Facadeplader med 60 års funktionsgaranti

Annonce – Dato 7 sep 2021

Med STENIs facadeplader og innovative løsninger, opnåede et ambitiøst projekt næsthøjeste BREEAM-NOR-certificering.

Robuste og langtidsholdbare løsninger betaler sig, og hos STENI udvikles der ekstremt stærke og miljøvenlige produkter, som bidrager til at øge bygningers levetid. Derfor yder STENI nu 60 års funktionsgaranti på deres facadeplader.

Robuste og langtidsholdbare løsninger betaler sig

STENIs facadeplader har markedets længste funktionsgaranti. Facadepladerne består af stenkomposit, som er en kombination af materialer med forskellige egenskaber, som tilsammen giver slutproduktet en lang levetid, en ekstrem styrke og som kræver minimal vedligeholdelse. De kan monteres uanset årstid, temperatur og vejrforhold og er vedligeholdelsesfri. STENI facadeplader er 100% diffussionstætte, hvilket betyder, at de kan holde til at stå nedsænket i vand.

STENIs facadeplader fås i 60 standardfarver og tre glansgrader, og man kan også vælge sin helt egen farve baseret på NCS eller RAL. Her kan man virkelig lege med farver og derved sætte sit helt eget præg på en bygning.

Innovative løsninger og facadeplader fra Steni

Da Link Arkitektur fik til opgave at designe en plushus-børnehave for Omsorgsbygg på Årvoll i Oslo, var minimumskravet at opnå niveauet ”Very Good” i en BREEAM-NOR-certificering.

Det blev overgået, med resultatet ”Excellent”, takket være innovative løsninger og facadeplader fra STENI.

Ingunn Sirevåg Jensen, arkitekt hos Link Arkitekter fortæller ”Børnehaven Kilden havde høje ambitioner på energi- og miljøområdet, som skulle indfries. Samtidig ønskede vi en børnehave, hvor arkitektur, miljø og funktionalitet tilsammen udgjorde præmisserne for løsningen.”

at opnå niveauet ”Very Good” i en BREEAM-NOR-certificering

Resultatet er en plushus-børnehave, hvor taget, som er næsten helt dækket af solcellepaneler, matcher væggene, der er beklædt med facadeplader leveret af STENI. Dermed blev solcellepanelerne en integreret del af bygningen.

Hos STENI er de, ligesom Ingunn Sirevåg Jensen, både imponerede over resultatet og tilfredse med at have leveret produkter til et innovativt prestigeprojekt, som denne plushus-børnehave.

”Jeg er personligt stolt over, at vi bliver inviteret som en naturlig partner til denne type projekter. Det beviser, at STENI er en seriøs aktør, som du kan stole på. Især når der stilles høje krav til miljø og bæredygtighed", siger Ståle Kristiansen, Stenis regionschef i Oslo.

Fokus på miljø og bæredygtighed

For at få udstedt et BREEAM-NOR-certifikat skal man dokumentere miljøpræstationer i ni forskellige kategorier: Ledelse, sundhed- og indeklima, energi, transport, vand, materialer, affald, arealudnyttelse, økologi og forurening.

For at få udstedt et BREEAM-NOR-ertifikat skal man dokumentere miljøpræstationerFokus på miljø og bæredygtighed

Ingunn Sirevåg Jensen forklarer: ”Det var vigtig, at det produkt, der skulle anvendes på både vægge og tag, havde en lav CO2-udledning, og at det opfyldte BREEAM-kravene i projektet. Samtidig skulle materialet være robust og prisgunstigt. På baggrund af disse krav faldt valget på STENIs facadeplader”. Udseendet spillede naturligvis også ind, STENI pladernes mange farvevariationer gav dem ekstra muligheder i forhold til æstetikken.

Ingunn Sirevåg Jensen afslutter ”Eftersom facadepladerne fra STENI kan leveres i forskellige glansgrader, kunne vi ud over farvepaletten også matche til de varierende vejr- og lysforhold og give facaden et udtryk, som skifter dagen igennem. Det skaber et spil i facaden, som vi planlægger at udnytte til fremtidige projekter.”

Minimal påvirkning på miljøet

Ud over at have fået den næsthøjeste BREEAM-NOR-certificering er projektet også et foregangsprojekt for Futurebuilt. Det vil sige, at børnehaven er en del af et program, som skal vise, at det er muligt at udvikle klimaneutrale byområder og arkitektur af høj kvalitet.

Her stilles der krav om, at foregangsprojekternes udledning af drivhusgasser fra transport, energiforbrug og materialeforbrug skal reduceres med minimum 50 procent.

Ståle Kristiansen afslutter ”Branchens fokus på miljø og bæredygtighed bliver større og større, og det gælder også her hos STENI. Vi har allerede et lavt CO2-aftryk, pladerne har en ekstremt lang levetid, og behovet for vedligeholdelse er nærmest ikke-eksisterende. Men vi er på ingen måde i mål, og vi arbejder hver eneste dag på at blive endnu bedre".

 

Mere om produktet Facadeplader

Facadeplader

60 års garanti, robuste facadeplader med minimalt vedligehold

Colour

Colour

Et sikkert valg, hvis du ønsker at sætte kulør på verden – eller din bygning

Læs mere

Nature

Nature

Glasfiberarmeret polymerkomposit med en overflade bestående af knust natursten

Læs mere

Vision

Vision

Består af en trykt glat overflade af elektronhærdet akryl

Læs mere

Reuse

Reuse

Nyt koncept for bæredygtigt genbrug af facadeplader

Læs mere

Hjørneelementer

Hjørneelementer

Steni tilbyder markedets bredeste udvalg af størrelser og hjørneløsninger

Læs mere

Produktkatalog 2023
Design din vision

Design din vision

Se kataloget her

Læs mere

STENI Facader

STENI Facader

Se brochuren her

Læs mere

STENI Colour

STENI Colour

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

STENI Nature

STENI Nature

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

STENI Protego Sand

STENI Protego Sand

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

Steni Colour datablad
STENI Protego

STENI Protego

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

STENI Vision

STENI Vision

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

BIM-objekter

BIM-objekter

Se bim-objekter her

Læs mere

Steni Colour EPD
Steni Nature EPD
Steni Vision EPD

Referenceprojekter fra Steni Danmark A/S

Ladegårdsparken

Ladegårdsparken

Udv.renovering | Holbæk | 214,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 22 bygninger i Holbæk med 910 lejl...

Studsgaarden

Studsgaarden

Udv.renovering | København | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i København med 412 lejligheder på 8 etager . S...

Havbogade

Havbogade

Nybygning | Sønderborg | 30,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i Sønderborg med 9 lejligheder på 6 etager hvor den ...

Sydbyen

Sydbyen

Udv.renovering | Slagelse | 228,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 le...