Nøglefrit plejehjem med helt nyt, sikkert og fuldt skalerbart adgangskontrol system

Annonce – Dato 30 nov 2021

Markusgården i Aalborg centrum er et nybygget plejehjem med 73 demens-egnede boliger plus serviceareal, hvor man fra starten havde bestemt, at hele huset skulle være nøglefrit. Erik Fals El-Teknik har installeret et komplet Siedle Secure system med dørtelefoni og elektronisk, online låsesystem fra Siedle Nordic. Det giver stor funktionalitet, tryghed og sikkerhed for beboere såvel som personale.

Siedle Nordic, nøglefrit plejehjem med helt nyt, sikkert og fuldt skalerbart adgangskontrolsystem

Sikkerhed og tryghed for beboere og personale

Plejehjemmet Markusgården er bygget ud fra en vision om at skabe de bedste rammer for stedets beboere, hvoraf en stor del må forventes at være demente i en eller anden grad. Derfor er der særlig stort behov for tryghed, sikkerhed, brugervenlighed og hjemlighed, såvel i boligerne som på de fælles arealer.

Fremtidens teknologi til plejehjem

Indehaver Per Jensen fra Erik Fals El-Teknik fortæller, at det nye Siedle Secure system til Markusgården er et fuldt skalerbart elektronisk system, som kan styres online, dvs. over internettet, fra viceværtens kontor et stykke fra bygningen.

Vi vurderer sammen med Siedle Nordic, at denne teknologi kommer til at tegne fremtiden for bl.a. moderne plejehjem. Udover, at beboerne kan komme nøglefrit ind i deres bolig, er der opsat et værdiskab i hver bolig, som kun beboeren og udvalgte pårørende har adgang til, samt et medicinskab i hver bolig, som kun personalet har adgang til. Alt sammen med adgang via en nøglebrik i forbindelse med en elektronisk lås, hvor man ellers almindeligvis ville have anvendt en nøgle og en almindelig lås. Alle de installerede elektroniske låse på Markusgården indgår i et sikkert og meget brugervenligt, unikt Siedle Secure system, som nemt kan skaleres, ændres og omkodes løbende, fremhæver Per Jensen.

Når man installerer et system som på Markusgården, giver det mulighed for, helt ned på den enkelte lås, at definere og kontrollere, hvem der har adgang til hvad, og dette kan man nemt ændre løbende, efter behov, fortæller Ulrich Bech, som er sælger og projektansvarlig fra Siedle Nordic.

Siedle Nordic, adgangskontrolsystemSiedle Nordic, adgangskontrol og dørtelefoni

Skalerbart og helstøbt system

Per Thomsen, Adm. Direktør for Siedle Nordic A/S, fortæller: ”Til dette aktuelle projekt har vi leveret Siedles nyeste adgangskontrolsystem Siedle Secure. Vi kommer hos Siedle Nordic til at bruge denne betegnelse fremover om hele løsningsmodellen for adgangskontrol og dørtelefoni, fordi den samlede systemtekniske løsning handler om sikkerhed og tryghed.

"Erik Fals A/S har som en af vores rigtig gode samarbejdspartnere solgt Siedle Nordic løsningsmodellen ind til byggeprojektet Markusgården i Aalborg. Tanken med løsningen til dette plejehjem er at skabe nogle trygge, sikre og funktionelle rammer for både beboere og plejepersonale."

Dørtelefoni med opkald til app

Markusgården er åben fra kl. 8 til 16. Ankommer besøgende efter kl. 16, skal de selv ringe på. Der er oprettet et mobilkald for hver afdeling, og der ringes op via en app på SmartPhone. Personalet kan dermed se billede og høre tale for det enkelte opkald, og lukke personen ind med appen. – Dette er en forholdsvis ny funktion, fortæller Ulrich Bech fra Siedle Nordic om den udendørs dørstation for besøgende til huset.

Dørstationen udenfor består af et kamera, en trykknap, en højttaler og en briklæser. Hører den besøgende dårligt, kan man via et symbol på dørtelefonen se, om døren bliver lukket op. Højdeplaceringen af dørstationen er aftalt med Aalborg Kommune, således at anlægget kan betjenes af både gående og kørestolsbrugere. Dørstationen er naturligvis tilpasset indgangspartiets farve så arkitekture er på plads, slutter Ulrich Bech.

Siedle Nordic, adgangskontrol og dørtelefoni

Lang systemlevetid og små driftsomkostninger

Det installerede Siedle Secure system på Markusgården er velafprøvet og egner sig fortrinligt til både nybyggeri og eksisterende byggeri. Når det først er installeret, er det meget billigt i drift. Siedles produkter er kendt for at have en levetid på 20-30 år.

Referenceprojekter fra Siedle Nordic A/S

Bestseller

Bestseller

Nybygning | Aarhus | 600-800 mio. kr.

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 12 etager hvor den ene etage er under ...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...

Musikhuskvarteret i Aalborg

Musikhuskvarteret i Aalborg

Nybygning | Aalborg | 40,0 Mio.Kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Aalborg med 21 lejligheder på 10 etager . Se...

Larsen Waterfront

Larsen Waterfront

Nybygning | Aalborg | 60 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aalborg med 68 lejligheder på 11 etager hvor den e...