Cosentino: Bæredygtighed som kerneværdi

Annonce – Dato 7 Dec 2021

Cosentino giver bæredygtighed topprioritet i produktions- og distributionsprocesserne

At Cosentino giver bæredygtighed topprioritet i produktions- og distributionsprocesserne er ikke nyt. Sådan har det været i generationer og nu, hvor kunderne i højere og højere grad søger gennemsigtige, miljørigtige produkter, mærker Cosentino resultaterne af den langsigtede strategi, som både handler om CO2-neutrale, bæredygtige produkter og innovation, teknologi og grundlæggende miljøledelse.

Cradle to Cradle

Efterspørgslen efter grønne produkter til arkitektur og interiørdesign vokser eksponentielt – og kalder på nye løsninger, der er direkte knyttet til grønne tanker, der respekterer, beskytter og genopbygger miljøet – fra indkøb og sourcing af råmaterialer gennem hele produktionsprocessen til distribution.

Vedvarende energi, LED-teknologi og nytænkende processer

Den markante trend imødekommer Cosentino med grundlæggende grønne tanker, som er forankret i virksomhedens store, sydspanske produktionsanlæg. Her er alle aktiviteter båret af vedvarende energi, LED-teknologi og nytænkende processer, der sikrer 100 % genanvendelse af de vandmængder, der indgår i den industrielle proces. Produktionsindsatserne suppleres med inddragelse af en stadig stigende andel af genbrugs- eller recirkulerede materialer i virksomhedens 2 bærende brands, Silestone® og Dekton®.

Læs mere om Cosentinos miljøindsatser

Cosentino, vedvarende energi, LED-teknologi og nytænkende processer

Ny, Co2-neutral Silestone® HybriQ

Som et direkte resultat af virksomhedens fokus var én af de innovative 2021-nyheder fra Cosentino en ny generation af bæredygtige Silestone® overflader, som er produceret udelukkende på 100 % vedvarende energi, 98 % genanvendt vand – og baseret på en eksklusiv, hybrid, højtydende blanding af kvalitetsmineraler, kvarts og genbrugsglas.

Smukkere farvedybde og finish

De nye Silestone® overflader, som markedsføres under navnet HybriQ, har en smukkere farvedybde og finish, leveres fortsat med 25 års garanti – og viderefører alle tidligere miljøcertificeringer og -mærkninger.

Læs mere om Silestone® HybriQ

Dekton®: CO2-neutral i hele produktets livscyklus

Også i produktionen af virksomhedens overflader til design og arkitektur, Dekton®, har Cosentino gjort en markant indsats for at minimere affaldsgenerering og indarbejde spild og affald i produktionsprocessen som et af produktets råmaterialer.

Et højresistent og non-porøst materiale med unik holdbarhed og modstandsdygtighed

Den ultra-kompakte Dekton® overflade er produceret med den eksklusive Particle Sinterin Technology, som er en innovativ ultra-komprimeringsproces, hvor bl.a. glas, porcelæn og kvarts kombineres og skaber et højresistent og non-porøst materiale med en unik holdbarhed og modstandsdygtighed.

Cosentino, højresistent og non-porøst materiale med unik holdbarhed og modstandsdygtighed

CO2-neutral i hele produktets livscyklus

Via optimering af processer og produktionsteknikker er det parallelt lykkes at reducere udledningen af drivhusgasser med 7 % - og kombinationen af mange indsatser førte i 2020 til at Dekton® blev certificeret CO2-neutral i hele produktets livscyklus.

Læs mere om Dekton® og CO2-neutralitet

Cosentinos Bæredygtighedsvision

Overordnet handler bæredygtighed hos Cosentino om at skabe harmoni mellem nutidens og fremtidens krav – og om at bære og løfte konsekvenserne af virksomhedens aktiviteter. Rejsen slutter således ikke her, men fortsætter med nye indsatser og initiativer for at imødegå såvel de private som de professionelle forbrugers fremtidige efterspørgsel.

Læs mere om Cosentinos miljøledelse her (på engelsk)

Få yderligere information om Dekton® her, tlf. 75 80 62 00.

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...