Fleksibilitet og rådgivning skaber ny facademulighed

Annonce – Dato 14 okt 2021

Lang levetid, minimalt vedligehold og mange designmuligheder – der er flere grunde til at vælge et kliktag fra Lindab. Men kliktage fra Lindab er mere end blot et tagmateriale, hvilket et nyt boligprojekt på Posttorvet i Aabybro vidner om.

Lindab, facademulighed

Variation og kontrastspil

På Posttorvet i Aabybro er der opført to nye 4- og 5-etagers høje bygninger med 15 almene boliger, 15 ejerboliger og erhvervsarealer i stueetagen. Resultatet er en række æstetiske boliger med en murstensfacade på de nederste etager, der kombineres med kliktage som facadeelement på de øverste etager. Sammenstillingen af de to materialer giver variation og et smukt kontrastspil mellem lyst og mørkt i bygningernes visuelle udtryk, men der er også en række andre årsager til det utraditionelle valg af facademateriale.

Kliktag som facadeelement

Peter Jensen er indehaver af Pandrup Tagpap og Industriisolering, der har været fagentreprenør med ansvar for tag- og blikarbejdet på boligprojektet. De har blandt andet stået for montagen af kliktagene på de øverste etager af boligerne på Posttorvet.

Tom Jakobsen A/S er totalentreprenør på projektet og udbød projektet i fagentrepriser, der indeholdt et skitseprojekt, hvor arkitekten havde foreslået en mørk stålfacade på de øverste etager. Jeg undersøgte mulighederne og endte med at vælge kliktage fra Lindab som facademateriale, da jeg gennem mange år har anvendt Lindabs produkter og ved, hvad de står for,” fortæller Peter Jensen.

Det er ikke hver dag, at man anvender kliktage til lodrette facader, så jeg skulle lige undersøge markedet og blandt andet se, hvordan andre havde monteret lignede løsninger. Da vi først kom i gang med montagen, var det relativt enkelt at gå til,” forklarer Peter Jensen, der også fremhæver den gode dialog med Lindabs tekniske rådgivere som en positiv oplevelse.

Lindab, kliktag som facadeelement

Dansk produktion og hurtige leverancer optimerer byggepladslogistikken

At styre en byggeplads er en kompliceret affære, og udfordringerne bliver blot større, når man bygger i et bymiljø, som det er tilfældet i Aabybro.

Der er altid rift om pladsen på en byggeplads, hvor murerne og tømrerne og deres byggematerialer fylder en del. Derfor var det rigtig godt, at Lindab var i stand til at levere kliktagene i passende mængder inden for en meget kort tidsramme. I og med at Lindabs kliktage produceres i Danmark, kunne vi afgive en bestilling torsdag formiddag og modtage de færdige, tilpassede elementer i løbet af den efterfølgende tirsdag. Når leverancen ankom, blev den omgående kranet op på stillads og tagterrasser, hvor den skulle anvendes, så der ikke blevet taget plads op på byggepladsen. Det sparede os for unødvendig ventetid og plads til opbevaring, der ellers ville forstyrre de andre håndværkere på byggepladsen,” forklarer Peter Jensen.

Æstetisk flot og langtidsholdbart

Lindab Kliktag er produceret af tyndpladestål og leveres med GreenCoat®, som er en yderst holdbar og farvebestandig overflade, som sikrer lang levetid og minimalt vedligehold. Lindabs omfattende designprogram betyder samtidig, at der er mange muligheder for at tilpasse designet til bygherrernes, arkitekternes eller boligejernes ønsker. I sagens natur er kliktaget udviklet som tagmateriale, men er man lidt kreativ, kan det også anvendes som et flot og langtidsholdbart facademateriale, hvilket de 30 boliger på Posttorvet i Aabybro vidner om.

Lindabs kliktag er meget robust, hvilket blandt andet skyldes, at overfladebehandlingen er effektiv. Det gør det nemt at montere dem, uden at man kommer til at ridse elementerne, mens man sætter dem på plads,” afslutter Peter Jensen.

Lindab, facade

FAKTA

Totalentreprenør: Tom Jakobsen A/S
Bygherrer: Nørresundby boligselskab og Ejendomsudvikling Nord A/S
Arkitekter: Rødbro & Frederiksen A/S, Thisted

Få yderligere information om facadeelementer fra Lindab her, tlf. 73 99 73 73.

Mere om produktet Profil

Profil

Tag- og facadeprofiler, tagrender, porte, sandwichpaneler, kliktag

Indervæg

Indervæg

Lette, stabile og lydisolerende stållægter til opbygning af indervægge

Læs mere

Kliktag

Kliktag

En gennemtænkt og miljøvenlig løsning på et elegant og tidløst tag

Læs mere

Porte

Porte

EPD miljødeklarerede porte af ekstruderet polystyren. Høj isoleringsgrad og m...

Læs mere

Sandwichpaneler

Sandwichpaneler

Sandwichpaneler giver en løsning, som forener hurtige og enkle byggeløsninger...

Læs mere

Stålåse

Stålåse

Z-, C- og U-profiler som giver en enkel montering, E glimrende valg til tag- ...

Læs mere

Stålprofiler

Stålprofiler

Vælg mellem mange designs og farver. Op til 30 års garanti

Læs mere

Tagrender

Tagrender

Lever op til alle æstetiske og kvalitetsmæssige krav. Du kan vælge mellem hal...

Læs mere

Tagstensprofiler

Tagstensprofiler

Få det klassiske teglstensudseende med minimal vedligeholdelse og lang levetid

Læs mere

Ydervæg

Ydervæg

Galvaniserede ydervægsprofiler er slidsede for at mindske kuldebroen, mens st...

Læs mere