Danpor og Skagen Beton i samarbejde om komplet radon-system - gennemtænkt og testet

Annonce – Dato 9 mar 2023

Danpor deltager på Byggeri ’23 sammen med Skagen Beton. I samarbejde har de udviklet et komplet radon-system, som er testet af Teknologisk Institut. Radon-systemet omfatter de specialudviklede fundamentblokke Skawblock® fra Skagen Beton og Danpor OneStep®, som er isolering og radonsikring sammenbygget i en grafitplade, udviklet af Danpor A/S.

danpor radonsikring

En lettere, hurtigere og billigere løsning

Visionen har været at udvikle en måde at opbygge en radonsikring i byggeriet, som er meget lettere, hurtigere og billigere end eksisterende løsninger. En Skawblock® erstatter 6 almindelige termblokke - det skåner medarbejderne og giver en væsentlig besparelse på arbejdstiden. Til radon-systemet er Skawblocken lavet med indbygget sug, som passer perfekt til luftkanalerne i OneStep® grafitpladen. Det gennemtænkte system kan spare op til 50 % på arbejdstiden og samtidig give store fordele for økonomi, miljø og ikke mindst for håndværkerne på byggepladsen.

Vær på forkant med radonsikring

Danpor og Skagen Beton i samarbejde om komplet radon-systemFor høje radonniveauer i hjemmet kan have katastrofale sundhedsskadelige konsekvenser.

En bygning eller et hus kan radonsikres på flere forskellige måder, men en kombination af tætning og trykudligning er den sikreste løsning imod radonindtrængning. Radonsug kan virke passivt uden brug af ventilator eller aktivt med brug af ventilator. Danpor OneStep® udlægges direkte på bæredygtig bund eller på komprimeret sandpude. Der etableres suglag i det kapillarbrydende lag, og via det indbyggede sug i Skawblock® fundamentet ledes radon ud.

Håndværkernes oplevelse på pladsen

Håndværkerne hos Hadbjerg Mur & Beton er allerede meget begejstrede for Danpor OneStep® grafitpladen:
”Det, at udlægning og tilskæring kun skal gøres én gang, sparer os en arbejdsgang og dermed en masse tid og besvær. Der er helt sikkert også mindre spild, da pladerne gør det nemmere at bruge alt afskæret. Der er også store besparelser at hente på affaldsdelen. Vi mener at vi kan spare op mod ca. 1 m³ affald ved hvert hus i forhold til tidligere løsninger”, udtaler Morten Eriksen, direktør for Hadbjerg Mur & Beton.

Danpor har flere nyheder med på byggerimessen

Danpor A/S har indgået partnerskab med ISO-Star Insulation i Belgien, som har udviklet og patenteret STARBEADS CRYSTAL PRO - et letvægts varmeisolerende undergulv uden brug af vand og cement. Danpor er eneforhandler i Danmark og Norden og produktet promoveres under navnet NEOPIXELS® UNDERGULV. Det specialudviklede klæbemiddel Starbeads Crystal Liquid og EPS-perler fra BASF udgør tilsammen NEOPIXELS® UNDERGULV, der i løbet af foråret vil kunne købes i byggemarkeder og udmærker sig på flere punkter:

 • Enkel og nem udlægning fra 3 cm 
 • Uden brug af vand og cement 
 • 100 % genanvendeligt 
 • Superisolerende 
 • Trykstyrke 140 kPa 
 • Densitet 28-30 kg pr. m³ udlagt 
 • Trinlydsdæmpning 31 dB - erstatter trinslydsprodukter 
 • Kræver ingen afdækning af vægge 
 • Ingen samlinger - ingen kuldebroer 
 • Enkel montering af clips til gulvvarme 
 • Tørretid - afhængig af rumtemperatur og tykkelse 
 • Kan bruges i alle slags blandere...

Danpor og Skagen Beton i samarbejde om komplet radon-system

Mød os på Byggeri ’23 stand E-7802

På Byggerimessen kan de besøgende få mulighed for at se en demo opbygning af RADON-systemet og NEOPIXELS® UNDERGULV. ”Vi glæder os til at kunne demonstrere, hvordan systemet virker” udtaler Ivan Jørgensen, salgschef hos Danpor A/S.

Find yderligere information på www.danpor.dk, tlf. 8699 5500.