Ny nanoe™ x teknologi kan sikre renere og bedre indeklima

Annonce – Dato 18 jun 2021

Overbevisende resultater for Panasonics klimaanlæg Etherea model Z25XKE, som på 24 timer kan nedbryde Coronavirus med 99,78%.

NY NANOE™ X TEKNOLOGI KAN SIKRE RENERE OG BEDRE INDEKLIMA

Nye muligheder for fitnesscentre og indendørs sport.

Der er noget i luften, som har ændret verden og kan påvirke indeklimaet i alle bygninger. Det kræver nye løsninger, og nu lancerer Panasonic som branchens første en aircondition-enhed, der er blevet testet med teknologien nanoe™ X for Covid-19 i et testkammer, der er særdeles effektiv mod visse bakterier og vira.

Virusspecialisterne Bruno Boisson og Luck Ty fra forskningsorganisationen Texcell har testet den nye Panasonic Etherea enhed under forskellige forhold. Dels i en 45 liters kasse med Corona-inficeret gaze, dels i et 6,7 m3 stort testkammer med Coronavirus i luften.

VIRUS NEDBRYDES AF HYDROXYL-RADIKALER

RENERE INDEKLIMA

Resultaterne viser, at det med den nye teknologi er muligt at skabe et indeklima med mindsket tilstedeværelse af visse bakterier og vira i rummet, hvor din enhed er placeret. De to forskere fra Texcell kunne ved en præsentation i Wiesbaden, Tyskland, fortælle, hvordan nanoe™ X-enheden på 8 timer havde fjernet Coronavirus fra gazen i kassen – og nedbrudt over 90% af virus i testkammeret. Efter 24 timer var effektiviteten oppe på 99,78%. Klasseværelser kan tage imod flere elever.

VIRUS NEDBRYDES AF HYDROXYL-RADIKALER

Med nanoe™ X teknologien, der er indbygget i Etherea indendørsenheden, frigives hele 4,8 milliarder hydroxylradikaler pr. sekund. Hydroxylradikaler kaldes populært for ’vaskemidler i atmosfæren’. De er ustabile molekyler, der forsøger at reagere med andre elementer – og derved hæmmer de væksten af visse virus, skimmel, bakterier osv. Disse uønskede stoffer nedbrydes, og resultatet kan skabe et renere indeklima. 

Restauranter og hoteller kan give gæsterne større tryghed.EN FILTERLØST TEKNOLOGI

Neutraliseringen af visse forureninger sker uden for klimaanlægget ved at sende hydroxylradikaler ud i rummet. En helt anden metode sammenlignet med enheder, hvor luften suges ind og skal passere gennem et filter. En af årsagerne til, at nanoe™ X er så effektiv, er at partiklerne både arbejder i luften - og samtidig virker på overflader og trænger ind i tekstiler. Ved at skabe hydroxylradikaler indeholdt i vand booster nanoe™ X-teknologien deres effektivitet og øger hydroxylradikalernes levetid fra mindre end et sekund i naturen til nu mere end 10 minutter. Dermed kan nanoe™ X blive spredt over større afstande.

Restauranter og hoteller kan give gæsterne større tryghed.

IDÉEL LØSNING TIL MANGE BRANCHER

Panasonic klimaanlæg med nanoe™ X teknologi er udviklet i forskellige versioner, der passer til bl.a. boliger, hoteller, detailhandel, hospitaler og tandlæger, samt jernbane- og automobil-industrien. Teknologien er billig i drift og attraktiv for mange brancher. Energiforbruget er ligesom vedligeholdelsen på et minimalt niveau: nanoe™ X-partiklerne frigives ved et strømforbrug på blot 25 Watt.

Panasonic har netop lanceret en hjemmeside med omfattende information om nanoe™ X-teknologien

nanoe™ X-teknologien fra Panasonic

OM PANASONIC

Panasonic Nordic har afdelinger i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island. Den nordiske organisation har omkring 80 medarbejdere, og hovedkvarteret ligger i Stockholm. På europæisk plan driver Panasonic virksomhed i mere end 35 lande og har hovedkontor i Amsterdam, Holland, mens marketing, salg og andre funktioner er beliggende i Wiesbaden, Tyskland. I Europa og SNG beskæftiger Panasonic flere end 11.000 mennesker inden for salg, marketing, produktion, design og livsstilsforskning samt R&D-centre og support.

Referenceprojekter fra Panasonic Heating & Cooling Solutions

Totalbank

Totalbank

Baggrund: Omkring 250.000 danske familier har stadig oliefyr. Det er dårlig...

Nybyggeri i Herlev

Nybyggeri i Herlev

Herlev

System: Aquarea All-in-One-løsning – Panasonic 5kW split (WH-UD05EE5) Inst...

Brabrand Boligforening

Brabrand Boligforening

Brabrand

System: Panasonic luft-til-vand varmepumper Installationskapacitet: 5 x 24...