Indeklimaet er i top i moderne boliger i gammelt hospital

Annonce – Dato 17 jun 2022

LivingBetters intelligente Ventilationsvinduer sørger for godt indeklima og lavt energiforbrug til beboerne i Esbønderup Have.

Behageligt indeklima og lavt energiforbrug går hånd i hånd, når LivingBetters Ventilationsvinduer lader lys og frisk luft slippe ind i boligen, mens mekanisk træk som f.eks. en varmepumpe sørger for at genvinde varmen fra solen, børnenes kolbøtter eller kartoffelkogningen. Selv når beboerne sover, genererer de varmt vand.

”LivingBetters koncept er efterhånden brugt i over 400 enfamilieshuse, mens vores vinduer sidder i hundredvis af renoverede almene boliger og boligforeninger landet over. Vi kalder Ventilationsvinduet for et intelligent vindue, fordi det både sikrer dig et meget lavt energiforbrug samtidig med, du får et godt indeklima,” fortæller direktør Peter Clausen.

LivingBetters intelligente Ventilationsvinduer De i alt 110 boliger får alle Ventilationsvinduer i varierende størrelser.

GIVER ET BOOST TIL DEN GRØNNE OMSTILLING

På det tidligere Esbønderup Hospital er Munk & Nielsen Ejendomme i fuld gang med tredje etape af transformationen fra ældre hospital til tidssvarende boliger. De eksisterende bygninger er bygget i beton i 1972, og er nu ved at blive omdannet til moderne lejligheder med så grøn og bæredygtig en profil som muligt.

Bygherre, totalentreprenør og ejer Kenneth Munk Nielsen har valgt LivingBetters koncept og har installeret godt 300 store vinduer i de 50 lejligheder i etape 1 og 2, mens der skal installeres 125 mindre vinduer i de 17 lejligheder i etape 3. I alt skal der bruges 6 varmepumper til de første 50 lejligheder.

”Vi har valgt systemet fra LivingBetter, fordi vi her kan kombinere godt indeklima med god økonomi. Vinduerne giver et fantastisk lysindfald, og når vi på den måde kan kombinere luksus og velvære med de økonomiske fordele, som systemet giver, så er vi nået rigtigt langt i forhold til den grønne omstilling,” siger Kenneth Munk Nielsen.

Han tilføjer: ”Vi får varmt vand og varme i kombination med den gode, friske luft, vi automatisk får ind i boligerne. Den beskidte luft suger vi ud gennem emhætten, badeværelset og bryggerset og hiver ned i varmepumperne i kælderen. Når vi hiver den ud igen, konverterer vi den til gulvvarme. Det er god cirkulær økonomi. Det er den nye fremtid,” siger Kenneth Munk Nielsen.

Direktør Peter Clausen forklarer, hvordan Ventilationsvinduet fungerer.

DER VIL ALTID VÆRE ENERGI NOK

Ved at vælge den cirkulære LivingBetter-løsning har Kenneth Munk Nielsen sparet sig selv for arbejdet med indblæsningskanaler og har kunne reducere skaktarealerne, hvilket igen giver en bedre udnyttelse af de tilgængelige boligkvadratmeter.

Det er også muligt at gemme den varme, systemet generer. Peter Clausen forklarer:

”Varmepumpen leverer den varme, den bliver bedt om at levere. Der vil altid være energi nok i den luft, der bliver trukket igennem. Selv hvis der ingen aktivitet i boligen er, vil du altid få den varme, du har brug for – uanset vejret og energiniveauet i huset.”

Esbønderup Have, Behageligt indeklima og lavt energiforbrug Det er de intelligente Ventilationsvinduer og det mekanisk aftræk i de tre varmepumper i kælderen, der sørger for varmegenvinding i Esbønderup Have.

ER MEGET GLADE FOR INDEKLIMAET

Kenneth Munk Nielsen er meget tilfreds med resultatet af LivingBetter-systemet i Esbønderup Have. Han hører også kun godt om indeklimaet fra de beboere, der bor i de 50 lejligheder, der blev bygget i etape 1 og 2. De har flere store vinduespartier i hver lejlighed. ”Folk er meget forundrede over, hvordan det kan lade sig gøre – og forundrede over, hvor godt det virker. De har boet her siden december, og er meget glade for indeklimaet,” siger Kenneth Munk Nielsen.

cirkulære LivingBetter-løsning De første beboere flyttede ind i Esbønderup Have i december. De har allerede udtrykt stor tilfredshed med indeklimaet i lejlighederne.

GENERERER SELV VARMEN

En anden af LivingBetters kunder er Go-hotellerne i København, der ligeledes har fået installeret Ventilationsvinduer og varmepumper. Hotellerne er en del af det verdensomspændende Green Key-program, der giver hotelgæster mulighed for at vælge et miljøvenligt hotel.

”Efter de har fået vores løsning, reklamerer de overfor deres gæster med at, ”Når du sover, udleder du den energi, du kan tage varmt bad i i morgen,”. Det er da ret fint,” siger Peter Clausen.

For mere information kontakt Peter Clausen på 4038 9424 eller plc@livingbetter.dk.

Referenceprojekter fra LivingBetter A/S

Frederikshavn boligforening

Frederikshavn boligforening

Sæby

Bygherre: Frederikshavn Boligforening. Entreprenør: Frederikshavn Boligfor...

Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse

Indv.renovering | København | 45 Mio.kr

Indv.renovering af kontor, butikker m.m. i København på 5 etager . Selve bygg...

Ndr Frihavnsgade 50

Ndr Frihavnsgade 50

København

Renovering af ældre ejendom med 18 lejligheder og 3 nybyggede taglejlighede...

Villa Grenaa

Villa Grenaa

Grenaa

Villa på 135m2 bygget i træ med skiferbeklædning. Energi og indeklimaløsni...