Bæredygtighed er en afgørende komponent i alle løsninger fra Schüco

Annonce – Dato 30 Aug 2022

Bæredygtighed er pejlemærket for Schücos forretningsstrategi, produkter og produktudvikling. Den tyske virksomhed er både systematisk og ambitiøs i sin kurs mod målet.

Det står mere og mere klart, at stressgrænserne for Jordens økosystem ikke blot er pressede, men i mange tilfælde allerede er overskredet. Hvis vi fortsætter på denne måde, bringes grundlaget for vores tilværelse og samfund i fare. For Schüco er der derfor ikke noget alternativ til en bæredygtig forretning.

Som en ledende aktør i byggebranchen tager Schüco langsigtet ansvar og bruger både produkter og produktionsformer til at bane vej for en mere bæredygtig verden.

Bæredygtighed er pejlemærket for Schücos forretningsstrategi Cradle to Cradle

”Vugge til grav” er et velkendt begreb, når livscyklus for et produkt eller en løsning skal vurderes. Men Schüco har valgt at sætte barren højere og implementere et ”vugge til vugge” koncept. Konceptet betragter alle materialer som genanvendelige råstoffer, der kan genanvendes i biologiske eller tekniske kredsløb – og det rækker betydeligt længere end den konventionelle opfattelse af genbrug, idet materialerne bevarer deres kvalitet, og der ikke er noget spild.

Cradle to Cradle produkter og produktionsprocesser forudsætter en systematisk og holistisk tilgang – lige fra produktion af råvarer, over brugsfase og til demontering, forarbejdning og genbrug som ny råvare.

Schüco-systemer med sølvcertificering

48 Schüco-systemer er C2C sølvcertificeret:

  • 31 vinduessystemer
  • 7 post-/sprosse facadesystemer – bl.a. vores elementfacadesystem AF UDC 80
  • 7 dørsystemer
  • 3 solafskærmningssystemer

Se oversigten her.

Schüco-systemer med bronzecertificering

9 Schüco-systemer er C2C Bronze-certificeret:

  • 2 vinduessystemer
  • 3 facadesystemer
  • 3 skyde-hævesystemer – bl.a. vores panoramadesign skydedør ASS 77 PD.HI manuel
  • 1 dørsystem

Se oversigten her.

Cirkulær økonomi

Hos Schüco har vi taget de innovative briller på og valgt at betragte bygninger som fremtidens råvarelager. Materialer, der før blev behandlet som byggeaffald, anvendes i den cirkulære økonomi som basismateriale for nye produkter. Det er for eksempel tilfældet, når et facadeelement forarbejdes til en ny bygningsdel af samme kvalitet efter at være tilbageført i produktionscyklussen.

På den måde kan den cirkulære økonomi forene den stigende materialeefterspørgsel med målsætningen om at minimere spild og maksimere genbrug og genanvendelse.

Schüco - Høj kvalitet styrker bæredygtigheden

Høj kvalitet styrker bæredygtigheden

Schücos mest anvendte materialer er aluminium, PVC-U og stål, som alle kendetegnes af en meget lang holdbarhed og et højt niveau for genanvendelighed. Et PVC-U vindue har eksempelvis en levetid på cirka 40 år og kan genanvendes op til syv gange. Når det indgår i den cirkulære økonomi, kan materialet derfor anvendes uden tab af kvalitet i op til 240 år.

Vores aluminiumsystemer er også af høj kvalitet med suveræn mekanisk robusthed og fremragende korrosionsbestandighed. Dette sikrer i sig selv en lang levetid for vores aluminiumsvinduer, døre og facader, og den cirkulære økonomi styrker yderligere Schücos bidrag til fremtidens bæredygtige byggeri.

Læs mere om Schüco og bæredygtighed her

Referenceprojekter fra Schüco Denmark ApS

Dokk 1

Dokk 1

Nybygning | Aarhus | 1,8 Mia.Kr

Nybygning af bibliotek i Aarhus på 3 etager hvor den ene etage er under jorde...

KU.BE

KU.BE

Nybygning | Frederiksberg | 150,7 Mio.kr

Nybygning af kulturhus i Frederiksberg på 4 etager . Selve byggeriet er påbeg...

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

THE KRANE

THE KRANE

Nordhavn

THE KRANE er en prestigefyldt ombygning af en industrikran til eksklusiv luks...