RadonComplete® valgt til kvalitetsrækkehuse med fokus på indeklima

Annonce – Dato 5 mar 2024

Den komplette løsning til opbygning af fundament med radonsikring

RadonComplete® valgt til kvalitetsrækkehuse med fokus på indeklima

Kronhusene har valgt RadonComplete® systemet som den optimale løsning til deres mange kvalitetsrækkehuse, der skal bygges i 2024 - målet er at opnå en DGNB-Guld certificering.

Ventilation og radonsikring vigtige parametre

Indeklimaet har en afgørende faktor for det fysiske velvære for dem, som skal bo og opholde sig i en bolig. Derfor er ventilation og radonsikring vigtige parametre, når der i nybyggeri skal vælges løsning, som sikrer beboernes sundhed og trivsel.

For at opnå DGNB-Guld certificering sættes der bl.a. store krav til målinger af radon i bygninger.
Målingerne af radon er et ”knockout-kriterie” og hvis målingerne ikke bliver udført, kan der ikke opnås en DGNB-certificering.

Testet radonløsning, der giver besparelse på CO2

RadonComplete® er en komplet løsning til opbygning af fundament med radonsikring udviklet i et samarbejde mellem Danpor og Skagen Beton og testet af Teknologisk Institut. RadonComplete® omfatter de specialudviklede fundamentblokke, Skawblock® fra Skagen Beton og Danpor OneStep®.

RadonComplete® er en meget lettere, hurtigere og mere effektiv løsning til opbygning af fundament med radonsikring. En Skawblock® erstatter 6 almindelige termblokke - det skåner medarbejderne og giver en væsentlig besparelse på arbejdstiden. Til RadonComplete® systemet er Skawblock® lavet med indbygget sug, som passer perfekt til luftkanalerne i OneStep® grafitpladen. OneStep® er isolering og radonsikring sammenbygget i en grafitplade fra 200 mm i tykkelsen - det giver én arbejdsgang mod normalt to og dermed sparet tid og hurtig færdiggørelse.

Tests viser, at RadonComplete® sikrer effektivt mod radon i boligen

Indkøbsdirektør Lasse Filholm, Kronhusene udtaler: ”Med RadonComplete® er vi sikre på at give vores lejere et godt indeklima. Opbygningen og monteringen af systemet er gennemtænkt og testet af Teknologisk Institut. Håndtering og bearbejdning af pladerne på byggepladsen er lettere for vores håndværkere og RadonComplete® systemet mindsker arbejdstiden på opbygning af fundament. Med løsningen behøver vi ikke at bruge radonfolie, og vi sparer 20 mm i betonlaget - det giver en besparelse på 20 % i CO2-regnskabet på fundamentopbygningen”.

RadonComplete® valgt til kvalitetsrækkehuse med fokus på indeklima

Sparer 50 % af arbejdstiden og giver mindre spild

Udover halvering af arbejdstiden reduceres spild, da pladernes størrelse gør det nemmere at bruge alt afskæret. Beregninger viser, at der spares op mod 1 m3 affald ved hvert hus. Besparelse på afskaffelse af affald og mindre spild giver økonomisk gevinst og en yderligere CO2-besparelse.

Salgschef Ivan Jørgensen, Danpor A/S, glæder sig over aftalen med Kronhusene og udtaler: ”Radonsikring af nybyggeri er et lovkrav - og det er ikke uden grund. Ifølge Sundhedsstyrelsen vurderes det, at radon er medvirkende til op mod 300 lungekræfttilfælde om året i Danmark.

RadonComplete® er udviklet til at opfylde lovens krav og samtidig være en løsning, som er betydeligt nemmere at etablere og opbygge.

De håndværkere og bygherrer, som indtil nu har valgt RadonComplete® løsningen har vi kun positive tilbagemeldinger fra. De er begejstrede for, hvor meget hurtigere og enklere, det er at opbygge, kontra andre løsninger de tidligere har anvendt. Det håber vi flere professionelle i branchen, ligesom Kronhusene, får øjnene op for”, slutter Ivan Jørgensen.

For yderligere information kontakt Danpor på telefon 86 99 55 00 og få en snak med salgschef Ivan Jørgensen eller læs mere om RadonComplete® på hjemmesiden www.danpor.dk

Den komplette løsning til opbygning af fundament med radonsikring

Mere om produktet Danpor OneStep® / RadonComplete®

Danpor OneStep® / RadonComplete®

Komplet løsning til fundamentopbygning med radonsikring

Danpor Onestep®

Danpor Onestep®

Danpor OneStep® – grafitplade med indbygget radonsikring.

Læs mere

B60 Grafit

B60 Grafit

Gulvisolering B60 Grafit leveres som plane plader

Læs mere

B80 Grafit

B80 Grafit

B80 Grafit isoleringsplade af ekspanderet polystyren

Læs mere

B150 Grafit

B150 Grafit

B150 Grafit isoleringsplade af ekspanderet polystyren

Læs mere

B80 Grafit

B80 Grafit

Strimler/kantisolering

Læs mere

B80 Grafit Facade

B80 Grafit Facade

B80 Grafit Facade leveres som plane plader i tykkelserne 50

Læs mere

B80 Grafit Dræn

B80 Grafit Dræn

B80 Grafit Dræn leveres som plane plader i tykkelserne 50

Læs mere

Danpor OneStep<sup>®<sup>

Danpor OneStep®

Danpor OneStep® – grafitplade med indbygget radonsikring

Læs mere

RadonComplete Brochure
EPD

EPD

B60 Grafit, B80 Grafit, B80 Grafit strips, B150 Grafit

Læs mere