Facader

Facader

Facader

Glas-/alufacader fra Schüco besidder unikke egenskaber, hvad angår sundhed, sikkerhed og bæredygtighed, men også i forhold til at give rum for kreativ designfrihed i udformningsfasen. Glas slipper dagslyset ind, et lys som er afgørende for menneskets sundhed. Derfor er det hensigtsmæssigt at tage udgangspunkt i en komplet facadeplatform som kan tilbyde dig denne fleksibilitet og systemsikkerhed, når du planlægger glasfacader.

Det findes som udgangspunkt tre forskellige konstruktioner af glasfacader: den klassiske påhængsfacade (stick facade), elementfacade og vinduesbånd.

Den klassiske påhængte facade monteres på ydersiden, som et kontinuerligt ”gardin”, som det engelske navn ”curtain wall” indikerer. Samme facadeudtryk opnås når facade-/vinduesbånd ligger ude i facadeflugt og bygges sammen via blændfelter (f.eks. fyldninger eller emalit-glas) forbi etagedæk. På denne måde skabes illusionen om en kontinuerlig facade. Stick facaden har mange anvendelsesmuligheder, som f.eks. facader, glastage, udestuer og skillevægge. Der kan endvidere nemt indsættes oplukkelige elementer som indbygningselementer.

Elementfacader er typisk etagehøje moduler, som præfabrikeres i værkstedet, fragtes til byggepladsen og monteres. Elementfacadesystemet er udviklet på basis af vinduessystemprincippet, og glasmontagen kan ske såvel fra den udvendige som fra den indvendige side. Facadesystemet imødekommer i mange tilfælde krav om effektivitet og har også rent tekniske fordele. Facader monteres ofte under krævende klimatiske forhold, som medfører risiko for fejl, hvilket man undgår med elementfacader. En anden faktor, som gør sig særligt gældende på byggepladser i tætbebyggede områder er pladsmangel og behov for at reducere antallet af arbejdsprocesser og håndtering på byggepladsen. Bygningen lukkes etagevist i en og samme arbejdsgang og monteres typisk foran etagedækket. Det er muligt at indsætte oplukkelige elementer som indbygningselementer eller integreret indbygning.

Vinduesbånd benyttes primært, når der ønskes gennemgående murværk/beton ud for etagedæk, eller hvor der ønskes tilsvarende brystning i en given højde. Der kan benyttes vindues- eller facadesystemer med mulighed for glasudskiftning fra både indvendig side og fra udvendig side.

Faste og oplukkelige felter med alle åbningstyper kan kombineres frit, ligesom transparente og blændfelter frit kan vælges. Et stort udvalg af karmdybder med integrerede eller løse tilsætninger sikrer fleksible indbygninger med alle typer af murværk/betonkonstruktioner

Det er muligt at veksle mellem vinduesbånd og facade, hvis der i områder ønskes gennemgående facader lodret, eller blot en integreret fransk altan for at øge lysindfald og bryde et mønster. Samtidig kan forskellige præfabrikerede løsninger med samlingsprofiler optage alle tolerancer i bygningens længderetning.

Solafskærmning kan integreres i systemerne eller skjules bag murværk/beton. 

 

Fleksible facadeløsninger

Fleksible facadeløsninger

Der hæver sig over gennemsnittet

Læs mere

CAD-filer tilhørende facader

CAD-filer tilhørende facader

Klik her for at se vores CAD-filer til facader

Læs mere

Bim-objekter til facader

Bim-objekter til facader

Klik her og se vores bim-objekter relateret facader

Læs mere

Relaterede produkter

Vinduer

Vinduer

Schüco vinduessystemer

Døre

Døre

Forspring med banebrydende teknologi: døre til ethvert behov.

Skyde-/ foldesystemer

Skyde-/ foldesystemer

Skydedøre: Fleksibilitet på højt niveau

Sikkerhed

Sikkerhed

Systembaseret sikkerhed: sikring mod brand, røg og indbrud, skud- og sprænghæ...

Referenceprojekter fra Schüco Denmark ApS

Dokk 1

Dokk 1

Nybygning | Aarhus | 1,8 Mia.Kr

Nybygning af bibliotek i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage er under jorde...

KU.BE

KU.BE

Nybygning | Frederiksberg | 150,7 Mio.kr

Nybygning af kulturhus i Frederiksberg på 4 etager . Selve byggeriet er påbeg...

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

THE KRANE

THE KRANE

Nordhavn

THE KRANE er en prestigefyldt ombygning af en industrikran til eksklusiv luks...

Nyheder fra Schüco Denmark ApS

Schüco IoF – digital identitet til dine Schüco produkter

Schüco IoF – digital identitet til dine Schüco produkter

Schüco IoF ID markerer begyndelsen af en ny bygningsteknolog

Schüco Carbon Control baner vej for klimaneutralt byggeri

Schüco Carbon Control baner vej for klimaneutralt byggeri

Et holistisk analyseværktøj styrker arbejdet med beregning og reduktion af CO...

Kategorier