Special-pumpestation i en Ø 2500 mm brønd

Annonce – Dato 6 sep 2018

Herning Kommune investerer 200 mio. kroner i en ny folkeskole i Hammerum-Gjellerup til ca. 1.000 børn og 100 ansatte. Skolen bygges bl.a. sammen med Hammerum Hallen, så der skabes et nyt kultur- og aktivitetshus. Skolen er delt op i tre områder – indskoling, mellemtrin og udskoling. De tre bygninger er bundet sammen af et fællesrum, hvori der bl.a. er etableret et fælles ankomstområde, bibliotek samt hal.

Lad vandet løbe selv

Som et delelement i det ambitiøse projekt skulle Herning Vand A/S bruge en special-pumpestation, som kunne pumpe spildevandet, når der var behov for dette. Ved daglig drift skulle vandet dog løbe ved gravitation. ”Hvis vandet kan løbe selv, skal det løbe selv”, siger Tonni Jensen, Produktansvarlig for afløbsteknik i Lauridsen A/S. ”Det sparer samfundet og bygherre penge, når der ikke hele tiden står en pumpe og kører, og så er det rent miljømæssigt også det rigtige at gøre”, siger han. Han tilføjer desuden, at det også går i tråd med Herning Kommunes spildevandsplan for 2015-2025, hvor formålet bl.a. er at spildevand nu og fremover behandles miljømæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Sikring mod motorstop, opstuvning og rotter

Pumpetypen er en Ecolift XL Hybrid Duo, som har to pumper. Dette sikrer, at hvis det uventede skulle ske, at den ene pumpe står af, så er den anden der altid til at tage over. Brønden er, udover de to alternerede pumper, monteret med en motorstyret højvandsslukke, som har to motorstyrede klapper. Dette sikrer, at der ved opstuvning ikke trænger vand ind i bygningen. Brønden har en indvendig diameter på 2500 mm og måler 4,80 m i højden. Som en del af den komplette løsning er der leveret rottespærrer, som sikrer, at der ikke kommer ubudne gæster i brønden.

Specialproduceret brønd

”Det har været et super spændende projekt at være med i”, siger Tonni Jensen. ”Vi måtte være lidt kreative i udviklingen af løsningen, idet kunden ønskede høj komfort, når brønden skulle serviceres. Derfor måtte vi lave en snittegning af brønden, så den kunne specialproduceres”, afslutter Tonni Jensen. Rådgivende ingeniør: Rambøll Entreprenør: KPC Herning A/S.

Firmaprofil

Lauridsen koncernen omfatter bl.a. Lauridsen Handel & Import A/S, der er importør af Flexseal, Fernco, MUFLE og KESSEL i Danmark, og er førende indenfor kvalitetsløsninger til VA-branchen. Koncernen er 100% danskejet og beskæftiger 20 innovative og engagerede medarbejdere i Varde.

Se mere på www.lhi.as eller kontakt Lauridsen Handel & Import tlf. 7516 9029.

Referenceprojekter fra Lauridsen Handel & Import A/S

Kristianiagade 9

Kristianiagade 9

København

Etablering af Teater

Etablering af Teater

Indv.renovering | Odsherred | 6,7 Mio.kr

Indv.renovering af kulturhus i Odsherred . Selve byggeriet er påbegyndt janua...

Ombygning/renovering af Varde Kasserne

Ombygning/renovering af Varde Kasserne

Indv.renovering | Varde | Uoplyst

Indv.renovering af boligbyggeri m.m. i Varde . Selve byggeriet er påbegyndt n...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...