Danpor OneStep® – en banebrydende løsning, grafitplade med indbygget radonsikring

Annonce – Dato 1 sep 2022

Der er stor begejstring for Danpor OneStep® i byggebranchen. Besparelse på op til 50% af arbejdstiden er bare en af de mange fordele for både økonomi, miljø og håndværkerne på byggepladsen.

Danpor - Grafitplade med indbygget radonsikring

Hadbjerg Mur & Beton ApS er et af de firmaer, som har fået øjnene op for de økonomiske, miljømæssige og praktiske fordele ved Danpor OneStep®. De er i øjeblikket ved at lave sokkel med radonsikring på 80 boliger ved Vendehøj i Hornslet.

Hadbjerg Mur & Beton ApS har bygget boliger i en årrække og har stor erfaring med denne type byggeri. De bestræber sig på at tage alt teknologi og nytænkning til sig og benytte sig af de muligheder det giver, at være på forkant med udviklingen. Derfor kunne de også med det samme se fordelene ved, at bruge Danpor OneStep® radonsikring til projektet, i stedet for de tidligere valgte løsninger.

Håndværkernes oplevelser på pladsen

Håndværkerne hos Hadbjerg Mur & Beton er heller ikke i tvivl om, hvilken løsning de vil vælge. De er meget begejstret for Danpor OneStep®, efter at have anvendt det i praksis på boligerne i Hornslet. Morten Eriksen, diretør hos Hadbjerg Mur & Beton, har fået følgende respons fra sine medarbejder: ”Det, at udlægning og tilskæring kun skal gøres en gang, sparer os en arbejdsgang og dermed en masse tid og besvær. Vi bruger ikke tid på at rende rundt og samle tynde radonplader sammen i naboers haver efter en weekend med blæsevejr. Der er helt sikkert også mindre spild, da pladerne gør det nemmere, at bruge alt afskæret. Det er nogle af de ting, som mine folk fremhæver”, fortæller Morten
Eriksen.

God økonomi - hele vejen rundt

Der er også store besparelser at hente på affaldsdelen. Morten Eriksen forklarer: ”Vi mener, at vi sparer op mod ca. 1 m3 affald ved hvert hus i forhold til tidligere løsninger. Ved 80 huse er det 80 m3 som vi skal betale ca. kr. 500,- pr. m3 for - ialt kr. 40.000,-. Herefter skulle vi have kørt de samme m3 væk som affald. Det er 10 containere af ca. kr. 4.500,- x 10 = kr. 45.000,-.
En yderligere fordel er at vi ikke løber tør for materialer, da det kun er ét varenummer, der skal holdes styr på, i stedet for 3”, slutter Morten Eriksen.

Danpor - Radonsikring

Danpor - Spar 50% af arbejdstiden med grafitplade med indbygget radonsikring

Danpor OneStep® - Grafit isoleringsplade og radonsikring er sammenbygget i en 200 mm plade. Fåes i
trykstyrke 80 og 150.

Krav til radonsikring

Landsdækkende undersøgelser viser, at ca. 350.000 bygninger i Danmark har for højt radonniveau. Iflg. Bygningsreglementet må indholdet af radon i indeluft ikke overstige 100 Bq/m3. Det er bygherrens ansvar, at bygningsreglementets krav til radonsikring bliver overholdt, når der bygges et nyt hus eller en ny bygning.

Radonsikring med både tætning og trykudligning. En bygning eller et hus kan radonsikres på flere
forskellige måder. En kombination af tætning og trykudligning er den sikreste løsning imod radonindtrængning.
Radonsug kan virke passivt uden brug af ventilator eller aktivt med brug af ventilator. Danpor OneStep® udlægges direkte på bæredygtig bund eller på komprimeret sandpude. Der etableres suglag i det kapillarbrydende lag.

Danpor OneStep® kan også leveres produceret efter biomass-balance metoden, som reducerer co2-aftrykket med op til 80%.

Vil du vide mere?

Hvis du har brug for yderligere information om produktet eller montering, står vi klar til at hjælpe dig på tlf. 86 99 55 00.

Download tekniske data og brochure her
Find yderligere information om EPS-produkter fra Danpor A/S