Ørsteds Haver på Frederiksberg fik gentænkt facaden med Lumon-produkter med et flot resultat

Annonce – Dato 14 jun 2022

Renoveringen af facaden og altangangene blev gentænkt, så de ikke blot giver adgang til lejlighederne, men også har skabt vertikale haver, der giver mulighed for naturlige møder mellem naboerne. Desuden konstateres det, at Ørsteds Haver før renoveringen af beboerne selv blev kaldt for Frederiksbergs grimmeste facade, men i dag kan den kalde sig Danmarks bedste renovering. Projektet har vundet flere priser, herunder senest Renoverprisen 2021 i september 2021. Arkitektarbejdet i projektet blev udført af Tegnestuen LOKAL.

Lumon, Ørsteds Haver på Frederiksberg facader fra Lumon

Lumon-produkterne spiller en væsentlig rolle i bygningsfacadens design

Lumon-produkterne spiller en væsentlig rolle i udformningen af bygningen. Rammeløst foldeglas giver et elegant anstrøg på den fornyede facade og beskytter altangangene bag dem”, konstaterer Martin Rostrup Hansen, Lumon Danmarks landechef. ”Før renoveringen havde bygningen åbne gange, der førte til lejlighederne. Gennem årene var gangene udsat for regn og sne og stod over for en dyr renovation”, forklarer Martin.

Lumon, foldeglas

Foldeglas giver beboerne en beskyttet gang til lejlighederne, som stadig er halvprivat

Ifølge Martin oplevede beboerne i Ørsteds Haver støjgener fra den tætte trafik på H.C. Ørstedsvej lige neden for bygningen. Med Lumons facadeglas er støjen nu betydeligt reduceret. ”Desuden giver foldeglasset beboerne en beskyttet passage til lejlighederne, som stadig er halvprivat”, konkluderer Martin.

Nu efter renoveringen er gangene, der leder frem til lejlighederne, elegant beskyttet mod regn, sne og snavs.

Projektet med Ørsteds Haver blev udført af vores forhandler, Alumentdk, som gjorde et fantastisk arbejde med at finde den perfekte løsning og design til bygningen. Alumentdk har med stor succes solgt og installeret Lumon-produkter i Danmark i de seneste 8 år, og vi har et tæt samarbejde. Jeg er meget spændt på at se, hvilke projekter vi kommer til at gennemføre sammen fremover", konstaterer en glad Martin Rostrup Hansen.

Lumon, foldeglas facade

Ifølge meddelelsen fra renover.dk har bæredygtighed været en af hjørnestenene i renoveringsprojektet med Ørsteds Haver. Lumon-produkterne passer særdeles fint til tankerne bag projektet, da Lumons glasfacades miljøpåvirkning er yderst positiv. Derfor kan vi sige, at Lumons glasfacade er en miljøvenlig løsning.