DGNB sætter standarden for bæredygtighed

Annonce – Dato 22 nov 2022

I Danmark benyttes DGNB som certificeringsstandard for bæredygtighed, og også målt med denne standard er Schüco førende med facadeløsninger præget af intelligent design, høj kvalitet, lang levetid og genanvendelighed.

Schüco Danmark - DGNB sætter standarden for bæredygtighed

Schüco AF UDC 80 Green Facade er en bæredygtig systemløsning specielt udviklet til verdens mange voksende storbyer.

I slutningen af nullerne stod det klart, at den danske byggebranche havde brug for fælles forståelse og sprog for bæredygtighed i byggeriet, herunder en certificeringsstandard. Green Building Council Denmark blev etableret i 2010, og et konsortium af eksperter skulle beslutte, hvilken standard, der passede bedst til danske formål.

Valget stod mellem britiske BREEAM, amerikanske LEED, franske HQE og den tyske DGNB-standard (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen). De fire standarder blev afprøvet og sammenlignet på to byggerier i Danmark, og efter grundige analyser og vurderinger efter danske forhold faldt valget på DGNB, som er en holistisk standard baseret på tre aspekter af bæredygtighed, nemlig miljø, økonomi og sociale forhold.

Kort sagt er DGNB ikke blot en miljøcertificering, men en helstøbt bæredygtighedscertificering, og i foråret 2012 blev den første danske version af DGNB-certificering lanceret.

Byggeriets aluminiumsalder

Bæredygtighed er det overordnede pejlemærke for Schücos systemløsninger i PVC, stål og især aluminium, som er vores primære materiale. Schüco står derfor altid stærkt i konkurrencen, uanset hvilken certificeringsstandard, der anvendes i det pågældende land. Technical Adviser i Schüco, Søren Haubjerg Cramer Sørensen, fortæller:

Materialer har givet navn til historiske perioder som bronzealder og jernalder. Set gennem byggebranchens bæredygtige briller lever vi nu i aluminiumsalderen. For aluminium har lang levetid og er meget modstandsdygtigt i forhold til vind og vejr. Aluminium giver ingen afgasning, har minimale omkostninger til vedligehold og kan genbruges meget tæt på 100 %.

De mange fordele ved aluminium bekræftes af den tyske konsulentvirksomhed Drees & Sommer, hvor man i en stor rapport fra 2014 vurderede livscyklussen for vinduer og facader. De undersøgte materialer var:

  • Aluminium (vinduer og facader)
  • Træ (vinduer og facader)
  • Træ/alu (vinduer og facader)
  • PVC, plast (vinduer)

Schüco - Byggeriets aluminiumsalder Materialerne blev vurderet ud fra bæredygtighed, herunder isoleringsevne samt miljømæssige og økonomiske aspekter. I rapporten fremstår aluminium som det mest bæredygtige valg, og resultatet understreges af, at Schüco er det systemhus med flest Cradle til Cradle (C2C) certifikater, nemlig 57 certificerede systemer.

Rådgivning og support

Schüco tilbyder den klart største produktportefølje inden for systemløsninger til vinduer, døre og facader. Derudover tilbyder vi rådgivning og digitale løsninger i alle faser af byggeprojektet – fra idé til design, produktion og montage.

Kim Anker Nielsen og Werner Paugan er begge Architectural Projects Manager hos Schüco og har mange års erfaring med vores facader, vinduer og døre. Ganske uforpligtende tilbyder de rådgivning omkring projektplanlægning og krav til nutidens og fremtidens byggeri.

Kontakt Werner eller Kim, hvis du har spørgsmål til vinduer, døre eller facader i aluminium eller til udfordringer i dit projekt.

Sjælland
Werner Paugan
Architectural Projects Manager
wpaugan@schueco.com
+45 40 45 05 04

Jylland og Fyn

Kim Anker Nielsen
Architectural Projects Manager
kanielsen@schueco.com
+45 20 28 29 86

Mere om produktet Facader

Facader

Det findes som udgangspunkt tre forskellige konstruktioner af glasfacader

Fleksible facadeløsninger

Fleksible facadeløsninger

Der hæver sig over gennemsnittet

Læs mere

CAD-filer tilhørende facader

CAD-filer tilhørende facader

Klik her for at se vores CAD-filer til facader

Læs mere

Bim-objekter til facader

Bim-objekter til facader

Klik her og se vores bim-objekter relateret facader

Læs mere

Referenceprojekter fra Schüco Denmark ApS

Dokk 1

Dokk 1

Nybygning | Aarhus | 1,8 Mia.Kr

Nybygning af bibliotek i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage er under jorde...

KU.BE

KU.BE

Nybygning | Frederiksberg | 150,7 Mio.kr

Nybygning af kulturhus i Frederiksberg på 4 etager . Selve byggeriet er påbeg...

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

THE KRANE

THE KRANE

Nordhavn

THE KRANE er en prestigefyldt ombygning af en industrikran til eksklusiv luks...