Frilandsmuseet - ny værkstedsbygning

Projektet omhandler bygningen af et nyt værksted til Frilandsmuseet i Kongens Lyngby, der er et af verdens ældste frilandsmuseer. 

Hermed var både udseende og sikkerhed i stærk fokus, da den nye bygning skulle stå naturligt ind i forhold til de gamle bygninger. 

Ydermere var især brandsikkerheden vigtig i forhold til de mange besøgende og arbejdende på lokationen. 

 

 
Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Södra Wood A/S

Brandimprægnet Peetz Xteriør kan overfladebehandles direkte

På Frilandsmuseet i Lyngby, hvor Fogh & Følner Arkitektfirma har projekteret den nye værsktedsbygning, faldt valget på Södras grundbehandlede C260 brandsikrede Peetz Xteriør.
Det er et myndighedskrav, at overfladen er brandimprægneret til klasse A, eftersom bygningen er i mere end en etage. Ifølge arkitekt Morten Kvist Jensen fra Frilandsmuseet, som førte tilsyn med byggeriet, valgte man Södras Peetz Xteriør af helt specifikke årsager. ”Det har blandt andet vist sig, at den brandimprægnering, Södra anvender, vinder ved, at den efterfølgende overfladebehandling kan foretages umiddelbart, da der ikke er nogen afgasningstid og ingen afsmitning,” fortæller han.

Helt ugiftig

Morten Kvist Jensen pointerer endvidere, at brandimprægneringen i det færdige projekt hverken må ses, lugtes eller mærkes. ”De imprægenerede materialer skal kunne håndteres uden gene for de håndværkere, der bygger huset,” understreger han. Södras C260 brandimprægnering er helt ugiftig og afgiver hverken gasser eller tungmetaller, og man kan bortskaffe  træstumper og fraskær som almindeligt brændbart affald, hvilket er en fordel.

Sådan gør man træ brandhæmmende

Man kan i princippet brandhæmme alle former for træ, og Södra leverer en række forskellige brandhæmmende træprodukter som blandt andet beklædningstræ, konstruktionstræ og tagplader. Træet bliver udsat for både vaccuum og tryk, hvilket hjælper den brandhæmmende imprægneringsvæske med at trænge dybt ind i træet.

Få inspiration og viden om myndighedernes krav

Ring til Jørgen Geel og få inspiration til anvendelse af brandimprægneret træ eller bliv klogere på certificering og myndighedernes krav. T: 4848 8200  M: 4045 4561 eller mail: jorgen.geel@sodra.com


Produktkoblinger

PEETZ Xteriør færdigmalet træ til facader

PEETZ XTERIØR – træbeklædningen der er udviklet til dansk vind og vejr


Relaterede projekter

Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark

Udv.renovering | København | 15-25 mio. Kr

Udv.renovering af museum i København . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2013 ...


LEGO HOUSE - Oplevelseshus

LEGO HOUSE - Oplevelseshus

Nybygning | Billund | 90 Mio.kr

Nybygning af museum i Billund på 3 etager hvor den ene etage er under jorden ...


M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart

Nybygning | Helsingør | 212,0 Mio.Kr

Nybygning af museum i Helsingør på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt se...


Moesgård Museum

Moesgård Museum

Nybygning | Aarhus | 355 Mio.Kr.

Nybygning af museum i Aarhus på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt janua...


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår