Klimarigtige overflader til arkitektur og design

Dato: 19 jan 2021

De klimabevidste materialevalg er afgørende for bygge- og anlægsindustriens engagement i Danmarks erklærede klimamål – og med bæredygtighed som pejlemærke leverer Cosentino ved indgangen til 2021 en række innovative lanceringer og CO₂-neutrale produkter, der sætter en ny dagsorden i overfladeindustrien.

De klimabevidste materialevalg er afgørende for bygge- og anlægsindustriens engagement

Målrettet investering i FNs 2030 agenda

FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling er top-of-mind for den internationale producent af innovative overflader til arkitektur og design, Cosentino, som gennem en årrække har investeret målrettet i initiativer relateret til FNs 2030 agenda. Målet har ikke blot været interne landvindinger – men også at skabe grobund for en dominoeffekt, der forplanter sig til samarbejdspartnere, leverandører og kunder og sætter aftryk verden over.

CO₂-neutralitet for hele livscyklussen

I slutningen af 2020 udmøntede de målrettede indsatser omkring energieffektivitet, reduktion af CO₂-udledninger, industriel innovation og ansvarlig produktion sig bl.a. i, at Cosentino opnåede CO₂-neutralitet for hele livscyklussen for de innovative Dekton® overflader, som med en unik slidstyrke, UV-resistens og holdbarhed er et fremtidssikkert valg til facader, indendørs- og udendørsbelægninger og interiør. Og parallelt lancerede virksomheden yderligere en markant nyhed i form af en kvalitets- og miljømæssig videreudvikling af Silestone® overfladerne med den innovative HybriQ+® teknologi.

Markant reduktion af potentielt skadelige råmaterialer

Bag HybriQ+®, som er en ny produktionsproces båret af 100 % vedvarende energi og 98 % genanvendt vand, ligger en markant investering og mere end tre års intenst innovations- og udviklingsarbejde, som samtidig har haft sigte på at sætte en ny branchemæssig standard ved at være på forkant med fremtidige lovkrav.

HybriQ+® reducerer nemlig markant tilstedeværelsen af de potentielt skadelige råmaterialer, hvilket konkret betyder, at indholdet af krystallinsk silica begrænses til max. 50 % og at materialet i stedet erstattes af en hybrid formel af mineraler og genanvendte råmaterialer som genbrugsglas. Det innovative tiltag sikrer øget sikkerhed og tryghed såvel i virksomhedens egne produktionsfaciliteter som hos producenter og stenhuggere, der verden over bearbejder Silestone® til lokale projekter.

der verden over bearbejder Silestone® til lokale projekter

Moderne æstetik og design: Silestone® LOFT kollektionen

Den nye komposition giver materialet moderne æstetik og designfeatures uden at gå på kompromis med hverken udtryk, produktets 25 års garanti eller den kvalitet, der karakteriserer Silestone® - og de første produkter er allerede nu på markedet i form af den nye Silestone® LOFT kollektion.

Yderligere information:

https://www.cosentino.com/da-dk/, tlf. 75 80 62 00.

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...