Problemfri fryse-logistik i den arktiske hovedstad

Annonce – Dato 9 sep 2021

Med midnatssol og en unik natur er nordnorske Tromsø også kendt som den arktiske hovedstad. Tromsø er hjemby for Tromsøterminalen, der er et af Norges mest moderne fryseanlæg for fisk. For Troms Portservice har Lindab leveret industriporte, hurtigporte og dockingsystemer til den store fryseterminal.

Lindab, industriporte

Tromsøterminalen er Norges mest moderne fryseanlæg

Mange af fiskene opbevares og klargøres i Tromsøterminalen, der er et af Norges mest moderne fryseanlæg. Terminalen spreder sig over 7.500 m² og har en kapacitet på 22.000 tons, og med en dybvandskaj på hele 200 meter, tilbyder den alle faciliteter, der skal til for at drive en moderne fryseterminal. I forbindelse med opførelsen af den nye Tromsøterminal på Tromsø Ø er der anvendt porte fra Lindab til at sikre effektiv og pålidelig logistik.

Leverancen

Troms Portservice har leveret 18 industriporte, 6 hurtigporte, 5 hurtigporte til fryserum og 3 dockingsystemer komplet med ramper, sluser og bygninger. Som underleverandør har Troms Portservice haft ansvaret for både levering og montering af porte og de tilhørende bygninger, og de er i dag ansvarlige for vedligehold og reparationer på fryseterminalen. Troms Portservice er autoriseret Lindab PortXpert-forhandler Lindab PortXpert er et landsdækkende netværk af Lindab port-forhandlere, der er eksperter i at levere, opføre og servicere Lindabs brede sortiment af industriporte og ramper. Jonas Heggås Molund er salgschef i Troms Portservice AS, og han fortæller, hvordan opgaven kom i hus takket være et langvarigt samarbejde mellem portleverandøren, bygherren og entreprenøren:

Tromsøterminalen har været kunde hos os siden 90erne, så vi kender hinanden rigtigt godt. Svalinn er en dygtig entreprenør, som vi har arbejdet sammen med på mange projekter gennem tiden”, forklarer han og uddyber, ”Bygherren ville have industriporte i god kvalitet, der kan tåle en høj brugsfrekvens. Derudover spillede det også en rolle, at vi har et effektivt serviceapparat med kort responstid, hvis uheldet er ude. Vi har et stort reservedelslager, der betyder, at vi kan skaffe reservedele samme dag, vi bliver kontaktet.

Lindab, dockingsystemer

De bedste løsninger opstår, når kunden er aktiv i de tidlige faser

Bygherren kom ikke med detaljeret beskrivelse af portene, så den endelige løsning er resultatet af et tæt samarbejde mellem bygherre, entreprenør og Troms Portservice:

Det var op til os at give tilbud på en løsning, vi tænkte var god for kunden. Efterfølgende afholdt vi en række afklaringsmøder, hvor vi blev enige om tilvalg og ændringer, og på disse møder deltog både entreprenøren og bygherren aktivt,” fortæller Jonas Heggås Molund. ”Det er altid vældigt positivt, når kunderne deltager i de helt tidlige faser, da de så kan være sikre på, at de får den optimale løsning, der lever op til deres behov.

Lindab-forhandler gennem 29 år

Jonas Heggås Molound er klar i retorikken, når man spørger ind til, hvorfor Troms Portservice forhandler Lindab-porte:

Vi har ikke været Lindab-forhandler i 29 år uden grund. Lindab har et utrolig godt produkt med kort leveringstid. Vi har gennem alle årene altid haft et godt samarbejde med Lindab, der har gode kompetencer og gode værdier,” fortæller han og fremhæver også, at Lindab har fokuseret på den grønne omstilling. ”Lindab er stået frem som en miljøvenlig producent med den mest omfattende og transparente EPD-deklaration, der eksisterer på port-markedet,” fortæller Jonas Heggås Molound og fortsætter ”Lindab-portenes specielle isolationskerne giver portene ekstra gode egenskaber i forhold til porte med kerner af polyuretanskum. Det betyder blandt andet 50 % mindre C0₂-udslip under produktionen, og derudover resulterer det i en bedre isoleret og mere stabil port, da den ikke optager vand.

Lindab, porte

Minimal miljøbelastning

Lindabs EPD (Environmental Product Declaration) giver bygherre og entreprenør tryghed i bæredygtige byggerier som f.eks. DGNB samt BREEAM og sikrer minimal miljøbelastning fra vugge til grav. Hele 98 % af Lindabs porte kan genanvendes, hvilket gør porte fra Lindab til nogle af de mest miljøvenlige porte på markedet og medfører, at portene bliver en del af den cirkulære økonomi.

Læs mere om Lindab industriporte, hurtigporte og dockingsystemer her, tlf. 73 23 22 02.