Ny teknologi giver besparelser på bygningens energiforbrug

Annonce – Dato 6 jan 2023

De nyeste ventiler og aktuatorer fra Frese giver bedre muligheder for at overvåge og styre bygningens energiforbrug.

OPTIMA Compact ventilen og LOGICA Digital fra Frese

Med stigende priser på energi bliver det stadig vigtigere, at bygningens HVAC-anlæg kører optimalt. For mange ejendomsadministratorer og -ejere vil det være en god idé at kigge på mulighederne for at optimere anlæggets drift, så der spares penge på energiregningen samtidig med, at det fortsat er behageligt at opholde sig i rummene.

OPTIMA Compact ventilen og LOGICA Digital fra Frese er effektive redskaber til at energioptimere varme- og køleanlæg i både indregulering og drift.

”Du skal få de rigtige ventiler sat på de rigtige steder og indstillet til den rigtige værdi, og så skal pumpen stilles til det rigtige tryk,” forklarer Niels Løhde, der er General Sales Manager Nordic hos Frese.

MANGE ANLÆG FUNGERER IKKE OPTIMALT

Mange bygninger udnytter i dag ikke energien optimalt, fordi anlægget ikke har den rigtige balance.

”De fleste varmeanlæg fungerer, men der er mange anlæg, der ikke fungerer optimalt, og det betyder meget, når energipriserne nu stiger. Du har i dag flere muligheder end tidligere for at komme tættere på det reelle behov rundt om i hele bygningen og dække det - men så heller ikke bruge mere energi end det,” siger Niels Løhde.

”Hvis du skruer op for varmen, så sender du bare for meget energi gennem, sådan sker det i mange bygninger, hvor de ikke har den rigtige balance i anlægget, og det koster energiforbrug. Der er 7-10 procent at spare ved at sænke temperaturen med 1 grad, så det er dyrt at skrue unødigt op for varmen. Og hvis det er et køleanlæg, så sparer du det dobbelte per grad – altså omkring 15 procent på at hæve temperaturen med 1 grad,” siger Niels Løhde.

frese ventiler og reguleringEFFEKTIVE REDSKABER

OPTIMA Compact ventilen er unik ved, at det er muligt direkte måle flowet ved den dynamiske ventil, og det giver mulighed for en mere præcis styring af forbruget.

Den nøjagtige ventil kan med optimeret regulering og et lavere flow- og pumpetryk give store besparelser i energiforbruget i forbindelse med opvarmning og køling af bygningen.

”Vores løsning fylder ikke nær så meget som konkurrenternes, så der er plads til at montere den alle steder. Det er særlig populært ved renovering'', fortæller Niels Løhde. Den kompakte LOGICA Digital aktuator er skabt til at optimere energiforbruget i HVAC-anlæg under drift gennem direkte kommunikation med bygningens CTS-anlæg.

Frese har sin egen udviklingsafdeling, og General Sales Manager Nordic, Niels Løhde, forklarer, at der i øjeblikket er fokus på udvikling af software eksempelvis til styring af natsænkning, gulvvarme, som tager hensyn til, om det er et let eller tungt gulv, samt de nye radiatorsystemer med loftsvarme.

Løsningen fra Frese er hurtigt installeret og sat i drift, og den giver systemintegratorer og bygningsadministratorer fordele med muligheden for eksempelvis fjernbetjening og de mange funktioner, der lagt ind i aktuatorens algoritmer.

OM FRESE

Frese har en førerposition på markedet for udvikling af innovative, energibesparende ventiler til globale applikationer for opvarmning, ventilation og aircondition.

Frese har en lang historie inden for udvikling af ventiler og styringer til både varme- og køleanlæg med over 30 års erfaring med design, udvikling og levering af innovative, energibesparende dynamiske strengreguleringsventiler.
Frese Gruppens hovedkontor og vigtigste produktionsfaciliteter ligger i Danmark. Støberiet er førende producent af kvalitetsventiler, reguleringer og fittings til de globale markedssegmenter HVAC, VVS, marine og industri.

Kontaktinformation: Niels Løhde, nil@frese.dk, tlf.: 42 55 01 33

Mere om produktet Reguleringsventiler varme & køl

Reguleringsventiler varme & køl

Ventiler til effektiv indeklimakontrol til bygninger

Dynamiske motorventiler

Dynamiske motorventiler

Designet til at kombinere dynamisk regulering

Læs mere

Dynamiske flowbegrænsere

Dynamiske flowbegrænsere

Sikrer enkel og præcis flowbegrænsning i varme- og køleanlæg

Læs mere

Indreguleringsventiler

Indreguleringsventiler

Indreguleringsventil med fast blænde til regulering og kontrol af flow

Læs mere

Differenstrykregulatorer

Differenstrykregulatorer

Sikrer en problemfri justering af systemet

Læs mere

Differenstrykregulator - brochure
Dynamisk strengreguleringsventil - brochure
Dynamisk motorventil - brochure
Teknisk information

Teknisk information

Billeder, videoer, tegninger, modeller, technotes og meget mere

Læs mere

CAD tegninger

CAD tegninger

Se tegningerne her

Læs mere

BIM tegninger

BIM tegninger

Se vores BIM tegninger her

Læs mere

Videoer

Videoer

Se vores videoer her

Læs mere