Nyt liv til AB Studsgaarden

Annonce – Dato 24 maj 2017

Ny Steni facade giver et moderne udtryk og lavere varmeregning

Nyt liv til AB Studsgaarden

Nyt liv til AB Studsgaarden

Ny Steni facade giver et moderne udtryk og lavere varmeregning

En omfattende renovering af AB Studsgaardens syv betonblokke er færdig. Renoveringsarbejdet i AB Studsgaarden omfatter bl.a. nye vinduer, isolering og nye facadeplader. De nye tiltag har bragt bebyggelsen helt i front rent energimæssigt.

AB Studsgaardens nye facade er tegnet af cand.arch. Søren Just fra Gaihede Rådgivende Arkitekter & Ingeniører, som er totalrådgiver på projektet. Facaden består af Steni Colour plader og Steni-hjørneelementer i forskellige farver og glansgrader, som i sammensætningen giver en levende og helstøbt facade

- Denne pladetype var ønsket af bestyrelsen i AB Studsgaarden. De havde undersøgt forskellige tyndpladekonstruktioner og var mest tilfredse med Steni. Pladerne er stærke og har en god farveægthed, og så har de nogle hjørneløsninger, jeg godt kan lide, fortæller Søren Just og fortsætter:

- Det er muligt at lade facaden fortsætte ubrudt hele vejen rundt om hjørnerne, så man ender med en flot finish. Til facaden tegnede jeg et mønster med udgangspunkt i det gyldne snit ved at bruge plader i både mat, halvmat og blank i fire forskellige farvenuancer. Det giver et flot liv i facaden.

Facadens mønster stillede krav til logistikken på byggepladsen og til levering af pladeelementer. Projektleder Jacob Lundstrøm fra entreprenøren på projektet, Snedkermester Arne Pedersen A/S, fortæller:

- Steni forstod vores særlige ønsker til, hvordan pladerne skulle pakkes og leveres. Vi ønskede at få de 12 forskellige pladetyper leveret opdelt, så vi ikke skulle flytte rundt på pladerne for at få fat i den rigtige. For os er alt, der skal håndteres to gange, én gang for meget. Her sparede vi tid ved, at Steni pakkede og leverede efter vores ønsker.

En kraftig forbedring

Ifølge Gorm Rosenbech, ejendomsinspektør i AB Studsgaarden, mærker beboerne allerede fordele ved renoveringen:

- Vi valgte Steni Colour, fordi vi kunne se, at de bygninger, der havde disse facadeplader stadig stod pæne efter mange år. For beboerne er renoveringen en kraftig forbedring, som vi kommer at mærke på den næste varmeregning. Så selvom vi har fået en huslejestigning, vil nogle af pengene komme igen i form af besparelser på varmeregningen.

Referenceprojekter fra Steni Danmark AS

Ladegårdsparken

Ladegårdsparken

Udv.renovering | Holbæk | 214,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 22 bygninger i Holbæk med 910 lejl...

Studsgaarden

Studsgaarden

Udv.renovering | København | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i København med 412 lejligheder på 8 etager . S...

Havbogade

Havbogade

Nybygning | Sønderborg | 30,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i Sønderborg med 9 lejligheder på 6 etager hvor den ...

Sydbyen

Sydbyen

Udv.renovering | Slagelse | 228,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 le...