Ventilationsvinduer vinder indpas

Annonce – Dato 14 Dec 2021

Ventilationsvinduer vinder indpas.

At etablere godt indeklima er et must i renoveringsprojekter for boliger. Boligforeninger landet over har med god støtte fra deres byggerådgivere valgt Ventilationsvinduer og tilhørende aftræksteknik til at sikre godt indeklima i en række meget store renoveringsprojekter. Det har i 2021 ført til stor vækst for firmaet LivingBetter A/S (tidligere Horn Group Aps.) som har patent på teknologien bag de geniale vindueskoncept.

Ventilationsvinduer fra Living Better vinder indpas

”Mange års arbejde med at udvikle og dokumentere Ventilationsvinduet bærer nu virkelig frugt” udtaler direktør Peter L. Clausen og fortsætter, ”Vi leverer i dag en løsning, som er så veldokumenteret og økonomisk attraktiv at løsningen er valgt til en række renoveringsprojekter med flere hundrede boliger i Roskilde, Nørresundby, Frederikshavn, Albertslund og København. Vort løsningskatalog, hvor Ventilationsvinduet kan kombineres med aftræk fra eksisterende aftrækskanaler over til kombinationen med højt udviklede udsugsvarmepumpe, gør det muligt at opnå store installations- og økonomiske fordele i nær sagt alle typer bolig-renoveringsprojekter. Vi kalder selv disse løsninger for LivingBetter. Det nye er, at det er blevet muligt at opnå støtte til renoveringsprojekter, hvor der er krav til øget ventilation, men hvor LivingBetter viser sig at være den bedste løsning når man alligevel skal skifte vinduer”, slutter Peter L. Clausen.

Adm. Direktør Peter L. Clausen Ventilationsvinduer passer til enhver bygning

Foto: Adm. Direktør Peter L. Clausen, Ventilationsvinduer passer til enhver bygning.

Det er anerkendt, at Ventilationsvinduet er en enkel løsning for forbedring af indeklima når man renoverer ældre ejendomme eller bygger nyt. Nu viser erfaringerne fra bl.a. boligselskaberne, at man kan kalkulere med betydelig reduktion af de årlige driftsomkostningerne til godt indeklima, ofte med mere end 90% sammenlignet med andre måder man traditionelt laver ventilation på.

Sammenlignes driftsomkostningerne har det i praksis vist sig, at boliger med Ventilationsvinduer påføres væsentligt lavere driftsomkostninger og derfor er en god investering for boligforeninger og boligejere. Det løbende vedligehold af Ventilationsvinduer er mindre krævende og flere boligforeningen har nu gjort sig den erfaring, at en bolig ventileret med Ventilationsvinduer årligt koster mindre end 10% af tilsvarende omkostninger ved at drifte balanceret ventilation. Når man så i tillæg oplever godt luftskifte, god komfort og lavt støjniveau, så har det bl.a. ført til at boligselskabet Sjælland har valgt Ventilationsvinduer til de ca. 200 boliger i Vognmandsparken i Roskilde.

Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt, civilingeniør og teamleder for bæredygtighed & energi hos Boligselskabet Sjælland udtalte for nyligt til bladet Licitation: ”Vi arbejder med energioptimering i tre faser: passive, aktive og producerende tiltag. Med Ventilationsvinduet er vi i stand til, med en passiv løsning, at forvarme indblæsningsluften uden kanaltræk. Det er en stor fordel ved mange renoveringer, hvor der er krav til energieffektivitet, men ikke plads til indvendige installationer”.

Ventilationsvinduer kan også kombineres med udsugsvarmepumper og dermed give stor genvindingseffekt på afkastluften f.eks. til brugsvand. Dermed kan der opnås stor energibesparelse, som i praksis har vist sig at give meget korte tilbagebetalingstider på projekter både inden for nybyg og renovering.

På vores hjemmeside www.livingbetter.dk kan man læse mere om konkrete projekter der er udført med disse højeffektive energi- og indeklimaløsninger.

Vi kan kontaktes på info@livingbetter.dk eller på telefon 81818110 for yderligere information.

Referenceprojekter fra LivingBetter A/S

Frederikshavn boligforening

Frederikshavn boligforening

Sæby

Bygherre: Frederikshavn Boligforening. Entreprenør: Frederikshavn Boligfor...

Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse

Indv.renovering | København | 45 Mio.kr

Indv.renovering af kontor, butikker m.m. i København på 5 etager . Selve bygg...

Ndr Frihavnsgade 50

Ndr Frihavnsgade 50

København

Renovering af ældre ejendom med 18 lejligheder og 3 nybyggede taglejlighede...

Villa Grenaa

Villa Grenaa

Grenaa

Villa på 135m2 bygget i træ med skiferbeklædning. Energi og indeklimaløsni...