Renoveringsprisen 2021: Ørsteds Haver

Annonce – Dato 6 Dec 2022

Altanfacade renoveret med Lumon-produkter på en smart måde.

Altanfacade renoveret med Lumon-produkter

Før renoveringen blev Ørsteds Haver, H.C. Ørsteds Vej 25-27 i København, kaldt den grimmeste bygning i Danmark, men i dag kan den kaldes Danmarks bedste renovering. Projektet vandt Renoveringsprisen 2021, hvor Tegnestuen LOKAL Arkitekter stod for den arkitektoniske udformning. Lumon-produkter spiller en nøglerolle i facadedesignet af bygningen.

En renovering, der både klarer klimatiske, akustiske og miljømæssige aspekter

Dette er et strålende eksempel på en renovering, der klarer både de klimatiske, akustiske og termiske aspekter, men samtidig også understøtter bygningens sociale sammenhængskraft. På videoen kan du lytte til arkitekten Christopher Carlsen fortælle om, hvordan transformationen blev udført ved at tilføje en række trekantede glasblokke til arkitekturen, hvilket skaber semi-private rum for beboerne. Den nye facade beskytter lejlighederne mod trafikstøjen og mindsker varmetabet. Værdien af lejlighederne er også steget markant takket være det succesfulde ansigtsløft.

FØR: Ørstedshaven før renovering, opført i 1968 af Ole Hagens Tegnestue i tidens rationalistiske stil, blottet for humanistiske indslag.

EFTER: Arkitekterne foretog en komplet renovering, som ikke kun påvirkede brugen af arkaderne, men også fuldstændig ændrede udseendet.

Hvilke produkter og løsninger bruges ved renovering af en altan?

Med Lumon altanruder og glasrækværk kan du skabe en helt ny facade som led i en renovering eller du kan integrere ruderne på en sådan måde, at bygningens oprindelige design bibeholdes. Du kan vælge mellem en række altanruder og glasrækværk, som alle kan tilpasses og skræddersyes, så de passer til dine behov.

Korte monteringstider

Det modulære design af vores produkter muliggør korte monteringstider på stedet og fremskynder dermed renoveringsprocessen. Vi har stor erfaring inden for altanruder og har udviklet en velfungerende proces for altanrenovering.

Support

Uanset hvor du er i processen, er vi her for dig. Vi tilbyder dig support og digitale værktøjer under designprocessen. Vores eksperter hjælper dig igennem processen og finder frem til den løsning, der er den rigtige for dig, afhængig af faktorer som vindbelastning og placering.

Lumon - Altanrenovering Lumon - Fordele ved altanglas i en renovering

Materialer

Glas og aluminium er holdbare, bæredygtige og genanvendelige materialer, hvilket gør dem perfekte til at skabe en stilfuld altanfacade. Den gamle altanfacade kan istandsættes, så den matcher bygningens stil, ved at opgradere altanrækværket og integrere altanglasset. Størrelsen på altanen forbliver den samme, men rækværket, de nye glaspaneler og detaljer giver et nyt udtryk. Vores standardløsninger er skræddersyet til individuelle altanløsninger og kundernes behov.

Fordele ved altanglas i en renovering:

  • Vedligeholdelse af bygningen
  • Forbedring af energieffektiviteten
  • Forbedret lydisolering
  • Forøgelse af ejendommens værdi
  • Æstetiske årsager

Yderligere information: www.lumon.dk, tlf. 51 93 47 49.