Nybyggeri i Herlev

System: Aquarea All-in-One-løsning – Panasonic 5kW split (WH-UD05EE5)
Installationskapacitet: 4,2kW ned til -15°C udendørs temperatur.
Ejer: Frederiksberg VVS
Installations år: 2014

Baggrund: Da bygherre Søren Thomsen fra Frederiksberg VVS i sensommeren 2014 skulle opføre fem nye rækkehuse i Herlev, skulle der træffes valg om at benytte enten fjernvarme, bygas eller varmepumper som varmeløsning.

Projektets udfordring: Både fjernvarme og bygas viste sig at have høje etableringsomkostninger, og begge løsninger ville derfor være store udgiftsposter i byggeprojektet.

Løsning: I samarbejde med Solar og Panasonic udviklede man derfor en usynlig og energieffektiv varmepumpeløsning, som sikrer beboerne lave årlige udgifter til varmt brugsvand og opvarmning i hjemmet. Det var vigtigt at vælge en effektiv løsning, men også en løsning, som husene kunne sælges med, og som ville falde i købernes smag. Den måtte med andre ord ikke være dyr at etablere eller skæmme bygningerne og fylde unødigt indenfor, ifølge Søren Thomsen fra Frederiksberg VVS. Varmepumpen er indbygget diskret i udvendige skure, så beboerne ikke ser dem i det daglige. Indedelen ligner et almindeligt 60’er-skab, og du kan ikke se det på gæstetoilettet, hvor det står side om side med almindelige højskabe. Beboerne hverken ser eller hører varmepumpen, som sørger for, at de sommer som vinter har et behageligt indeklima. Energianalyse for bygning: Nybyggeri af fem rækkehuse i Herlev. Bygningerne opfylder de nye energikrav til Lavenergibygninger.

Kontrol: Systemet kan både styres med fjernbetjening og via det nye IntesisHome-system, der er styring via internettet. Her vises temperaturen i hjemmet, og varmepumpen kan nemt styres på afstand.

3. parts-kommentarer:En ting er at kunne mindske forbruget energimæssigt i det, der hedder kilowatt og så videre, men der er jo også noget, der hedder kroner og ører. Og der er det en fordel med en varmepumpe,” siger Henrik Hougaard, ingeniør og indehaver af den rådgivende ingeniørvirksomhed Convia. ”Varmepumper er en god løsning, fordi de opfylder de nye stærke krav, vi har til energi i dag. Når kravene i fremtiden vil blive skærpet yderligere, vil varmepumperne gøre sig endnu bedre i forhold til det, vi ellers kender,” siger Henrik Hougaard fra Convia.

Design: Energieffektive varmepumper
Installatør: Frederiksberg VVS
Projektstyring: Frederiksberg VVS
Projekt: Solar A/S
Distributør: Solar A/S

PRODUKTKOBLING: Luft til vand - varmepumper

Luft til vand - varmepumper

Maksimal komfort, effektivitet og lave energiomkostninger

Panasonic Casestudie - Nybyggeri i Herlev Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Flere produkter fra Panasonic Heating & Cooling Solutions

Luft til luft - varmepumper

Luft til luft - varmepumper

Fremtiden er lige nu. Grønt, effektivt og sundt


Erhvervsventilation

Erhvervsventilation

Et bredt udvalg til handel, kontor eller beboelse


Referenceprojekter fra Panasonic Heating & Cooling Solutions

Totalbank

Totalbank

Baggrund: Omkring 250.000 danske familier har stadig oliefyr. Det er dårlig...

Brabrand Boligforening

Brabrand Boligforening

Brabrand

System: Panasonic luft-til-vand varmepumper Installationskapacitet: 5 x 24...