Vrå Skole og Børnehus

Nybygning af skole 0-10, klasse i Hjørring på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt april 2019 med en beregnet byggeperiode på 33 måneder til en anslået udgift på 179,5 mio.kr med et brutto areal på 10000 m².

Bygherren er Hjørring Kommune og som arkitekt er valgt Aart Architects A/S. Projektet udføres i form af hovedentreprise . ,som ventilationsentreprenør er Airteam (Nibe) Airteam (nibe) og Nørhalne VVS A/S er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af Strandby El-Teknik A/S Hjørring EL-Teknik ApS.

PRODUKTKOBLING: Cedertræ fra Södra er knastren #2-clears-only

Cedertræ fra Södra er knastren #2-clears-only

Facader af cedertræ bliver smukkere med årene og kræver ingen vedligeholdelse

Årets skolebyggeri 2022 er pakket smukt ind cedertræets mange fortræffeligheder

Med både vuggestue, børnehave, skole, bibliotek, musikskole, ungdomsklub og idrætshal summer Vrå Børne- og Kulturhus altid af liv. Et levende hus bygget af levende materialer, hvor Södra har leveret facadebeklædningen til de 10.000 m2. Valget er faldet på ægte Western Red Cedar, der giver byggeriet karakter og ikke kræver vedligehold.

Det er 10. gang, at Nohrcon kårer ’Årets skolebyggeri’, og i 2022 er vinderen Vrå Børne- og Kulturhus, der med sin mangfoldighed og mange tilbud er blevet Hjørrings nye puls. Et byggeri, der i høj grad er bygget i træ for at opfylde bæredygtighedskravene til DGNB Guld certificering. En certificering, der stiller tårnhøje krav til Södras dokumentation af de specialproducerede 100 % PEFC certificerede cedertræsprofiler til facadebeklædningen.

Dokumentationen skal være i orden

For NCC Danmark, der er entreprenør på byggeriet, er dokumentation noget af det allervigtigste, og noget af det, der typisk også tager rigtig meget tid i projekteringen. Det fortæller Lars Nielsen, der er Senior Produktionschef i NCC.

- Vi skal stå til ansvar for de krav, der stilles til byggeriet, og derfor skal dokumentationen altså bare være i orden fra de leverandører, vi samarbejder med. Södra har på alle måder været professionelle og fagligt dygtige. De har kunnet levere den nødvendige dokumentation uden problemer, og det giver tryghed. Det er tydeligt, at Södra har en vis tyngde i markedet og er en virksomhed, som har styr på detaljerne, siger Lars Nielsen.

Hellere en faglig nørd end en sælger

Lars Nielsen er oprindeligt uddannet tømrer og har over 30 års erfaring som byggeleder i byggebranchen, så han har stor viden som fagmand og kender alt til både god og dårlig kvalitet. Derfor er det ikke nok bare at være en god sælger, for de bliver gennemskuet med det samme.

- Samarbejdet med Södra bygger i høj grad på rådgivning og deres store ekspertise. De er ikke bare sælgere, de ved, hvad de taler om, og de tager sig tid til at fortælle og forklare, så du føler, du er i trygge hænder. Det er træ-nørderi på højt plan, og det er dét, der gør, at du roligt kan gå videre til næste step, siger Lars Nielsen.

Södras professionelle tilgang til at være en foretrukken samarbejdspartner blev også testet af ved de få reklamationer, der var i processen.

- I byggerier som det her vil der altid være noget frasortering, det er klart. Men det blev der aldrig sat spørgsmålstegn ved, og Södra sørgede bare for, at det der var reklamationsberettiget blev suppleret op, og sådan skal det jo også bare være, siger Lars Nielsen.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra Södra Wood A/S

Massive trægulve og lamelparket

Massive trægulve og lamelparket

Gulve af langsomt voksende træer i træsorter som gror i Nordens skove


Thermowood kræver ingen vedligeholdelse

Thermowood kræver ingen vedligeholdelse

Facader i Thermowood er yderst vejrbestandige. Fås også Svanemærket.


Brandimprægneret træ til interiør brug

Brandimprægneret træ til interiør brug

Södras C260 brandimprægnerede træ holder alle krav fra brandmyndighederne


Brandimprægneret ubehandlet facadetræ

Brandimprægneret ubehandlet facadetræ

Södras C260 Xteriør brandimprægnering til ubehandlede facader udvaskes ikke


Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Jyllingehallerne

Jyllingehallerne

Nybygning | Roskilde | 50 mio.kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i Roskilde på 1 etager. Selve byggeriet...

Kløverbakken

Kløverbakken

Nybygning | Odder | 125 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Odder med 58 lejligheder på 2 etager . Selve...

Sommerhus i Blokhus

Sommerhus i Blokhus

Blokhus

Kompromisløs æstetik fra ende til anden I klitterne i Blokhus ligger der e...

Landsarkivet /Erhvervsarkivet / Retten i Aarhus

Landsarkivet /Erhvervsarkivet / Retten i Aarhus

Aarhus C

Entreprenør: Enemærke og Petersen