Gavlmalerier sikres mod forfald

Annonce – Dato 16 nov 2017

Unik facadebeklædning der giver besparelser på driftsbudgettet

Gavlmalerier sikres mod forfald

Gavlmalerier sikres mod forfald

STENI Vision skaber unik facadebeklædning der giver besparelser på driftsbudgettet

For 20 år siden fik Ladegårdsparken udført 44 gavlmalerier. Kunstværkerne blev oprindeligt udført på pudsede overflader, og det løbende vedligehold lægger i dag beslag på store dele af driftsbudgettet. Det fortæller afdelingsformand, Uffe Frejdal Nielsen:

”Vi har løbende repareret på puds og maling, der er faldet af, men det holder kun et par år, og så har vi problemet igen. Den slags tærer selvfølgelig på vedligeholdelseskontoen, og da vi hvert år kun har en vis sum til rådighed, har det betydet, at nogle af vores gavle har måtte stå til – selvom de trængte til en renovering.”

På udkig efter en langtidsholdbar løsning

Ladegårdsparken har derfor været på udkig efter en mere langtidsholdbar løsning, og i forbindelse med renoveringen af taget stødte de på STENIs unikke facadebeklædning, STENI Vision.

”Vores tagrenovering krævede en meget holdbar løsning, og derfor valgte vi at samarbejde med STENI. Da jeg fortalte STENIs konsulent om vores gavle, forslog han at løse problemerne med STENIs specialtrykte facadeplader, STENI Vision,” fortæller Uffe Frejdal Nielsen, og fortsætter:

”Idéen var at affotografere kunstværkerne, så motivet kunne trykkes direkte på facadepladerne, der i modsætning til vores eksisterende løsning er helt vedligeholdelsesfrie. Vi havde besøg af STENI flere gange, så vi var helt sikre på, at trykkvaliteten og farverne var i orden, og de specialtrykte STENI Vision-plader endte med at være en nøjagtig kopi af det oprindelige motiv.”

Vedligeholdelsesopgaver kan nu langtidsplanlægges

I dag skiftes de hårdest ramte områder af gavlmalerierne ud med STENIS specialtrykte plader, STENI Vision. Det betyder, at Ladegårdsparkens løbende vedligehold nu foregår langt mere fremtidssikret end tidligere.

”Når vi i dag skifter en plade ud, så ved vi, at den holder i hvert fald de næste 60 år. Det giver os mulighed for at langtidsplanlægge vores vedligeholdelsesopgaver, så vi kan bruge budgettet bedst muligt. Og jo færre penge vi skal bruge på løbende vedligehold, jo flere penge kan vi poste i andre opgaver,” siger Uffe Frejdal Nielsen, og forsætter:

”Vi er en stor forening med 22 blokke, og der lyder et par gavle måske ikke af så meget. Men på langt sigt er STENIs vedligeholdelsesfrie facadebeklædning, STENI Vision, klart den mest økonomiske og holdbare løsning for os.”

Læs mere om Stenis specialtrykte og langtidsholdbare facadebeklædning, STENI Vision

Referenceprojekter fra Steni Danmark A/S

Ladegårdsparken

Ladegårdsparken

Udv.renovering | Holbæk | 214,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 22 bygninger i Holbæk med 910 lejl...

Studsgaarden

Studsgaarden

Udv.renovering | København | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i København med 412 lejligheder på 8 etager . S...

Havbogade

Havbogade

Nybygning | Sønderborg | 30,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i Sønderborg med 9 lejligheder på 6 etager hvor den ...

Sydbyen

Sydbyen

Udv.renovering | Slagelse | 228,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 le...