Innovativ løsning mindsker belastningen på bygningen og muliggør det ønskede facadeudtryk

Annonce – Dato 21 Aug 2020

Ultra High Performance Concrete (UHPC) besidder nogle unikke egenskaber, der gør det muligt for Hi-Con at producere elementer, der lever op til det eksisterende udtryk, samtidig med at det mindsker belastningen på bygningen. Det var også tilfældet, da Vilhelm Lauritzen arkitekter skulle finde en facadeløsning til et større renoveringsprojekt. 

Vilhelm Lauritzen arkitekter skulle finde en facadeløsning til et større renoveringsprojekt

En af Københavns mest kendte brutalistiske bygninger ligger på Kalvebod Brygge 32. Det tidligere godsbanehotel med kælenavnet KB32 skal omdannes til et moderne kontorhus. Bag den store renovering står arkitekterne Wilhelm Lauritzen. Med renoveringen ønsker man at respektere og forstærke det oprindelige udtryk fra 1960’erne. Udfordringen er det ønskede designudtryk kombineret med bygningens stand - der ikke må lægges yderlig belastning på. Derfor valgte man at indgå et samarbejde med Hi-Con, der er specialister i at producere skræddersyede elementer i UHPC. Løsningen bliver 1300 m2 selvbærende facadeelementer produceret af Hi-Con. De isolerede facadeelementer i UHPC skal monteres på ejendommens gavle. For at matche ejendommens oprindelige udtryk er facadeelementerne i træstruktur.

Løsningen bliver 1300 m2 selvbærende facadeelementer produceret

Særdeles velegnet når der stilles krav til udtryk og belastning på bygningen

Fordelene ved den ekstrem stærke og holdbare beton er adskillige. UHPC er et unikt materiale, hvis egenskaber gør det muligt for Hi-Con at producere elementer, der lever op til det eksisterende udtryk. Materialet er særdeles velegnet til renoveringsprojekter, hvor der stilles krav til både elementernes designmæssige udtryk samt belastning på bygningen.

De 70 isolerede og selvbærende facadeelementer med træstruktur skal fremstå i det originale udtryk med afmærkninger fra forskallingsbrædder. Facadeelementernes træstruktur er nøje udvalgt for at svare til de 120 mm let afhøvlede planker, som er benyttet på det originale fundament. Derudover indfarves facaderne med en varm lysegrå farve for at opnå bygningens oprindelige grå nuance.

farve for at opnå bygningens oprindelige grå nuanceden ekstrem stærke og holdbare beton er adskillige

Facadeelementerne består af en 40 mm tynd forplade, der er forberedt med isolering på bagsiden og måler over 7 meter i højden. Ved hjælp af integrerede bæreribber er facadeelementerne selvbærende til fundamentet og fastgøres kun vandret på simple beslag på dækket. Dermed tilfører elementerne ikke bygningen yderligere belastning.

Hi-Cons selvbærende eller lastnedførende elementer giver mulighed for bæring af altaner og trapper

Udover de cirka 1300 m2 facader, leverer Hi-Con fire styks 18-meter lange altaner samt en ligeløbstrappe, der samlet spænder over 24 meter. 
De fire altaner monteres med bolte i indstøbte gevindhuller, der er forberedt i facadens integrerede bærende ribber, mens trappen er delvist understøttet af søjler og delvist fastgjort på facaden. Således føres lasten også her til terræn og mindsker belastningen på bygningen.

Hi-Cons UHPC-matricer gør drømme om unik arkitektur til virkelighed

Betegnelsen "UHPC" anvendes i dag om mange forskellige typer af betoner, men kun få af dem er gennemtestede og dokumenterede til bærende konstruktioner. Hi-Cons UHPC-matricer har en middelkubestyrke på 160 MPa, og anvender altid højstyrke- rustfrie stålfibre. Siden 2001 har Hi-Con videreudviklet og testet deres generation af betontypen UHPC, og ved hvordan materialet reagerer i forhold til både belastning, holdbarhed og brand. UHPC har en holdbarhed på mere end 100 år, det kræver mindre vedligeholdelse og er et brandsikkert materiale.

Hi-Con er specialister i UHPC og udnytter materialet til at gøre drømme om unik arkitektur og utraditionelle løsninger til virkelighed. Den ekstremt stærke og holdbare beton anvender Hi-Con til blandt andet at skabe skræddersyede altaner, trapper og facader til byggeprojekter i hele Europa. 

Mere om produktet Facader i højstyrkebeton

Facader i højstyrkebeton

Skræddersyende præfabrikerede facadeelementer

Facadebrochure

Facadebrochure

Her kan du læse e-brochurer om Hi-Cons facadeløsninger

Læs mere

Konceptaltaner i højstyrkebeton

Konceptaltaner i højstyrkebeton

En slank, elegant og konkurrencedygtig løsning

Læs mere

Hi-Con på tre minutter

Hi-Con på tre minutter

Lær Hi-Con bedre at kende på tre minutter

Læs mere

Enorme facadeelementer på Strandingsmuseet

Enorme facadeelementer på Strandingsmuseet

Smukke facader på strandingsmuseet med træimiteret overflade

Læs mere

Æstetisk facadebeklædning på Syddansk Universitet

Æstetisk facadebeklædning på Syddansk Universitet

Perforeret facadebeklædning bestående af 292 elementer i CRC i2®

Læs mere

Referenceprojekter fra Hi-Con A/S

Opførelse af firmadomicil, Arting

Opførelse af firmadomicil, Arting

Nybygning | Vejle | 0,1 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Vejle . Selve byggeriet er påbegyndt marts 2011 ...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

KU Life

KU Life

Nybygning | Frederiksberg | 40- 50 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Frederiksberg på 6 etager hvor den ene etage er un...

Domicil til Per Aarsleff A/S i Viby J

Domicil til Per Aarsleff A/S i Viby J

Nybygning | Aarhus | 180 Mio.kr

Nybygning af kontorbygning svarende til 3 bygninger i Aarhus på 5 etager hvor...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår