Indeklima- og energiløsning revolutionerer i nybyg og renovering

Annonce – Dato 25 okt 2019

Horn-Group Aps. og IKM A/S deltager sammen på årets Building Green messe. På stand A20 kan det opleves, hvordan Ventilationsvinduet og IKM varmepumpeteknik har skabt innovative indeklima- og energiløsninger til en række byggerier og renoveringsopgaver overalt i landet. En udvikling, som nu har ført til at LivingBetter er blandt de 3 nominerede til Innovationsprisen 2019, kun kort tid efter nomineringen i Tyskland til Energiefficiensprisen.

Løsningen, som kaldes LivingBetter og udgør en genvej til grøn omstilling. Kombinationen af Ventilationsvinduet og IKM varmepumper udnytter naturens egne kræfter optimalt og fører til store energibesparelse og giver samtidigt et fantastisk indeklima som beboerne udtrykker stor glæde over. LivingBetter forenkler bygge- og renoveringsprocessen og opfylder gældende krav uden brug af ventilationsanlæg, varmepumpe udedel, solceller og ofte fjernvame.  

revolutionerer i nybyg og renovering

Hotelbyggeri med reduceret kanalføring giver ekstra værelser

På standen præsenteres, hvordan LivingBetter er anvendt en række gennemførte projekter bl.a. inden for hotelbyggeri, hvor hoteller i København er opført med Ventilationsvinduer ind til alle værelser og opholdsareal og med IKM udsugningsvarmepumper til at klare ventilation og produktion af varmt vand og varme. Teknikentreprenøren Københavns VVS var med LivingBetter løsningen i stand til at reducere kanalføring og installationer i et omfang, som gav plads til et ekstra dobbeltværelse på hver etage.

Boligforeninger sparer på både anlæg og drift

Der vises også eksempler på gode erfaringer fra almene og private boligforeninger landet over. Udover at have forenklet hele renoveringsprocessen og opnået betydelige besparelser på de enkelte projekter både på anlæg, men også på de efterfølgende driftsbesparelser, så har boligforeningerne fået meget positive tilbagemeldinger fra beboerne, som bekræfter, at de er begejstrede for den nye indeklimaløsning.

På Nordre Frihavnsgade i København gennemføres pt. et renoveringsprojekt med Ventilationsvinduer og IKM varmepumper. Her udnyttes afkastluften fra de enkelte lejligheder til at producere varmt vand som tilskud til fjernvarmeforbruget. Her er beregnet besparelser på fremtidige energiomkostninger for ejendommen på op mod 50%. Samtidigt har man sparet at skulle placere en maskine eller etablere kanalføring i boligerne, som er opført for over 100 år siden.

LivingBetter nomineret til Energiforum Danmarks

Kan indgå i BR18 lavenergibyggeri

LivingBetter indgår i dag som kernen i energi- og indeklimaløsninger i meget forskellige typer boligbyggerier fra enfamilieshuse, rækkehuse, etageejendomme, studenterboliger. De kan opføres som BR18 lavenergihuse med Ventilationsvinduet som primær kilde til frisk forvarmet luft til boligen og IKM varmepumper som qua IKM’s unikke styringssystem skaber ventilation og udnytter afkastluften optimalt til reduktion af energiforbruget. Dermed spares fjernvarmeopkobling, solceller, omfattende kanalføring og ofte også en støjende varmepumpe-udedel. Konceptet er især velegnet på boliger mellem 40m2 og op til ca. 180m2. I større bygninger og etageejendomme anvendes ofte større IKM VL-anlæg.

Ventilationsvinduet anvendes ofte blot med eksisterende aftrækssystem eventuelt suppleret med mekanisk aftræksventilatorer, lige som IKM varmepumper også kan anvendes med mekanisk tilførsel af forvarmet luft.

 

Ventilationsvinduet anvendes ofteVi har loesningen, som kan revolutionere

Besøg stand A20 på Building Green og lad os tale om dit projekt

Vi har løsningen, som kan revolutionere med kendt teknologi i ny udformning, for LivingBetter forenkler! Ventilationsvinduet må anvendes i Svanemærket byggeri og kan som IKM varmepumper indregnes i BE18.

For mere information kontakt Peter L. Clausen, Horn-Group Aps., info@horngroup.dk, eller Jan Guldhammer, IKM, tlf. 29489989.

Se mere på www.livingbetter.dk

Horn-Group Aps. og IKM A/S på Building Green i Forum, stand nr. 20.

Referenceprojekter fra LivingBetter A/S

Frederikshavn boligforening

Frederikshavn boligforening

Sæby

Bygherre: Frederikshavn Boligforening. Entreprenør: Frederikshavn Boligfor...

Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse

Indv.renovering | København | 45 Mio.kr

Indv.renovering af kontor, butikker m.m. i København på 5 etager . Selve bygg...

Ndr Frihavnsgade 50

Ndr Frihavnsgade 50

København

Renovering af ældre ejendom med 18 lejligheder og 3 nybyggede taglejlighede...

Villa Grenaa

Villa Grenaa

Grenaa

Villa på 135m2 bygget i træ med skiferbeklædning. Energi og indeklimaløsni...