Find den digitale vej til energibesparelser med to nye Frese-produkter

Annonce – Dato 27 sep 2022

Med den nyeste OPTIMA Compact ventil og LOGICA Digital aktuator leverer Frese dyb indsigt i varme- og køleanlæg, hvilket giver mulighed for fuld energioptimering i både indregulering og drift. Dette sikrer, at HVAC-anlægget til enhver tid yder sit allerbedste.

Frese - Dynamiske motorventiler

Frese, der er kendt for sin dynamiske motorventiler, lancerer to nye produkter, som i kombination gør det muligt både at indregulere og drifte et varme- eller køleanlæg på et fuldt optimeret niveau.

Med denne løsning fortsætter Frese med at bringe årtiers knowhow og ekspertise inden for flowregulering ind i den digitale tidsalder på en enkel, omkostningseffektiv og tilgængelig måde for alle kunder, brugere og andre interessenter for at bidrage til en mere energieffektiv byggesektor.

Løsningen har to ”lag” og består af en OPTIMA Compact, Veriflow-serie ventil og en LOGICA Digital, Energy-serie aktuator.

OPTIMA Compact, Veriflow-series

Dette er en udvidet version af virksomhedens verdensførende dynamiske motorventil, OPTIMA Compact. Alle funktioner og fordele fra det originale produkt er fulgt med over i Veriflow-serien.

Disse omfatter forenklet anlægsdesign, let valg af ventilstørrelse og -type, anlægsfleksibilitet og minimeret indreguleringstid. Ventilen kombinerer også høj ydeevne med lille størrelse og kompakt konstruktion. Den største fordel er de betydelige energibesparelser, der kan opnås ved at maksimere Delta T og eliminere overflow i anlægget.

Derudover tilbyder OPTIMA Compact, Veriflow-series et helt nyt design af målenipler på DN10-DN50-serien og en ekstra målenippel i de større størrelser op til DN300. Dette giver mulighed for både flowverifikation og verifikation af minimumsdifferenstryk over ventilen. Dette er den første PICV på markedet, der integrerer begge funktioner i det originale ventilhus uden tilføjelser og yderligere pladskrav.

LOGICA Digital, Energy-series

LOGICA Digital aktuatoren er endnu et skridt i en ny retning for virksomheden.

Denne utroligt kompakte, digitale aktuator er designet til at optimere energiforbruget i HVAC-anlæg under drift gennem direkte kommunikation med bygningens CTS via enten Modbus eller BACnet. På grund af denne forbindelse kan mange opgaver, der ville have krævet hands-on styring, nu udføres med fjernstyring via CTS.

Optimering af anlæggets ydeevne

I dag er indregulering en tidskrævende opgave. Med denne digitale aktuator kan det gøres centralt. Det samme gælder for indregulering i tilfælde af ændringer i systemet eller på enkelte terminalenheder. Gennemskylning styret centralt med fuldt flow uden begrænsning af ventilens åbning er også mulig.

I daglig drift optimerer løsningen anlæggets ydeevne med flere nøglefunktioner og gør det nemt at administrere på grund af indbyggede algoritmer, som overtager opgaver som for eksempel optimering af energioverførsel.

Udover at holde HVAC-anlægget i perfekt kontrol, giver LOGICA Digital, Energy-series indsigt helt ned til den enkelte terminalenhed, hvilket gør det muligt for systemintegratorer og driftsledere at analysere og handle på potentielle forbedringer samt indføre nye strategier for energieffektivitet.

Læs mere om vores OPTIMA Compact ventil og LOGICA Digital aktuator her

Mere om produktet Reguleringsventiler varme & køl

Reguleringsventiler varme & køl

Ventiler til effektiv indeklimakontrol til bygninger

Dynamiske motorventiler

Dynamiske motorventiler

Designet til at kombinere dynamisk regulering

Læs mere

Dynamiske flowbegrænsere

Dynamiske flowbegrænsere

Sikrer enkel og præcis flowbegrænsning i varme- og køleanlæg

Læs mere

Indreguleringsventiler

Indreguleringsventiler

Indreguleringsventil med fast blænde til regulering og kontrol af flow

Læs mere

Differenstrykregulatorer

Differenstrykregulatorer

Sikrer en problemfri justering af systemet

Læs mere

Differenstrykregulator - brochure
Dynamisk strengreguleringsventil - brochure
Dynamisk motorventil - brochure
Teknisk information

Teknisk information

Billeder, videoer, tegninger, modeller, technotes og meget mere

Læs mere

CAD tegninger

CAD tegninger

Se tegningerne her

Læs mere

BIM tegninger

BIM tegninger

Se vores BIM tegninger her

Læs mere

Videoer

Videoer

Se vores videoer her

Læs mere