LivingBetter

Dato: 13 sep 2018

Horn-Groups unikke energi- og indeklimaløsning: LivingBetter har siden 2016 været en fast del af løsningen i nybyggede villaer, opført efter BR18 og BR20. Nu har LivingBetter også fundet anvendelse i rækkehusprojekter.

Horn Group har leveret smukke og unikke energi- og indeklimaløsninger til Tingager projektet

Rækkevillaer på Tingager i Harridslev
Signatur Arkitekter i Hinnerup har med udgangspunkt i gode erfaringer med konceptet foreskrevet LivingBetter løsningen og taget den i anvendelse i byggeriet Tingager i Harridslev ved Randers. De første tre huse af i alt 20 stk. står klar, og de første beboere er flyttet ind. Husene er mellem 92 og 105 m² og er monteret i opholdsrummene med Ventilationsvinduer, som tilfører frisk forvarmet luft. I bryggerset står en højeffektiv og støjsvag IKM Comfortzone udsugsvarmepumpe, som suger luften fra køkken, bad og bryggers og udnytter den energi, der er i afkastluften til at sikre både ventilationen, varmt brugsvand og gulvvarme med et minimum energiforbrug. I realiteten betyder det, at den luft, der alligevel skal have skiftes i boligen, fuldt ud kan udnyttes til at dække behovet for både varmt brugsvand og varme i moderne velisolerede bygninger.

Rækkehuse på Åvej i Langå
Ud over Tingager har Signatur Arkitekter også valgt LivingBetter til Åhusene i Langå, som er fire meget eksklusive rækkehuse på 135 m² direkte til Gudenåen. De skal opføres over vinteren. I begge sager har arkitekt MAA Søren Nørgård lagt vægt på, at han ved valget af LivingBetter undgår ventilationsanlæg med tilhørende nedhængte ventilationskanaler. Der er ikke behov for naturgasopkobling, en varmepumpe-udedel eller for solceller. Samtidigt viser erfaringerne, at driften af systemet med simple midler sikrer høj komfort. Dette er muligt pga. det store energitilskud, som bygningen får fra Ventilationsvinduernes tilførsel af frisk forvarmet luft.

Unik energi- og indeklimaløsning fra Horn-Group       Ventilationsvinduet fra Horn-Group med giver perfekt indeklima

Fuld dokumentation
Ventilationsvinduet med Climawin ventilteknologi (pat.) fra Horn-Group opfylder krav i BR18 og BR20. Af SBI-anvisning 213: Bygningers Energibehov fremgår det, hvordan det betydelige energitilskud fra vinduerne indregnes i bygningens energiramme. Horn-Group leverer fuld dokumentation for den samlede løsning til alle bygge- og renoveringsopgaver. 

Se mere på www.ventilationsvinduet.dk, tlf. 81 81 81 10 eller www.livingbetter.dk

Mere om produktet Living Better Vinduer

Living Better Vinduer

Varme, Ventilation og godt indeklima – helt enkelt

Det intelligente vindue
Living Better brochure
BIM-objekter

BIM-objekter

Dowload vores BIM-objekter her

Læs mere

Fremtidens huse er bæredygtige

Fremtidens huse er bæredygtige

Innovative byggeløsninger

Læs mere

Referenceprojekter fra LivingBetter A/S

Det Biologiske Hus

Det Biologiske Hus

Middelfart

Arkitekt og bygherre: 1:1 arkitekter A/S Nybygget 1-plans bygning ca....

Frederikshavn boligforening

Frederikshavn boligforening

Sæby

Bygherre: Frederikshavn Boligforening. Entreprenør: Frederikshavn Boligfor...