Building Green sætter byen i fokus i Aarhus og inviterer til ikke at fortsætte ’business as usual’

Annonce – Dato 20 Apr 2023

Vi står i en akut klimakrise, hvor byggeriet har en stor del af ansvaret. Byerne kan blive en vigtig del af løsningen.

Building Green sætter byen i fokus i Aarhus

Når Building Green igen slår dørene op i smilets by den 3. og 4. maj 2023, er det med fokus på temaet ’Urban transformation – til gavn for mennesker og planet’. Med temaet opfordrer Building Green byggebranchen til at se nærmere på byerne i den grønne omstilling og gøre brug af den nødvendige viden, som vi allerede har, samtidig med vi tager hensyn til planetens behov. Temaet er vigtigt og vækker begejstring i branchen og i Aarhus:

- Vi har en unik mulighed for at bruge den grønne omstilling til at diskutere morgendagens arkitektur, for vi har langt igen, hvis vi skal have CO2-neutrale bysamfund, social balance og øget biodiversitet. Building Greens tema ’Urban transformation’ er vigtigt at sætte fokus på, fordi byggebranchen skal finde ud af hvordan vi får skabt helhedsorienterede løsninger med stærkt fokus på transformation og omstilling af de eksisterende typer bymiljøer, fortæller Anne Mette Boye, stadsarkitekt i Aarhus Kommune.

Anne Mette Boye er en af eventens åbningstalere. På programmet kommer også arkitekt og partner hos CEBRA Mikkel Hallundbæk Schlesinger, der ser frem til at sætte fokus på urban transformation:

- CEBRAs primære fokus er på de to mest akutte kriser, som vi i byggebranchen har afgørende indflydelse på – klimakrisen og tabet af biodiversitet – men det er afgørende at fastholde en holistisk tilgang og ikke prøve at løse problemer enkeltvist. Building Greens tema er meget relevant, fordi vi skal redefinere livet i byerne, så der kommer balance mellem by og natur. Der skal være plads til et godt og mangfoldigt liv for både mennesker, dyr og planter.

Byudvikling og materialer på planetens præmisser på programmet

Med udgangspunkt i temaet samler Building Green byggebranchen til to dage med videndeling i fokus. Programmet vil tage udgangspunkt i temaet og vil desuden se nærmere på byudvikling for det gode liv og materialer på planetens præmisser, hvilket især er relevant i Aarhus, hvor der er en del byudviklingsprojekter på vej. Og der er nok at tage fat på, ifølge Mikkel Hallundbæk Schlesinger:

- Vi skal alle handle nu for at overholde Parisaftalen og undgå temperaturstigninger over 1,5 grader. Derfor har CEBRA sammen med EFFEKT og MOE taget initiativ til Reduction Roadmap, der for første gang sætter klare mål for klimamæssigt bæredygtigt byggeri. På Building Green gennemgår vi roadmappet og viser eksempler på, hvordan vi kommer i mål og skubber på den bevægelse, der nu er i gang i branchen.

Årets program på Building byder bl.a. på en stor udstilling af bæredygtige løsninger og produkter til byggeriet, scener med stort program, spændende områder og aktiviteter. I år rykker eventen også i nye og større omgivelser på Aarhus Congress Center.

Fakta om Building Green Aarhus 2023

Building Green afholdes den 3. og 4. maj i Aarhus Congress Center, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus
Mere info og gratis tilmelding her