Lindab er nu officiel GreenCoat® partner

Annonce – Dato 22 Apr 2021

Bæredygtighed og reduktion af miljøpåvirkninger er to forhold, som mange i byggebranchen er optaget af, og det er derfor med stor glæde, at Lindab nu kan meddele at de er blevet certificeret GreenCoat partner. Lindab har i flere år leveret bæredygtige overfladebehandlinger af stålprodukter fra SSAB, men har nu modtaget det endegyldige bevis på, at virksomheden lever op til de højeste standarder.

Lindab og Lene Agger er nu kommet i mål med at blive GreenCoat partner, men arbejdet med mere bæredygtigt byggeri stopper ikke her

En milepæl at blive certificeret

Det var en milepæl, da det for et par år siden lykkedes SSAB at fjerne betydelige dele af de fossile olier i coatingen, og vi er meget stolte over, at vi nu har opnået en milepæl ved at blive certificeret GreenCoat partner for vores løbende arbejde”, siger Lene Agger, der er udviklingsingeniør hos Lindab, og uddyber: ”Man bliver ikke sådan bare lige GreenCoat partner. Så det er en stor tilfredsstillelse, at vi nu kan vinge den af”.

Lindab og Lene Agger er nu kommet i mål med at blive GreenCoat partner, men arbejdet med mere bæredygtigt byggeri stopper ikke herHos SSAB glæder de sig også over samarbejdet: ”Vi har samarbejdet i mange år og ser certificeringen som en naturlig udvikling, når Lindab nu vil fokusere endnu mere på at tilbyde byggeindustrien bæredygtige tag- og facadeløsninger i GreenCoat stål fra SSAB”, siger Jan Meier, adm. direktør i SSAB.

Fra råolie til bæredygtig rapsolie

Rent miljømæssigt er der stor forskel på at anvende den grønne raps i stedet for den sorte råolie, men også i selve processen med at hærde stålet giver rapsen en miljøfordel. ”I modsætning til fossil råolie fordamper rapsolien ikke i hærdningsovnen, og der bliver dermed frigjort mindre af den forurenende kuldioxid under hærdningsprocessen”, forklarer Lene Agger.

Overfladebehandling i topkvalitet

Når GreenCoat og raps overhovedet er interessant for Lindab, er det ud over det miljømæssige aspekt naturligvis også fordi, at overfladebehandlingen med den bæredygtige raps lever op til de højeste standarder. ”Uanset om byggeprojektet handler om tagplader, nedløbsrør eller sandwichpaneler i coated stål kan bygherren og entreprenøren være sikker på at få et kvalitetsprodukt med en bedre glans og farvebestandighed end ved produktionsmetoden med råolie”, garanterer Lene Agger.

Når GreenCoat og raps overhovedet er interessant for Lindab, er det ud over det miljømæssige aspekt naturligvis også fordi, at overfladebehandlingen med den bæredygtige raps lever op til de højeste standarder

Fortsat fokus på bæredygtighed

Lindab og Lene Agger er nu kommet i mål med at blive GreenCoat partner, men arbejdet med mere bæredygtigt byggeri stopper ikke her. ”Vi arbejder til stadighed på at gøre produktionen og vores produkter mere bæredygtige og på at reducere miljøpåvirkningerne. Det er en meget spændende proces, for lige så snart vi er i mål et sted, kan vi kaste os over et andet område”, slutter Lene Agger.

Hent brochure her

Yderligere information finder du her, tlf. 7399 7373.

Mere om produktet Profil

Profil

Tag- og facadeprofiler, tagrender, porte, sandwichpaneler, kliktag

Indervæg

Indervæg

Lette, stabile og lydisolerende stållægter til opbygning af indervægge

Læs mere

Kliktag

Kliktag

En gennemtænkt og miljøvenlig løsning på et elegant og tidløst tag

Læs mere

Porte

Porte

EPD miljødeklarerede porte af ekstruderet polystyren. Høj isoleringsgrad og m...

Læs mere

Sandwichpaneler

Sandwichpaneler

Sandwichpaneler giver en løsning, som forener hurtige og enkle byggeløsninger...

Læs mere

Stålåse

Stålåse

Z-, C- og U-profiler som giver en enkel montering, E glimrende valg til tag- ...

Læs mere

Stålprofiler

Stålprofiler

Vælg mellem mange designs og farver. Op til 30 års garanti

Læs mere

Tagrender

Tagrender

Lever op til alle æstetiske og kvalitetsmæssige krav. Du kan vælge mellem hal...

Læs mere

Tagstensprofiler

Tagstensprofiler

Få det klassiske teglstensudseende med minimal vedligeholdelse og lang levetid

Læs mere

Ydervæg

Ydervæg

Galvaniserede ydervægsprofiler er slidsede for at mindske kuldebroen, mens st...

Læs mere