Ikonbygning beklædt med unikt plademateriale

Annonce – Dato 5 Dec 2019

Over 28.000 m² Dekton by Cosentino samler arkitekturen i ToHA, det nye, ikoniske bygningsværk i Tel Aviv, skabt af arkitekterne Ron Arad og Anver Yashar. Dekton spiller en markant og funktionel rolle i alt fra de ventilerede facader over gulvbelægninger, elevatorer og lofter til smukke rumdelinger, der skaber et unikt interiør.

Dekton som arkitektonisk og funktionel medspiller

Det omvendte kontorhus

Den ikoniske ToHA bygning rejser sig med 29 etagers iøjnefaldende, facetteret arkitektur over byens liv på hjørnet af to centrale forretningsgader i Tel Aviv. Bygningen, som trækker referencer til et isbjerg, rummer et markant kontorkompleks med en offentlig have, en stor terrasse med udsigt og en højtprofileret restaurant. Ud fra et funktionelt synspunkt vender bygningen op og ned på den generelle opfattelse af et kontorbyggeri ved at placere infrastruktur og maskineri på de første etager for at frigøre de øverste etager til offentlige formål, hvor fx den smukke udsigt til Middelhavet tilfører værdi i hverdagen.

Arkitektonisk og udtryksmæssig værdi

En af hovedstrategierne i arkitekturen var at reducere det bebyggede areal på gadeniveau for at give plads til en stor park, som giver området en åben og tilgængelig karakter. Bygningen fremstår som en top på to store ben, som gradvis spredes og skaber et twist. Den utraditionelle arkitektur stillede store krav til materialevalget – og det var kombinationen af den geometriske alsidighed, det ultra-kompakte materiales modstandsdygtighed over for vejr og vind samt den formatmæssige fleksibilitet, der bragte Dekton i spil. Potentialet i varierende tykkelser og store pladeformater blev bl.a. omsat til paneler i en tykkelse på 12 mm og en overfladebredde på 2 meter, som med en fin detaljering definerer både vinkler og hjørner i den savtakkede betonarkitektur og skaber et udtryk af perfektion.

Specialfarver og store pladeformaterDet omvendte kontorhus

Facade med tekstur og dybde

En del af facaden er beklædt med unikke, kryds-monterede paneler, som danner et X-mønster. Arkitekturen, som tillader luften at passere mellem de store plader på 320 x 70 cm, danner en ensartet front, som giver facaden tekstur og dybde. For at understøtte den unikke arkitektur har designerne yderligere skabt en ny farveskala på seks specialudviklede farver, hvilket skaber et iøjnefaldende farveforløb nedefra og op. Inde i bygningen fungerer et langt atrium som lobby og samlingssted. Kontorarealerne har udsigt mod byen gennem glasfacaden – og et kig til det centrale gårdareal. Specialfarver og store pladeformater I alt indgår der mere end 10.000 stykker Dekton i forskellige dimensioner, finishes og farver i byggeriet. Standardfarverne Strato, Soke, Sirius, Zenith, Sirius, Kadum og Spectra i tykkelser fra 4 til 20 mm kombineres med de seks specialfarver, som alle er udvalgt med det mål at skabe et komfortabelt arbejdsmiljø og et roligt udtryk. Dette understøttes af de store pladeformater, der gør det muligt at reducere antallet af samlinger på gulve, vægge og loft og skabe en særlig kontinuitet i det unikke interiørdesign.

ToHA i Tel Aviv blev indviet i 2019.

Læs mere om ToHA i Tel Aviv

Læs mere om Dekton by Cosentino

Yderligere information: www.cosentino.com, tlf. 75 80 62 00.

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...