Rhepanol hfk - tagmembranen til enhver type montage

Annonce – Dato 29 jun 2021

Rhepanol hfk gør det let at lave en tagdækning I høj kvalitet. Tagmembranen er velegnet til alle tagflader – uanset om det er en mekanisk fastgjort eller limet opbygning, grønne tage, stenbelagte tage eller tage til andre formål som f.eks. terrasser.

Sabetoflex, tagdækning

Montage

Rhepanol hfk svejses sammen med varmluft, og ekstra rullebredde i tillæg til den gennemtestede Rhepanol tykkelse giver en hurtig og sikker montage og en ekstrem lang holdbarhed. Rhepanol hfk kan også fastgøres mekanisk i overlappet, med velcro, eller en kombination af de to teknikker på ikke-udnyttede tagflader på op til 20° hældning.
Montage kan endvidere ske ved stribe- eller fuldlimning, også ved større hældninger, løst lagt under ballast og under grønt tag. Med Rhepanol hfk kan store tagflader dækkes hurtigt, solidt og ensartet. Den store rullebredde sikrer færre samlinger og dermed lavere montagepris og forbedret kvalitet.

Certificering

Den homogene og fleece-belagte tagmembran, baseret på polyisobutylen (PIB), er FLL certificeret til grønne tage iht. DIN EN 13948 og fås i op til 1,5 meters bredde. Den er også tilgængelig i forskellige andre bredder. Læs mere her.

Miljøvenlig eller vildledning?                                                                   

Ordret miljøvenlig bliver ofte misbrugt, og dermed mister det sin betydning. Men nu føler Per Poulsen, direktør for EasyFlex Roofing og SabetoFLEX, at det er på tide at sandheden kommer frem:

”Jeg har gennem længere tid set tagpap blive fremført som værende en GRØN LØSNING, en MILJØVENLIG LØSNING. Men er det nu det? 

Jeg tror at de fleste ved, at tagpap er lavet af olie og flere andre stoffer, som har til formål at forlænge levetiden. Ingen vil oplyse os om hvilke stoffer der er tale om, dog får man at vide at brug af tagvandet til toilet og vask ikke er en god ide de første år. 

Rapporter fra miljøstyrelsen fortæller dog om biocider i en ikke uvæsentlig grad. Nu er der så kommet produkter som kan lave NOXér om til Nitrat. De fleste ved at vandboringer bliver lukket hvis der er for meget Nitrat i vandet, men man kalder det for MILJØ PAP?

Disse ting må jeg lade dig som forbruger / indkøber dømme om.”

"Jeg vil nu gå over til ting som tagpapbranchen´s Europæiske organisation dog har oplyst. 
Her taler vi om energiforbruget ved fremstilling, transport, montage, også vedligeholdelse er medregnet, ud fra at tagpap kun skal vedligeholdes hvert 30. år. Om vedligeholdelse hvert 30. år er rigtigt, vil jeg overlade til jer som allerede har erfaring med tagpaptage.”

Sabetoflex, skal vedligeholdes hvert 30. år.

"Jeg har valgt at sammenligne disse tal med vores eget tagmateriale, som er et PIB baseret produkt, og som pt. har en praktisk erfaring på over 60 år uden vedligeholdelse. 
Resultater er lidt skræmmende / tankevækkende.”

”Over 60 år betyder det, at man for hver 100 m² tag sparer et energiforbrug svarende til 1000 l diesel. Som igen betyder, at man i Danmark kan spare hvad der svarer til ca. 20.000 dieselbiler, som kører 20 km pr. l. pr. år, hvis man forestiller sig, at man i fremtiden vælger et PIB baseret produkt i stedet for tagpap.”

fremtiden vælger et PIB baseret produkt i stedet for tagpap

”Der er heller ikke nogen udledning af giftige stoffer, og tagvandet kan bruges fra dag 1 til genbrugsvand.
Så er der nogen der vil sige, at det sikkert er langt dyrere, men nej, det er det ikke. Til gengæld er der ingen vedligehold, så det er langt billigere over de 60 år, som der her er lavet en beregning for: minimum 50 %. 
For en gangs skyld er det muligt at tænke på miljøet uden at det koster mere.
” slutter Per Poulsen.

Der udarbejdes en ny SBI vejledning hvori Sabetoflex er med. Det bliver mere og mere brugt at der skal laves LCA beregninger på byggematerialer, også her vil vores produkter vinde, som også fremgår af graferne.

Yderligere information:

www.sabetoflex.dk, tlf. 7022 5004.

Mere om produktet Tagmembraner og tilbehør

Tagmembraner og tilbehør

Se udvalget af tagmembraner og diverse tilbehør her

hsg-Inddækningsstrimler til Rhepanol hfk og hfk-sk

hsg-Inddækningsstrimler til Rhepanol hfk og hfk-sk

Inddækningsstrimler af PIB med indlagt glasfilt

Læs mere

Rhepanol h

Rhepanol h

Farve: grå-sort

Læs mere

Rhepanol hfk-sk til limet pålægning

Rhepanol hfk-sk til limet pålægning

Bitumenkompatibel, ensartet syntetisk tagmembran

Læs mere

Rhepanol hg

Rhepanol hg

Rhepanol hg bliver lagt løst og adskilt fra de øvrige lag

Læs mere

Tilbehør

Tilbehør

Se udvalget af tilbehør her

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår