Building Green inviterer hele byggebranchen til bæredygtighedsevent i Forum

Annonce – Dato 29 okt 2021

I næste uge går det løs i Forum – vi mødes igen fysisk for at blive klogere på bæredygtigt byggeri, netværke og udveksle ideer.

Building Green, bæredygtighedsevent i forum

Når dørene til Forum åbner, kommer det til at summe af viden, netværk og erfaringsudveksling. De besøgende kan få ny viden og inspiration på fem scener, hvor mere end 130 talere deler ud af deres viden og debatterer bæredygtigt byggeri og arkitektur. Under temaet ’Alt er forbundet’ vil profiler fra ind- og udland diskutere, hvordan vi bliver bedre til at bygge bæredygtigt, hjælpe naturen, samarbejde i hele værdikæden og nedbringe CO2-udledningen.

I Forum vil intet mindre end 160 udstillere stå klar til at vise deres bæredygtige produkter og løsninger frem til alle de interesserede. Her kan de besøgende se, mærke, prøve og opleve alt fra isolering, facadeløsninger, træ, varmesystemer, it-løsninger, solcellemoduler, brandsikring og meget andet. Der er garanteret inspiration til et grønnere byggeri og mulighed for at gå i dialog med de mange udstillere.

En platform for innovation og iværksætteri

Innovation og iværksætteri er en vigtig del af den bæredygtige omstilling og det bliver også en vigtig del af Building Green i år, der har dedikeret en ny scene til emnet, hvor byggebranchen kan blive inspireret af spændende startups, der fortæller om deres grønne ideer. Derudover kan de besøgende tage forbi Tech Match Innovation Arena, hvor nye innovationer og løsninger bliver showcaset, og på Main Stage har den nystartede arkitektvirksomhed Jeba Arkitekter, grundlagt af Pil Bachmann og Elisabeth Jerichau Nissen, fået en prominent plads.

Som noget nyt giver Building Green også iværksættere mulighed for at udstille gratis i det nye område Start UP + Meet UP, hvor otte udvalgte startups står klar til at præsentere deres forretningsidé og møde toneangivende beslutningstagere inden for byggebranchen.

- Vi vil gerne være med til at sætte skub i de startups, som arbejder for at gøre branchen mere bæredygtig ved at eksperimentere med nye materialer og nye måder at bygge på. Som en del af temaet forbundethed er det også vigtigt for os at give plads til både små og store aktører i branchen. Vi glæder os til at høre iværksætternes bud på, hvordan vi gør byggebranchen mere grøn og for eksempel arbejder med naturen, fortæller Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Nyt fokus på SMV’er og håndværkere

Som følge af et nyt samarbejde mellem STARK og Building Green får balkonen i Forum i år et nyt område, der hedder Bæredygtighed i praksis. Over de to dage byder det på rådgivning, viden fra områdets scene, gode eksempler og succeshistorier og ikke mindst mulighed for dialog og netværk mellem håndværkere, arkitekter og ingeniører. SMV’er har også fået en større rolle på resten af programmet, og på Main Stage kan de besøgende blandt andet høre en debat om, hvordan SMV’er kan spille en grøn nøglerolle i byggebranchen.

Det nye samarbejde udspringer af et fælles ønske om at rykke hele byggebranchen i en mere grøn retning. De små og mellemstore håndværksvirksomheder står for den største andel af byggeriet i Danmark, og dermed har de altafgørende indflydelse på, hvor hurtigt vi rykker byggeriet i en bæredygtig retning. Mange af dem mangler viden, og ifølge STARK skal det være lettere for håndværkere at bygge bæredygtigt:

- Vi skal gøre det lettere for håndværkerne at bygge bæredygtigt ved at tilbyde dem et stort udvalg af bæredygtige materialer, kompetent rådgivning og let tilgængelig dokumentation. Det behøver ikke være svært; allerede i dag handler det meget om at bruge de gode løsninger, der allerede findes. Gennem samarbejdet med Building Green kan vi forhåbentlig øge interessen for bæredygtigt byggeri blandt håndværkerne og fungere som bindeled mellem dem, der fremstiller byggematerialer, og dem, der udfører byggeriet, fortæller Britta Korre Stenholt, administrerende direktør i STARK Danmark A/S.

Building Green foregår den 3. og 4. november i Forum. Der er gratis adgang for alle i branchen.

Læs mere og hent din billet her