Nye, omkostningseffektive formater i bæredygtige, CO2-neutrale Dekton®

Annonce – Dato 13 sep 2022

Arkitektonisk sammenhæng mellem facade, belægning, vægbeklædninger, gulve og bordplader stiller store krav til materialemæssig alsidighed og fleksiblitet, hvilket Dekton® nu imødekommer med nye omkostningseffektive formater, der samtidig minimerer spild.

Cosentino - Omkostningseffektive formater i bæredygtige CO2-neutrale Dekton

Vejr og vind er ufravigelige præmisser i dansk byggeri - og specielt kystnære placeringer stiller store krav til en facades modstandsdygtighed. Dekton® fra Cosentino er et håndterbart alternativ til f.eks. skærmtegl og natursten som granit, skifer og marmor, som samtidig er udviklet i forskellige tykkelser og pladeformater målrettet gulve, belægninger, vægbeklædning og ikke mindst bordplader.

Det gør Dekton® er en unik mulighed for at skabe sammenhængende arkitektoniske løsninger med et gennemgående materialevalg både inde og ude. Det højteknologiske produkt har en ekstrem høj slidstyrke, hvilket bidrager markant til den internationale, grønne omstilling som lige nu kendetegner byggebranchen. I dag handler det nemlig ikke blot om at vælge et holdbart produkt med produktegenskaber som UV-resistens, ridsefasthed, minimal vedligeholdelse og lang levetid – men også at vælge et produkt, der er produceret med omtanke for miljøet fra en producent med en gennemsigtig og åben tilgang til bæredygtighed.

Facader fra CosentinoGulve fra Cosentino

Gennem mange år har den internationale, markedsledende producent, Cosentino, arbejdet aktivt med indsatserne omkring energiledelse, cirkulær økonomi og spildhåndtering. Kombinationen af indsatser bar i 2020 frugt, da Dekton® på toppen af en lang række øvrige certificeringer opnåede status som et certificeret CO2-neutralt produkt.

Bæredygtigheden starter med genanvendelse af spild fra egen produktion, fortsætter med en produktion drevet af vedvarende energi og cirkulær anvendelse af vand – og senest med løbende optimering af pladeformater og tykkelser med et mål om at tilbyde det perfekte materialematch til såvel anvendelse som montage. De to nye formater, Dekton® Optimma og Dekton® Slim, er målrettet indendørsbeklædning med et mål om omkostningseffektivitet og minimering af spild, og egner sig med en tykkelse på blot 4 mm perfekt til vægbeklædninger beklædninger i f.eks. badeværelser.

Bæredygtige facader fra Cosentino

Naturligt kan Optimma og Slim kombineres med det oprindelige, store pladeformat på 3200 x 1440 mm i tykkelser fra 8 til 30 mm – og Cosentino rådgiver detaljeret om optimale pladetykkelser i forhold til den enkelte anvendelse.

Læs mere her

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...