Genbrug af Steni facadeplader

Annonce – Dato 1 Dec 2022

Det er vores mål at 100 % af Steni Colour Reuse genbruges enten direkte som vintage plader eller at den brugte plade slibes og erstatter en ny baseplade.

Steni Colour Reuse

Bygningen som midlertidigt opholdssted for facadepladen

”Når der i byggebranchen har været snakket om genanvendelse, har der været snakket om at byggematerialerne bliver brudt ned og råstofferne brugt i andre sammenhænge. Vi vil mere end det, vi vil genbruge vores facadeplader. Enten direkte, hvor gamle facadeplader nedtages og genopsættes som de er på nye facader, eller hvor de gamle facadeplader nedtages og gives en ny overflade”, siger Claus Bøgeskov, Bæredygtighedschef i Steni Danmark, og fortsætter: ”Vi vil hen til den situation, hvor bygningen blot ses som midlertidigt opholdssted for facadepladen. Dette kræver viden om byggeskik og design og viden om egne produkter.”

Steni Colour Reuse

”Steni Nature og Steni Colour er etablerede produkter, som vi har leveret i +60 år. Når disse produkter ikke skal bruges mere, så er der i dag flere muligheder for genanvendelse som for eksempel fyldstof i nye facadeplader, tagmembran, beton eller andre byggematerialer. Med introduktion af Steni Colour Reuse tager Steni et stort skridt mod vores ønske om at vores produkter skal kunne ikke bare genanvendes, men genbruges”, udtaler Claus Bøgeskov.

steni facadeplader

Forventet levetid på +100 år

Steni Colour Reuse har 60 års garanti og en forventet levetid på +100 år. Steni Colour Reuse er designet til genbrug. En brugt facadeplade fra Steni kan genbruges som vintage, hvor den gamle plade nedtages fra en facade og opsættes direkte på den næste facade. Den gamle facadeplade kan også opgraderes ved at den påføres et nyt lag UV-beskyttet lak i den farve og glans som kunden ønsker. Da vil man få en genbrugt facadeplade med helt ny overflade.

Steni Colour Reuse er et godt valg, når der skal beregnes LCA (livscyklusanalyse) og LCC (levetidsomkostninger) og med produktet får du et godt DGNB-regnskab. Når Steni Colour Reuse genanvendes på et projekt, så betyder det et lavt CO₂-avtryk, og omkostninger til deponi kan ansættes til DKK 0,-

Introduktion slut 2022

Steni Colour Reuse introduceres til markedet i slutningen af 2022. Mens vores almindelige Steni Colour facadeplader kan leveres i alle tænkelige formater er Steni Colour Reuse et set af 12 pladestørrelser med standard boremønster – helt samme tankegang som Lego®. Med 12 pladestørrelser og 80 standardfarver i 3 glansgrader, med mulighed for horisontal, vertikal og diagonal montering er variationsmulighederne uendelige.

Strategi

Stenis produkter er meget holdbare. På trods af at vi har været i markedet siden 1965, så er det en meget lille andel af de leverede produkter, som er udtjent og klar til genanvendelse. Med introduktion af Steni Colour Reuse vil det med tiden være muligt ikke bare at genanvende, men at genbruge. Det er vores mål at 100 % af Steni Colour Reuse genbruges enten direkte som vintage plader eller at den brugte plade slibes og erstatter en ny baseplade.

Fordele for alle parter:

  • Bygningsejeren kan komme af med produktet uden at skulle betale deponi
  • Steni vil have en billig baseplade til sin produktion
  • Genbrugsvirksomheder vil kunne tjene penge på håndtering og gensalg af produktet
  • steni facader

Produktion af Steni Re-Reuse:

”Det er vores målsætning at kunne facilitere returtagning af brugte Steni Colour Reuse plader. Pladerne slibes og rengøres og erstatter dermed Steni baseplader i produktion af nye Steni re-reuse plader. Der lægges ny overflade på basepladen og pladen vil fremstå som helt ny. Det er vores målsætning at kunne henvise til returtagning af brugte Steni Reuse plader til direkte genbrug som Vintage plader. Tag kontakt til os for at høre om dine muligheder med Steni Reuse eller muligheden for at komme af med dine gamle Steni facader til genbrug og dermed slippe omkostninger til deponi og affaldshåndtering”, slutter Claus Bøgeskov.

Yderligere information: https://www.steni.dk/, tlf. 70 27 01 22.

Mere om produktet Facader

Facader

Miljøvenligt kvalitetsprodukt med 60 års funktionsgaranti

Steni Colour

Steni Colour

Et sikkert valg, hvis du ønsker at sætte kulør på verden – eller din bygning

Læs mere

Steni Nature

Steni Nature

Glasfiberarmeret polymerkomposit med en overflade bestående af knust natursten

Læs mere

Steni Vision

Steni Vision

Består af en trykt glat overflade af elektronhærdet akryl

Læs mere

Produktkatalog 2022
Design din vision

Design din vision

Se kataloget her

Læs mere

STENI Facader

STENI Facader

Se brochuren her

Læs mere

Steni Colour datablad
Steni Nature (medium) datablad
Steni Vision datablad
STENI Colour

STENI Colour

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

STENI Nature

STENI Nature

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

STENI Protego Sand

STENI Protego Sand

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

STENI Protego

STENI Protego

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

STENI Vision

STENI Vision

Se produktbeskrivelse her

Læs mere

BIM-objekter

BIM-objekter

Se bim-objekter her

Læs mere

Referenceprojekter fra Steni Danmark AS

Ladegårdsparken

Ladegårdsparken

Udv.renovering | Holbæk | 214,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 22 bygninger i Holbæk med 910 lejl...

Studsgaarden

Studsgaarden

Udv.renovering | København | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i København med 412 lejligheder på 8 etager . S...

Havbogade

Havbogade

Nybygning | Sønderborg | 30,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i Sønderborg med 9 lejligheder på 6 etager hvor den ...

Sydbyen

Sydbyen

Udv.renovering | Slagelse | 228,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 le...