Lumon Oy er i fuld gang med Pasila Tripla-projektet i Helsinki

Annonce – Dato 22 okt 2020

Lumon Oy er i fuld gang med Pasila Tripla-projektet i Helsinki som består af mere end 400 lejligheder

Pasila Tripla-projektet i Helsinki er et stort byggeprojekt, der er udført af YIT Corporation. Projektet varede i cirka 3,5 år. Den multidimensionale altanfacade på Tripla dækker hele facaden. Altanerne er forsynet med en kombination af integreret Lumon altan- og foldeglassystemer. Alt i alt leverede Lumon omkring 7.400 stykker glas af vores produkter til facaden, som tilsammen udgør omkring 6.800 kvadratmeter. Tripla blev af Finnish Association of Flat Glass tildelt prisen for årets glasskruktur i 2020.

for årets glasskruktur i 2020

”Ifølge designere skal strukturen være veldefineret og enkel. Antallet af ekstra dele, som fastgørelsesmidler, skal være så begrænset som muligt. Detaljerne skal være velbegrundede. Det er bedst at holde strukturen så enkel som muligt, ” opsummerer arkitekt Matti Linko fra Architechts Soini & Horto. Han fungerede som hoveddesigner af Tripla-lejlighederne. Ifølge Linko består byggeriets facade af altaner, der strækker sig over hele lejlighedens længde. Målet var at give altanerne et enkelt og velbegrundet udseende. Lumon altanværns-løsningen uden balustra gjorde det muligt at implementere planerne:

”Vi afholdt flere møder med en repræsentant fra designafdelingen i Lumon. Lumon forberedte implementeringstegninger på baggrund af møderne og leverede dem til os, ” fortæller Linko. Ifølge ham er tendensen i dag at designe glas altaner der dækker hele bygningens facade, og på grund af dette er altanværn uden balustra et must.

Janne Salin, leder af virtuel design og konstruktion ved YIT, deltog i Tripla-projektet lige fra starten. Han var ansvarlig for on-site brug af datamodeller, der blev lavet af designere. Datamodelsoftwaren hjælper designere i planlægningen af byggeriet. ”Arkitekten brugte Lumon-objektbibliotekerne for at gøre designarbejdet let og mere effektivt,” siger Salin.

Janne Salin, leder af virtuel design og konstruktion ved YIT

YIT og Lumon har arbejdet i et tæt samarbejde på Tripla, hvad angår altan- og vinduessystemer. ”Glasfacaden på Tripla blev implementeret med en kombination af integreret Lumon-glas og altanværn-systemer. Implementeringsmetoden for glasset på Tripla viser vores nye produktudviklingsinnovation, der gør det muligt at bruge en løsning uden balustra også på komplekse altaner. Det succesrige slutresultat af Tripla-projektet blev opnået gennem et problemfrit samarbejde, der involverede vores eget projekt personale, bygherre og designerne,” siger Risto Kivioja, Chief Development Officer hos Lumon Oy