Farum Midtpunkt bruger banebrydende metode til indvendig isolering

Annonce – Dato 25 mar 2021

I mange ældre bygninger med massive ydermure oplever man dårlig indeklima, kuldestråling fra de uisolerede vægge og et højt energiforbrug. Samtidig øger en kold, massiv ydervæg, som følge af fugt, risikoen for udvikling af skimmel. Særligt, hvis man placerer møbler som skabe, sofaer m.v. tæt op ad væggen.

Indvendig efterisolering løser problemet med kolde vægge – men til gengæld risikerer en traditionel indvending efterisolering at skabe et nyt problem med skimmelsvamp og råd.

En banebrydende løsning

Med den rette løsning kan indvendig efterisolering lade sig gøre. ISOVER har udviklet RetroWall® System, som automatisk måler og regulerer luftfugtigheden i et lille, kontrolleret hulrum mellem ydermuren og isoleringen. Dermed bliver fugten, der giver mulighed for udvikling af skimmelsvampe eller råd, fjernet. Samtidig sikrer de højisolerende RetroWall® glasuldsplader mod kuldestråling fra ydervæggen.

Farum Midtpunkt bruger banebrydende metode til indvendig isolering

Farum Midtpunkt bruger banebrydende metode til indvendig isolering

Ikon-byggeriet Farum Midtpunkt er et alment boligbyggeri, der blev opført i perioden 1972-1975, og efter mere end 40 års levetid er man nu i gang med et omfattende renoveringsarbejde af bygningerne. Som et af flere projekter har Farum Midtpunkt installeret det intelligente fugtreguleringssystem ISOVER RetroWall i en 2-plans lejlighed på 129 kvadratmeter.

Farum Midtpunkt installeret det intelligente fugtreguleringssystem ISOVER RetroWall

Det skete med støtte fra Realdania kampagnen Innovation til marked, der har til formål at hjælpe bæredygtige løsninger til byggeriet ud på markedet. Det patenterede og DTU-testede system fra Saint-Gobain ISOVER måler og regulerer løbende luftfugtigheden via en indbygget affugter, der behovsstyret regulerer luftfugtigheden og dermed fjerner risikoen for fugt og skimmelsvamp.

"Indvendig efterisolering har fået et dårligt rygte, fordi det i mange tilfælde har trukket en hale af problemer med fugt og skimmel efter sig. Desuden vil mange håndværkere sandsynligvis gerne skrive under på, at det er langt mere besværligt at installere indvendig end udvendig isolering. Derfor har ISOVER i samarbejde med blandt andet DTU BYG, Institut for Byggeri og Anlæg, brugt flere år på at udvikle og teste et intelligent affugtningssystem til indvendig isolering, som samtidigt er nemt for håndværkerne at installere,” fortæller Kurt Hoe, Solution Manager hos Saint-Gobain ISOVER.

ISOVER har i samarbejde med blandt andet DTU BYG, Institut for Byggeri og Anlæg, brugt flere år på at udvikle og teste et intelligent affugtningssystem til indvendig isolering

Beboere i lejligheder, hvor RetroWall System er installeret, mærker en tydelig forbedring på den indvendige komfort.

Du kan læse mere om Farum Midtpunkt casen her.

Har du brug for rådgivning til et projekt? Kontakt os for en uforpligtende dialog eller læs mere på saint-gobain.dk

Referenceprojekter fra Saint-Gobain ISOVER

Naturcenter Hindsgavl

Naturcenter Hindsgavl

Anlægsarbejde | Middelfart Kommune | 0,3 Mio.kr

Anlægsarbejde af samlingssteder i Middelfart Kommune . Selve byggeriet er påb...