Schüco Carbon Control baner vej for klimaneutralt byggeri

Annonce – Dato 5 okt 2023

Et holistisk analyseværktøj fra Schüco styrker arbejdet med beregning og reduktion af CO2-udledning.

”Fit for 55” er titlen på EU-Kommissionens lovpakke, der skal reducere CO2-udledningen inden for EU med 55 % i 2030 i forhold til 1990, og gøre EU helt klimaneutralt i 2050. Opførelse og brug af bygninger udgør næsten 40 % af den globale CO2-udledning, så byggeindustrien står over for store udfordringer og nye krav.

Fra 1. januar 2023 gælder krav om, at GWP-værdien (Global Warming Potential) indgår i certificeringen af den enkelte bygnings energieffektivitet. Evnen til at styre GWP-værdien og dermed CO2-aftrykket vil derfor være afgørende for bygningers bæredygtighed og værdibevarelse.

Analyseværktøj til reduktion af CO2-udledning

Analyseværktøj til reduktion af CO2-udledning

Med Carbon Control tilbyder Schüco produkter og rådgivning gennem hele bygningens livscyklus Schüco Carbon Control er et analyseværktøj, der gør reduktion af CO2-udledning fra bygningens klimaskærm operationel og overskuelig. Det giver mulighed for bygningsspecifik CO2-reduktion i alle fire faser at et byggeri:

1. Planlægning (Design to Decarb)
2. Konstruktion (Build to Decarb)
3. Drift (Operate to Decarb)
4. Genanvendelse (Recycle to Decarb)

Med Carbon Control tilbyder Schüco produkter og rådgivning gennem hele bygningens livscyklus, så reduktionen af CO2-udledning for facader kan overvåges på et præcist og projektspecifikt grundlag.

1. Planlægning (Design to Decarb)

Schüco Carbon Control skaber værdi allerede i planlægningsfasen – i dialogen med bygherrer, arkitekter og rådgivere, fordi bygningsform, materialevalg, overfladebehandlinger og byggeteknologi kan reducere CO2-udledningen. Det omfattende arbejde med at indhente og implementere tal og værdier bliver langt mere overskueligt.

2. Konstruktion (Build to Decarb)

I konstruktionsfasen giver Schüco Carbon Control mulighed for aktiv overvågning af CO2-aftrykket fra den enhed, der konstrueres. SchüCal hedder den 3D-beregningssoftware, der løbende angiver CO2-aftrykket, og giver mulighed for at variere materialevalg og straks se konsekvenserne.

3. Drift (Operate to Decarb)

Schüco tilbyder produkter og tjenester til energieffektiv bygningsdrift: Intelligente byggestyringssystemer, højt varmeisolerede klimaskærme, energiproduktion via bygningsintegrerede solcelleanlæg, mv. bidrager alt i alt til en markant reduktion af CO2-udledningen i driftsfasen.

4. Genanvendelse (Recycle to Decarb)

Cradle to Cradle-certificeringer sikrer, at de anvendte byggeprodukter bliver en fremtidig råvarereserve. Samtidig opfyldes kravene til cirkulær økonomi, som indgår i EU’s målsætning om klimaneutralitet. Indenfor Cradle-to-Cradle princippet, er Schüco førende med over 60 certificerede aluminiumssystemer.

Evnen og viljen til CO2-reduktion

Senior Vice President, Dr. Thomas Schlenker, begrunder udviklingen af Schüco Carbon Control således: "Vi kan kun nå hovedmålet om en cirkulær økonomi i byggebranchen med klimaneutrale bygninger, hvis hele vores proces er bæredygtig og omfatter planlægning, opførelse og drift af bygninger og returnerer de anvendte materialer til materialekredsløbet efter nedrivning."

Technical Adviser, Søren Haubjerg Cramer Sørensen, supplerer med en dansk vinkel: ”Schüco har en lang historik i Danmark med stærk repræsentation, tæt kontaktflade og en tradition for tidlig involvering i projektfasen. Vi har ikke blot en unik knowhow om facadesystemer. Vi har også viljen til at bruge den i indsatsen for et klimaneutralt byggeri”.

Få yderligere information om Schüco og vores produkter her eller på tlf. 36 34 22 00.

Referenceprojekter fra Schüco Denmark ApS

Dokk 1

Dokk 1

Nybygning | Aarhus | 1,8 Mia.Kr

Nybygning af bibliotek i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage er under jorde...

KU.BE

KU.BE

Nybygning | Frederiksberg | 150,7 Mio.kr

Nybygning af kulturhus i Frederiksberg på 4 etager . Selve byggeriet er påbeg...

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

THE KRANE

THE KRANE

Nordhavn

THE KRANE er en prestigefyldt ombygning af en industrikran til eksklusiv luks...