Dit nye tag har garanti i 40 år

Annonce – Dato 15 sep 2023

Steni Protego er en slidstærk og æstetisk tagpladeløsning, når eternittaget skal skiftes.

Mange eternittage bliver i de kommende år modne til udskiftning. Hvis bygherrens ønske er et nyt stilfuldt tag med lang levetid og små udgifter til vedligeholdelse, så er Steni Protego tagplader en oplagt løsning.

Steni Protego er en slidstærk og æstetisk tagpladeløsning

Tagpladeløsningen fra Steni kan umiddelbart koste lidt mere i anskaffelse end de billigere alternativer, men flere bygherrer vælger at kigge ud i fremtiden og udskifte til et Steni tag i stenkomposit med 40 års garanti og en forventet levetid på over 60 år.

”Vores kunder er ofte almennyttige boligforeninger og kommuner, og de kigger på totaløkonomien over en længere årrække. De skal selv betale driften, så de vælger gerne et Steni tag, fordi det er det billigste over tid,” forklarer Claus Bøgeskov, adm. direktør hos Steni Danmark A/S.

Steni Protego er en slidstærk og æstetisk tagpladeløsning

UDSKIFTNING AF ETERNITTAGE

Steni Protego pladerne kommer ofte i spil i renoveringsprojekter, hvor eternittage skal udskiftes. Pladerne er så lette, at de kan lægges på den eksisterende tagkonstruktion.

”Der blev indtil firserne bygget rigtig mange huse med eternittage, som indeholdt asbest, der dengang gav taget en lang levetid. Da asbesten blev forbudt, fik fibercement tage eller bølgeeternit imidlertid en meget kortere levetid, så derfor kigger mange bygherrer i dag efter mere holdbare løsninger,” forklarer Claus Bøgeskov.

Mange bygherrer kender i forvejen Steni for virksomhedens facadeplader i stenkomposit, som har bevist deres holdbarhed gennem 60 år. Steni tagpladerne er først kommet til for 15 år siden, men de er i samme materiale og har samme lange levetid og er vedligeholdelsesfri.

HURTIG MONTAGE

Steni Protego fås med en farvet glat udgave eller en ru overflade bestående af fint sand. 
Pladerne lægges som traditionelle skifertag. Steni Protego plader kan leveres i formater efter ønske, og afslutninger er lette at tildanne. Montagen er hurtig, og pladerne knækker ikke under montagen, og faktisk er de så robuste, at håndværkerne kan gå på dem under arbejdet.

tag fra steni

”USYNLIGE” SOLCELLER

Steni har sammen med solcelleproducent udviklet en løsning, hvor det er muligt sammen med pladerne at lægge solceller, der nærmest er usynlige i taget.
Solcellerne ligner tagpladerne til forveksling, og de lægges side om side med tagpladerne. Solcellerne kan monteres i samme arbejdsgang som tagpladerne, så bygherren sparer både montagetid og materialer.

Gaia-Steni i Dragør

Claus Bøgeskov, adm. direktør hos Steni Danmark A/SPLADER KAN GENBRUGES

Kernen i Steni Protego pladerne optager ikke fugt, og de bliver ikke påvirket af UV. Dermed sker der ikke frostsprængninger, og pladerne delaminerer ikke.

”Steni arbejder med koncepter for genbrug af både facade- og tagplader, og pladerne er så langtidsholdbare, at Steni trods 60 år i markedet endnu ikke har oplevet, at der er kommet plader retur, som ikke kunne genbruges," forklarer adm. direktør hos Steni Danmark.

Steni har forskellige koncepter for bæredygtighed og cirkulær økonomi. Med konceptet Steni Reuse er produkterne til facade og tag jomfruelige og designet for adskillelse til genbrug over de kommende +60 år. Når bygherre ikke skal bruge pladerne mere, så tager Steni pladerne retur og sælger dem igen med ny garanti.

SAMARBEJDE MED GREENDOZER

Konceptet Steni genbrug i samarbejde med GreenDozer gør det muligt for bygherrer, som renoverer og nedtager gamle Steni facade- eller tagplader, at komme af med de gamle plader og undgå omkostninger til affaldshåndtering og de miljømæssige konsekvenser ved deponi.

På GreenDozers online platform er en oversigt over tilgængelige Steni genbrugsmaterialer. Den bygherre, som køber de brugte facade- eller tagplader kan hos Steni få 15 års garanti og dokumentation for holdbarhed.

Endelig giver Steni resurseudnyttelse mulighed for på GreenDozer at finde så godt som nye Steni materialer, som har været på byggeplads og ikke er blevet brugt. En entreprenør, som mangler nogle enkelte pakker skruer, epdm-bånd, facade- eller tagplader, kan på GreenDozer finde Steni materialer.

Kontakt Steni Danmark A/S for at høre mere om tag med 40 år garanti, "usynlige" solceller eller genbrug.

Claus Bøgeskov, Adm. direktør, email: cb@steni.dk, tlf.: 31378090

Mere om produktet Tagplader

Tagplader

40 års garanti, revner, knækker og frostsprænger ikke

Montagevejledning

Montagevejledning

Find montagevejledningen her

Læs mere

Steni Protego

Steni Protego

Find produktdatabladet her

Læs mere

Steni Protego Sand

Steni Protego Sand

Find produktdatabladet her

Læs mere

EPD Steni Protego
EPD Steni Protego Sand

Referenceprojekter fra Steni Danmark A/S

Ladegårdsparken

Ladegårdsparken

Udv.renovering | Holbæk | 214,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 22 bygninger i Holbæk med 910 lejl...

Studsgaarden

Studsgaarden

Udv.renovering | København | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i København med 412 lejligheder på 8 etager . S...

Havbogade

Havbogade

Nybygning | Sønderborg | 30,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i Sønderborg med 9 lejligheder på 6 etager hvor den ...

Sydbyen

Sydbyen

Udv.renovering | Slagelse | 228,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 le...