bearbejde.

Ydermere er pladen formbar, hvilket betyder at den kan anvendes på krumme konstruktioner, og dermed giver pladen mulighed for spændende arkitektoniske udfoldelser.

Testede og dokumenterede systemløsninger

Glasroc H Storm indgår i et komplet vindspærresystem med tilhørende stålprofiler, tætningstape og montageskruer og som et samlet system sikres der effektivt mod indtrængning af fugt til den bagvedliggende konstruktion. 

Vindspærrepladen i sig selv kan tåle direkte eksponering af vejrliget i op til 12 måneder. Men det er pladesamlingerne samt tilslutningerne mod tilstødende bygningsdele, der er bestemmende for, om der kan trænge fugt ind bag ved vindspærren. Det er derfor af afgørende betydning, at der udføres et grundigt projekteringsarbejde med gennemtænkte byggedetaljer samt at byggeprocessen er tilrettelagt således, at der undgås uhensigtsmæssig indtrængning af vand og fugt. 

I praksis skal færdigmontering på den indvendige side af vindspærren tilrettelægges i forhold til tidspunktet for, hvornår facadebeklædning/regnskærm monteres.

Gyproc anbefaler generelt, at der vælges en ventileret type facadebeklædning/regnskærm, som er tæt for nedbør. Men i sidste ende er det bygningens udformning og beliggenhed - og derved risikoen for den direkte eksponering af nedbør - som er bestemmende for valget af aktuel facadebeklædning/regnskærm.

Glasroc H Storm-vindtætningssystem er udviklet til det hårde nordiske klima, og har en teknisk godkendelse fra Sintef i Norge, hvor man har det mest barske klima i Norden. Der eksisterer på nuværende tidspunkt ikke en dansk godkendelsesordninger for vindspærresystemer. 

►Klik her for yderligere information om Glasroc H Storm

 

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Gyproc

Erhvervsakademiet, Aarhus

Erhvervsakademiet, Aarhus

Nybygning | Aarhus | 70,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage...

Forfatterhuset

Forfatterhuset

Nybygning | København | 37,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København . Selve byggeriet er påbegyndt a...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår