Ventilationsvinduet – verdens enkleste klimaløsning

Annonce – Dato 13 mar 2017

En unik og effektiv indeklimaløsning til gavn for mennesker, bygninger og natur!

Ventilationsvinduet – verdens enkleste klimaløsning

Ventilationsvinduet – verdens enkleste klimaløsning

En unik og effektiv indeklimaløsning til gavn for mennesker, bygninger og natur!

Flere og flere bygger og renoverer med Ventilationsvinduet

Mange vil nyde frisk luft i boligerne og søger alternative løsninger til at bygge tæt og komplekst. Nu er løsningen her! Ventilationsvinduets indeklimaløsning har gjort det muligt at bygge uden mekanisk ventilationsanlæg, uden solceller og uden tilslutning til f.eks. fjernvarme eller naturgas. Kort sagt utroligt enkelt, pladsbesparende og som oftest billigere end konventionelle løsninger. Der er til dato opført en række huse rundt om i landet, som producenten gerne henviser til som referencer. Ventilationsvinduet i kombination med en højeffektiv varmepumpe fra IKM udgør en unik samlet indeklima- og energiløsning, hvor behovet for ventilation, varme og varmt vand dækkes i ét system, som tilmed kan dokumenteres til at opfylde de skrappe krav til BR15 eller BR20.

Løsningens funktion

Ventilationsvinduet løser udfordringen med at få frisk luft tilført til bygningen med et minimum af energitab og med god komfort. Princippet i Ventilationsvinduet er baseret på at solens energi opvarmer mellemrummet mellem den udvendige rude og den indvendige rude. På den måde forvarmes også husets ventilationsluft, som passerer fra bunden af vinduet og op gennem de automatisk regulerende ventiler som sidder i overkarmen. Der vil altid være et varmetab ud gennem ruden. Da Ventilationsvinduet består af en dobbeltkonstruktion med ventilation mellem ruderne, opsamles en del af varmetabet og ledes med ind i huset igen. Løsningen kræver aftræk fra bygningen, som kan være via eksisterende aftrækskanaler eller f.eks. en IKM udsugsvarmepumpe, som kun fylder 60 x 60 x 230 cm og er meget støjsvag. Dermed opnås et meget højt niveau af genvinding på afkastluften.

Designet som andre gode vinduer

Ventilationsvinduet fremstilles i træ/alu og træ/træ og ser ud som andre gode vinduer. Ofte udgør de ventilerede vinduer ca. 60% af bygningens vinduer. Vi leverer også standardvinduer, terasse-, skyde- og facadedøre, så et ensartet indtryk opretholdes. Den indvendige ramme er konstrueret, så den nemt kan åbnes for rengøring og vedligehold.

Minimalt behov for køling

Ventilationsvinduet hjælper aktivt med til at undgå overopvarmning. Ved indetemperaturer fra 23 grader og op drejer den ene ventil sig, så den opvarmede luft mellem glassene bliver ledt ud i det fri igen. Ved udetemperaturer over 16 grader begynder den anden ventil at åbne, så frisk luft kommer direkte udefra og ind i huset.

Dokumentation

Ålborg Universitet og Fraunhofer Instituttet i Tyskland har dokumenteret Ventilationsvinduets energitekniske egenskaber og derudfra fremstillet et beregningsprogram, som beregner både varmebesparelsen og den selvkølende egenskab. Disse data kan anvendes sammen med f.eks. BE15 og giver fuld dokumentation for energiforbrug- og tilskud.

BUILDING GREEN '17

Ventilationsvinduet er udviklet af og fremstilles af Horn Group, som kan træffes på stand nr. 62 på Building Green Messen.

Yderligere information, se her

Referenceprojekter fra Horn Group Aps. Ventilationsvinduet

Det Biologiske Hus

Det Biologiske Hus

Middelfart

Arkitekt og bygherre: 1:1 arkitekter A/S Nybygget 1-plans bygning ca....

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår