Panasonic sætter den globale opvarmning på køl

Dato: 11 Aug 2020

Det er vigtigere end nogensinde før at finde bæredygtige og miljøvenlige løsninger. Derfor sigter Panasonic efter at være ledende inden for miljøvenlig teknologi.

Panasonics grønne initiativer, Aquarea-serien

Når man er en stor verdensomspændende virksomhed som Panasonic, kan de grønne initiativer, man sætter i værk, nå bredt ud og have stor indflydelse. I kampen for miljøet satser Panasonic derfor på at lave grønne løsninger til deres produkter til både private og erhvervsdrivende, så slutbrugeren kan anvende dem med god samvittighed.

Som en af mange løsninger besluttede virksomheden, at fra 2018 skulle alle deres varme- og køleløsninger, som indeholder mindre end 3 kilo kølemiddel, udskiftes for fremover at bruge det miljøvenlige kølemiddel R32. Kølemidlet R32 har ikke nogen indvirkning på ozonlaget, og i sammenligning med tidligere versioner har det nye kølemiddel 75 procent mindre indflydelse på global opvarmning.

Luft til vand varmepumper, energibesparelse

En nemmere vej til en bæredygtig tilværelse

I 2018 lancerede Panasonic to nye modeller i deres Aquarea-serie på 7 kW og 9 kW med en energimærkning på A+++ ved 35 grader og A++ ved 55 grader. Det er luft-til-vand-varmepumper, der skaber varme, afkøling og varmt vand ved brug af energien fra luften. Opgraderingen af Aquarea-serien betyder, at produkterne giver en væsentligt højere energibesparelse, så forbrugeren både sparer på miljøet og økonomien.

Panasonic valgte desuden at rykke produktionen af Aquarea-serien fra Malaysia til Tjekkiet i 2018. Flytningen er både gjort i et ønske om at kunne imødekomme efterspørgslen fra kunder, forkorte leveringstiden, men også for at formindske miljøpåvirkningen gennem væsentligt kortere fragtafstande.

Panasonics grønne tiltag

De mange nye bæredygtige løsninger fra Panasonic giver både detailhandlen, institutioner og private forbrugere bedre betingelser for at opfylde fremtidige kølebestemmelser og tiltag fra EU samt at føre en mere bæredygtig hverdag. Den japanske teknologigigant har taget en lang række initiativer for at gøre deres produkter mere miljøvenlige, men visse tiltag er også foregået uden for produktionshallerne. I 2018 kunne Panasonic fejre 100-års jubilæum, og det markerede virksomheden ved at forære 100.000 træer til den vietnamesiske regering, som de samarbejder med om at skabe et grønnere Vietnam.

Læs mere om Panasonics mange miljøvenlige tiltag her

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår