Smarte otis elevatorer sparer på energien

Annonce – Dato 29 sep 2023

Otis´elevatorer er i højeste energiklasse og klart de mest støjsvage, miljø- og energirigtige på markedet.

Otis' elevatorer er i højeste energiklasse

Otis er en pioner i elevatorindustrien og globalt anerkendt for udvikling af smarte elevatorer og grønne transportløsninger.

Virksomheden fokuserer på bæredygtighed og innovation inden for elevator- og rulletrappe teknologi for at forbedre energieffektivitet og ydeevne. Alle Otis GeN2 elevatorer er i energiklasse A i forhold til normen VDI 4707. Det er unikt for standard-elevatorer til almindelige bygninger.

Vi har de sidste tyve år arbejdet med, at vores produkter skal være så lidt energisyndere som muligt og i den højeste energiklasse”, siger salgschef i Danmark Kim Abel, Otis A/S. Alle produkter fra Otis har en EPD (Environmental Product Declaration eller på dansk miljøvaredeklaration), som dokumenterer de miljømæssige egenskaber.

60 procent strøm retur

60 PROCENT STRØM RETUR

Otis elevatorer bidrager til at bringe de samlede driftsomkostninger i en bygning ned. Blandt andet har alle Otis elevatorer et ”regenerativt drive”, som producerer strøm under opbremsning – helt op til 60 procent af strømmen bliver sendt retur og benyttes til belysning, andre elevatorer eller andre funktioner i bygningen.

Når elevatoren kører fuld ned eller tom op, og når den bremser op, så giver den strøm tilbage på samme måde som en elbil, der bremser op”, forklarer Kim Abel.

LAVT FORBRUG I STANDBY

Otis GeN2 elevatorer har derudover et væsentligt lavere standby forbrug end traditionelle elevatorer. Otis GeN2 Stream (1600 kg) har eksempelvis et forbrug på kun 269 watt i standby. Det kan yderligere nedsættes med funktionerne ”light relay”, som er kontrolleret brug af kabinelys, og yderligere kan elevatorernes motorstyring sættes i ”dvale” på stille tidspunkter.

Gummibelagte ståbælter

GUMMIBELAGTE STÅLBÆLTER

Levetiden af Otis elevatorerne bliver forlænget af, at elevatorerne leveres med gummibelagte stålbælter. De kræver ikke smøring og har udover den lange levetid fordele ved at reducere støj og vibrationer og forbedre trækkraften.

De enkelte stålwirer måles konstant i Otis ”Pulse” overvågning. Hvis der er ustabilitet i den målte modstand modtager den døgnbemandede vagtstation information. Overvågningen giver større sikkerhed og mulighed for service under planlagt driftsstop.

Du kører sjælendt alene

DU KØRER SJÆLDENT ALENE

Til store bygninger med flere elevatorer side om side har Otis en løsning, som sikrer den bedste trafik i bygningen.

Det patenterede SmartGrouping system sætter en række etager eller ”zoner” sammen med grupper af passagerer for en hurtig og velfungerende drift.

Det optimerer kørslen, så du ikke kører alene op på 15. etage, hvis der er to andre brugere, som skal op til 16. etage. Så venter du måske et par sekunder mere og kører sammen. Der giver færre tomme kørsler”, forklarer Otis salgschef Kim Abel.

CompassPlus destinationsstyringssystemet hjælper passagererne til at nå til 50 procent hurtigere frem, fordi der er færre stop på turen, og det sparer samtidig energi.

Otis Compass360 med Smart-Grouping er i Danmark installeret i blandt andet Comwell Aarhus, Rigshospitalet og det 143 meter høje kontorhus Mindet på Sydhavnen i Aarhus.

Strøm fra solpaneler

STRØM FRA SOLPANELER

Otis har i dag endvidere elevatorer, der kun behøver 230 volt – dermed kan de køre på strøm fra solpaneler på taget af nulenergi-bygninger.

OM OTIS

Otis er en globalt anerkendt virksomhed, der specialiserer sig i design, fremstilling og vedligeholdelse af elevatorer og rulletrapper. Virksomheden blev grundlagt i USA i 1853 og er i dag verdensledende og har installeret elevatorer og rulletrapper i bygninger i hele verden. Virksomheden er kendt for sin indsats for innovation - herunder udvikling af smarte elevatorer og grønne transportløsninger.

Yderligere information: Kim Abel, tlf.: 51670308, mail: Kim.Abel@otis.com

Mere om produktet Elevatorer i nybyggeri

Elevatorer i nybyggeri

Førende i verden - og alligevel personlige

Gen2 Life - brochure
Gen2 Stream - Brochure
Gien-Genesis - Brochure
Gen2 Flex Brochure

Gen2 Flex Brochure

Se brochuren her

Læs mere

SkyRise - Brochure

SkyRise - Brochure

Se brochuren her

Læs mere

Otis GeN2 Features

Otis GeN2 Features

Særlige features ved Otis GeN2 elevatorer

Læs mere

Genesis Gen2

Genesis Gen2

8 pers 630 kg 1 ENT

Læs mere

Life Gen2

Life Gen2

8 pers 630 kg 2 ENT

Læs mere

EPD OTIS Gen2 Life®
EPD OTIS Gen2 Stream®
EPD Otis Genesis®