Klimahandling i praksis

Annonce – Dato 1 nov 2022

Mød os på Building Green - stand 30.

Klimahandling i praksis!

Forestil dig en boligforening, som skal energirenovere deres boliger og blandt andet vælger at skifte alle deres vinduer. Ofte bliver vinduer fra renoveringsprojekter down-cyclet. Det sker, hvis de bliver knust som vinduer med glas og ramme, og ender som materiale til fx anlægsarbejde.

At recirkulere vinduer giver store klima- og miljøgevinster. Det kan alle bidrage med, og Isover har på tværs af værdikæden etableret en genanvendelseskæde. Når glasset fra gamle vinduer recirkuleres, får det nyt liv og indgår i produktionen af ny glasuld.

Se filmen Fra glas til uld, som på 94 sekunder forklarer processen.

Isover - Fra glas til uld

Vi producerer ikke glas i Danmark, så det bliver typisk importeret som store stykker planglas og så brugt til vinduesproduktion her i landet. Når vinduet skal skiftes og glasset har udtjent sin værnepligt, hvorfor så ikke beholde det i Danmark og smelte det om til glasuld, i stedet for fx at eksportere det eller at det ender på deponi,” spørger Peter Hedegård, Business Relations Director, Saint-Gobain.

Udover at det minimerer brugen af nye råmaterialer og at det udleder mindre CO2 at producere glasuld med genbrugt glas fremfor ved brug af nye råvarer, så er den helt store effekt jo, at glasset på denne måde bliver omdannet til et produkt, der sparer energi – typisk i flere årtier – som isolering i bygninger,” siger han.

Konceptet ”Fra glas til uld” er udarbejdet for at sikre at glas fra gamle vinduer kan blive smeltet om til glasuld – uden at skulle ud på omveje først og uden at risikere, at glasset går tabt. ”Fra glas til uld” er fin-sortering af byggeaffald, og i stedet for at smide de gamle vinduer i en container, bliver de sat på paller - samme paller, som de nye vinduer bliver leveret på - og kørt til et ressource-center i Fredericia. Glasset bliver kørt til Isover-fabrikken og smeltet til ny effektiv glasuldsisolering med lang levetid.

Sådan arbejder Isover til hverdag sammen med entreprenører, arkitekter og bygherrer omkring bæredygtigt byggeri og cirkulær økonomi.

Se værdikædens parter forklare, hvorfor Fra glas til uld giver værdi

Som en del af Saint-Gobain deltager Isover sammen med Weber, Gyproc og Leca på Building Green. Vi står på stand 30 lige foran hovedscenen og glæder os til at hilse på dig.

Kig forbi stand 30 – lige foran hovedscenen.

Referenceprojekter fra Saint-Gobain ISOVER

Naturcenter Hindsgavl

Naturcenter Hindsgavl

Anlægsarbejde | Middelfart Kommune | 0,3 Mio.kr

Anlægsarbejde af samlingssteder i Middelfart Kommune . Selve byggeriet er påb...