Klimarigtige overflader til arkitektur & design

Annonce – Dato 23 mar 2021

Facader, vægbeklædning, gulve, interiør i køkken og bad. Cosentino har stærke bud på de klimabevidste materialevalg, som er afgørende for bygge- og anlægsindustriens engagement i Danmarks erklærede klimamål. Med bæredygtighed som pejlemærke leverer virksomheden ved indgangen til 2021 en række innovative lanceringer og CO2-neutrale produkter, der sætter en ny dagsorden i overfladeindustrien.

Cosentino har stærke bud på klimabevidste materialevalg

FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling har højeste prioritet for den internationale producent af innovative overflader til arkitektur og design, Cosentino, som gennem en årrække har investeret målrettet i initiativer relateret til FNs 2030 agenda. Målet har ikke blot været interne landvindinger – men også at skabe grobund for en dominoeffekt, der forplanter sig til samarbejdspartnere, leverandører og kunder - og sætter aftryk verden over.

Nu er Dekton® et CO2-neutralt produkt

I slutningen af 2020 opnåede Cosentino CO2-neutralitet for de innovative Dekton® overflader - gældende den fulde livscyklus (vugge-til-grav) fase 1, 2 og 3 - fra udvinding af råmaterialer over brug til bortskaffelse af produktet. Resultatet af målrettede indsatser omkring energieffektivitet, reduktion af CO2-udledninger, industriel innovation og ansvarlig produktion.

Dekton® er med en unik slidstyrke, UV-resistens og holdbarhed et fremtidssikkert valg til facader, indendørs- og udendørsbelægninger og interiør.

Cosentino har opnået CO2-neutralitet for de inoovative Dekton overflader

Ny HybriQ+® teknologi baseret på grøn energi og genanvendelse

Cosentino har på samme tid lanceret den innovative HybriQ+® teknologi, som er en kvalitets- og miljømæssig videreudvikling af Silestone® overfladerne. HybriQ+® er en ny produktionsproces båret af 100% vedvarende energi og 98% genanvendt vand – og resultatet af en markant investering og mere end tre års intenst udviklingsarbejde. En indsats, hvor målet har været at sætte en ny branchemæssig standard ved at være på forkant med fremtidige lovkrav.

HybriQ+® reducerer tilstedeværelsen af potentielt skadelige råmaterialer – helt konkret ved at begrænse indholdet af krystallinsk silica til max. 50%. I stedet erstattes materialet af en hybrid formel af mineraler og genanvendte råmaterialer som fx genbrugsglas. Dette innovative tiltag styrker sikkerheden og trygheden i såvel virksomhedens egne produktionsfaciliteter som hos de producenter og stenhuggere, der verden over bearbejder Silestone® til lokale projekter.

Den nye komposition giver materialet moderne æstetik og designfeatures uden at gå på kompromis med fordelene ved Silestone®: Overfladernes udtryk, produkternes kvalitet og 25 års garanti. De første produkter med HybriQ+® teknologi er allerede på markedet i form af den nye Silestone® Loft kollektion.

Den innovative HybriQ+® teknologi er en kvalitets- og miljømæssig videreudvikling af Silestone® overfladerne

Silestone® Loft kollektionen

Silestone® Loft er en ny kollektion med referencer til internationale, ikoniske bydele med en særlig historie og en markant industriel stil. En inspirerende kobling mellem fortid, nutid og fremtid, der har resulteret i designet af de 5 nye farver Camden, Poblenou, Seaport, Nolita og Corktown:

Camden tager afsæt i ét af Londons mest alternative områder. De kreatives bydel, hvor der tales mange forskellige sprog og som er præget af spændende farver og designs.

Poblenou er inspireret af midtpunktet for den industrielle revolution i Barcelona, som nu er et af tidens mest moderne, kreative områder. Familievenlig og multikulturel med sydeuropæisk varme.

Seaport trækker linjer til bydelen tæt på vandet på det sydøstlige Manhattan med havneliv, restauranter og butikker. Fritlagte mursten, slidt cement og karakteristisk træ fra havnemiljøet.

Nolita er New Yorker-inspireret – af bydelen North of Little Italy. En blanding af hvide og grå nuancer, der danner et fint, kontrastfrit udtryk.

Corktown er inspireret af mørket og skyggerne i Detroit bydelen, som voksede ud af damp, stempler, ventiler og lyden af maskiner.

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...