Lydisolerende altaninddækninger

Annonce – Dato 7 jun 2018

Lumon har opnået særdeles positive resultater i en tysk test, der målte altaninddækningers lydisoleringsniveau. Lumons foldeglasinddækninger nåede et niveau på 26 decibel, hvilket er det bedste resultat blandt rammeløse foldeglas på markedet. De upartiske tests blev udført i SG-Bauakustik testlaboratorium i Tyskland.

Lydisolering er en vigtig faktor

”Hovedgrunden til at anvende altaninddækninger er muligheden for at benytte altanen hele året rundt. Altaninddækningernes lydisolerende egenskaber er dog oftere og oftere en meget vigtig faktor. Mange lejlighedskomplekser er placeret ved siden af stærkt trafikerede veje, så glas bruges som en metode til at sænke støjniveauet i lejlighederne”, siger teknisk specialist Panu Visa, som har arbejdet med testene. Testene blev udført i et tysk testlaboratorium i henhold til europæiske standarder.

Lumon bedst i test

”Vi ønskede at undersøge, hvordan Lumons altaninddækninger klarede sig med hensyn til lydabsorbering af støj udefra. Ifølge testresultaterne var den luftbårne lydisolering hele 26 dB, men dette imponerende resultat krævede dog ventilationstætninger, lydisoleringsforseglinger og h-tætninger imellem glaspanelerne. Såfremt at Lumon altaninddækning og Lumon altanværn blev anvendt sammen kunne imponerende 27 dB støjreduktion opnås. Disse er de bedste resultater, der nogensinde er opnået for en altaninddækning”, siger Visa.

Fortsat produktudvikling

Disse testresultater og stigende krav til lydisoleringsniveauet har betydet, at Lumon vinder stadig flere altaninddækningsprojekter, og Lumon fortsætter deres ambitiøse produktudvikling for at nedbringe støjen yderligere.

Se mere på www.lumon.com/dk/ eller ring: tlf. 28 34 47 49.